De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SATAN EN ZIJN BONDGENOTEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "SATAN EN ZIJN BONDGENOTEN"— Transcript van de presentatie:

1 SATAN EN ZIJN BONDGENOTEN
Les 9 voor 2 maart 2019

2 De draak heeft al zijn haat tegenover het Overblijfsel laten zien
De draak heeft al zijn haat tegenover het Overblijfsel laten zien. Dan staat hij op het zand van de zee. In Openbaring 13 wordt Satans strategie om de Kerk van God aan te vallen aan Johannes getoond, vanaf zijn tijd tot de laatste strijd tegen het Overblijfsel. De draak gebruikt drie politieke / religieuze machten om zijn plan uit te voeren. Het beest uit de zee. Openbaring 13:1-10 Zijn identiteit. Openbaring 13:1-2 Zijn activiteiten. Openbaring 13:3-10 Het beest uit de aarde. Openbaring 13:11-13 Zijn identiteit. Openbaring 13:11 Zijn activiteiten. Openbaring 13:12-13 Het beeld van het beest. Openbaring 13:14-18 Zijn identiteit. Openbaring 13:14 Zijn activiteiten. Openbaring 13:15-18

3 HET BEEST UIT DE ZEE LEEUW BEER OPENBARING DANIEL LUIPAARD BEEST
MET 10 HOORNEN OPENBARING "En het beest dat ik zag, leek op een panter, en zijn poten waren als die van een beer, en zijn muil was als de muil van een leeuw. En de draak gaf hem zijn kracht, zijn troon en grote macht." (Openbaring 13:2) Een beest verschijnt voor Johannes. Het is een mengeling van de vier beesten in Daniël 7. Daniel leefde in de periode van de leeuw (Babylon). Johannes leefde in de periode van het vierde beest (Rome in twee fasen: politiek en religieus). Het visioen richt zich op zijn activiteit gedurende de 42 maanden (tussen 538 NC en NC), dus dit beest is het pausdom en zijn rol als vervolgende religieuze macht. Het heeft zijn troon ontvangen — de stad van de zeven heuvels (zie Openbaring 17:9) - en zijn kracht van de draak.

4 42 MAANDEN VAN MACHT 1260 dagen / jaren Dodelijke wond
"En het werd een mond gegeven om grote woorden en godslasteringen te spreken, en het werd macht gegeven om dit tweeënveertig maanden lang te doen." (Openbaring 13:5) Wanneer hebben de 42 maanden, de dodelijke wond en de genezing ervan plaatsgevonden? 1260 dagen / jaren In 538 na Christus, nadat de Ostrogoten (met het Arianisme) werden verdreven, gaf Justinianus de bisschop van Rome de burgerlijke macht over de stad Rome. Op 7 maart 1798 werd de Republiek Rome uitgeroepen. Paus Pius VI werd gearresteerd en naar Frankrijk gedeporteerd. Het pausdom heeft zijn kracht nimmer teruggekregen. Op 20 september 1870 installeerde koning Victor Emmanuel II zijn gerechtshof in Rome. Dit betekende het einde van de pauselijke staten. Op 11 februari 1929 tekenden Pius XI en Benito Mussolini het Verdrag van Lateranen. De katholieke kerk erkende Italië als een soevereine staat, en Italië deed dat met Vaticaanstad. Vaticaanstad werd een onafhankelijke staat van 44 hectare onder pauselijke jurisdictie. Dodelijke wond De wond is genezen

5 42 MAANDEN VAN MACHT Openbaring 13:5-7 Daniël 7:24-25
"En het werd een mond gegeven om grote woorden en godslasteringen te spreken, en het werd macht gegeven om dit tweeënveertig maanden lang te doen." (Openbaring 13:5) Openbaring 13:5-7 Daniël 7:24-25 De tien horens duiden aan dat uit dat koninkrijk tien koningen zullen opstaan. En na hen zal een ander opstaan. Die zal verschillen van die er eerder geweest waren. Drie koningen zal hij vernederen. En hij kreeg een mond die grote woorden en godslastering sprak en hij kreeg de macht om dit 42 maanden lang te doen Hij zal woorden tegen de Allerhoogste spreken. Toen opende hij zijn mond in godslastering tegen God, om Zijn Naam, Zijn tabernakel en degenen die in de hemel wonen te lasteren De heiligen van de Allerhoogste zal hij te gronde richten Hij zal erop uit zijn tijden en de wet te veranderen Hem werd toegestaan om oorlog te voeren tegen de heiligen en om hen te overwinnen Dan zullen de heiligen in zijn hand worden gegeven een tijd en tijden en een halve tijd En hem werd macht gegeven over elke stam, taal en volk

6 42 MAANDEN VAN MACHT "En het opende zijn mond om God te lasteren, om Zijn Naam te lasteren en Zijn tent en hen die in de hemel wonen" (Openbaring 13:6) Wanneer we Openbaring 13:5-7 vergelijken met Daniel 7:24-25, concluderen we dat het beest over het veranderen van de wet spreekt, voor het toestaan van: (1) de aanbidding van beelden en (2) over de verandering van de dag van aanbidding, van Sabbat naar zondag. De lastering tegen God zijn woorden tegen de Allerhoogste. Dat houdt in, het vervangen van de voorspraak van Jezus in het Hemelse Heiligdom door menselijke voorbede, en het vervangen van Jezus' enige offer door het dagelijkse offer in de mis (Hebreeën 10:10-12). Degenen die zich verzetten, werden streng vervolgd. Zijn kracht zal volledig worden hersteld en de wereld zal het beest opnieuw aanbidden.

7 "En ik zag een ander beest opkomen, uit de aarde, en het had twee hoorns, als die van het Lam." (Openbaring 13:11) We kunnen het tweede beest identificeren aan de hand van de volgende kenmerken: Het kwam uit de aarde, een dun bevolkte plaats. Lijkt op een lam maar spreekt als een draak. Het is in het begin een vreedzame natie, maar het handelt met geweld. Het heeft autoriteit gekregen na de dodelijke wond van het eerste beest (1798 NC), en het heeft nog steeds autoriteit na te zijn genezen. Het vertoont grote tekenen. HET BEEST UIT DE AARDE De enige huidige natie die overeenkomt met deze beschrijving is de Verenigde Staten van Amerika.

8 GROTE TEKENEN "En het oefent al de macht van het eerste beest voor zijn ogen uit, en het maakt dat de aarde en zij die er wonen het eerste beest aanbidden, waarvan de dodelijke wond genezen was." (Openbaring 13:12) De draak gaf autoriteit aan het beest uit de zee. Dezelfde autoriteit wordt gebruikt door dit tweede beest. Dat is waarom hij als een draak spreekt. De VS wordt altijd gehoord en geraadpleegd tijdens mondiale conflicten, zoals het pausdom tijdens de middeleeuwen geraadpleegd werd. Haar mening en handelingen zijn van invloed op de hele wereld. Het afvallige Protestantisme — gesymboliseerd door de VS — zal wonderen verrichten, het doen voorkomen als handelend volgens Gods wil. Dit zal het gewetens doen schudden en zal mensen ertoe brengen om de autoriteit van het eerste beest (het pausdom) te aanvaarden.

9 HET BEELD VAN HET BEEST “En het misleidt hen die op de aarde wonen door middel van de tekenen die het gegeven zijn te doen voor de ogen van het beest. En het zegt tegen hen die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten maken voor het beest dat de wond van het zwaard had en weer levend werd." (Openbaring 13:14) Zodra de hele wereld naar het tweede beest kijkt, zal het suggereren om een beeld van het eerste beest te maken. Dat houdt in dat er een politieke en religieuze organisatie wordt gecreëerd die burgerlijke macht gebruikt om religieuze leerstellingen op te leggen, zoals het pausdom deed tijdens de donkere Middeleeuwen. "Wanneer de leidende kerken van de Verenigde Staten, zich verenigd hebbende met gemeen-schappelijk beleden doctrines, de staat zullen beïnvloeden om hun decreten te handhaven en hun instellingen in stand te houden, dan zal het protestantse Amerika een beeld hebben gevormd van de Romeinse hiërarchie ." (E.G. White G.C. [Grote Strijd blz. 444]).

10 HET MERKTEKEN VAN HET BEEST
"En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd." (Openbaring 13:16) Het merkteken van het beest is geen chip, barcode of een geheim mechanisme om mensen te controleren. Het is een kwestie van aanbidding. Het is om Gods wet dan wel de wet van mensen te accepteren. Het is een onderscheidend embleem dat mensen in twee groepen zal scheiden vlak voor de wederkomst van Jezus. Het is een beslissing die u moet nemen, omdat uw redding afhangt van wie u aanbidt en waarom u dat doet. In de Bijbel staat de naam synoniem voor iemands karakter. Daarom zijn de verzegeld met het karakter — de naam — van God (Openbaring 14:1) en de rest is verzegeld met het karakter van het beest. Sommige mensen ontvangen het merkteken uit eigenbelang (op hun rechterhand). U ONTVANGT HET KARAKTER VAN DEGENE DIE U AANBIDT

11 "Als het licht van de waarheid aan u gepresenteerd is en zo de Sabbat van het vierde gebod onthuld, en laat zien dat er in het Woord van God geen enkel bewijs is voor zondagsviering, en u toch nog steeds vasthoudt aan de valse sabbat, en weigert de Sabbat heilig te houden, die God 'Mijn heilige dag' noemt, ontvangt u het merkteken van het beest. Wanneer vindt dat plaats? Indien u aan het decreet gehoorzaamt dat u gebiedt op zondag te stoppen met werken en God te aanbidden, terwijl u weet dat er geen woord in de Bijbel de zondag als anders dan een gewone werkdag aantoont, dan stemt u ermee in om het merkteken van het beest te ontvangen en weigert u het zegel van God.” E.G. White (SDA Bible Commentary, on Revelation 13:16-17)


Download ppt "SATAN EN ZIJN BONDGENOTEN"

Verwante presentaties


Ads door Google