De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Florence heeft in 2007 een LAN en WLAN netwerk aangelegd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Florence heeft in 2007 een LAN en WLAN netwerk aangelegd."— Transcript van de presentatie:

1

2 Florence heeft in 2007 een LAN en WLAN netwerk aangelegd.
Vraagstelling: Florence heeft in 2007 een LAN en WLAN netwerk aangelegd. Het WLAN netwerk is onderhevig aan slijtage en aan vervanging toe. Wat is beste en meest efficiënte werkwijze?

3 Doelstelling: Het leveren van WLAN dekking welke voldoet aan de door Florence gestelde minimale technische eisen en aangelegd wordt met zo min mogelijk overlast voor onze bewoners, medewerkers en gebouw. Dit moet resulteren in een verbetering van de kwaliteit van het aanwezige WLAN netwerk op Kantoor-, Zorg- en Expertise centra van Florence.

4 Omvang van de aanbesteding: WLAN dekking voor 15 locaties
Overige eisen: 1. Signaalwaarden met een grenswaarde van -65 dbm tussen de buitenmuren en op gemarkeerde buiten ruimten. 2. WLAN ten behoeve van: a. VoWifi (ASCOM I62 en MYCO). b. Data, Zorgapplicaties waaronder Medimo. c. Data, Kantoorapplicaties waaronder Citrix. d. Cliënten WiFi. e. Free WiFi in algemene ruimten. 3. Dient compatibel te zijn met Cisco Catalyst 3750 PoE Switch (End of Sale ). 4. Dient compatibel te zijn met Cisco Access Control System. 5. Routing Ipads dient via Palo Alto Firewall gecontroleerd te worden. 6. Centraal beheer en management met redundantie in colocatie en HQ. 7. Mogen geen boor- en breekwerkzaamheden plaatsvinden.

5 Voorgestelde oplossing:
Om aan alle eisen en eventuele toekomstige wijzigingen in deze eisen alsmede de groei van het WiFi gebruik te voldoen heeft SB International gekozen voor een oplossing gebaseerd op de producten van Ruckus Wireless. Ingezet zijn een redundante cluster van 4 stuks SmartZone 100 appliances welke verdeeld zijn over 2 locaties. Als accesspoint is gekozen voor het Ruckus High Performance ac wave 2 mid-range smart wifi indoor AP met adaptive antenna technology. In totaal zijn er een kleine 1200 stuks van dit type geïnstalleerd. Daarnaast is voor de buitenruimten gekozen voor het Ruckus ac met beamflex+ high density outdoor AP Om er zeker van te zijn dat deze configuratie compatibel is met alle bestaande en nieuwe apparatuur heeft Signala voorafgaand een lab test uitgevoerd. Hieruit is duidelijk gebleken dat ons voorstel aan alle gestelde eisen kan voldoen.

6 De Oplossing

7 Uitvoering: Gezien de korte implementatie tijd, de minimale toegestane overlast en de niet toegestane boor- en breekwerkzaamheden welke in de aanbesteding zijn aangegeven heeft SB International voor een zeer onorthodoxe manier van aanpak gekozen. Dit “out of the box” denken is doorslaggevend gebleken voor het succes van dit project. Op basis van de bestaande configuratie hebben zij de accesspoints één op één vervangen. Hierdoor werd het mogelijk om in zeer korte tijd een locatie om te bouwen naar een nieuwe omgeving. Hierna zijn er metingen verricht en is er bepaald welke apparatuur verplaatst c.q. overbodig is.

8 Uitvoering vervolg De impact voor het verplegend personeel alsmede de cliënten is hierdoor nagenoeg nihil gebleken. De locatiemanagers van Florence waren dan ook zeer tevreden. “Dit hele project is ontzettend snel en geruisloos verlopen, Binnen één dag is de gehele locatie omgebouwd. De strakke planning alsmede de uitstekende projectbegeleiding van SB International is een voorbeeld voor velen”. Dit is een uitspraak van één van de locatiemanagers. Daarnaast heeft de kwaliteit van de producten van Ruckus Wireless de klant positief versteld doen staan qua performance en gemak in gebruik en installatie. De expertise van SB International heeft er ook aan bijgedragen dat de connectiviteit met de “oude” Cisco apparatuur naadloos is verlopen. De zorg- en kantoorapplicaties alsmede de Voice over WiFi werken beter dan ooit tevoren. Storingen van het WLAN zijn tot een minimum gereduceerd.


Download ppt "Florence heeft in 2007 een LAN en WLAN netwerk aangelegd."

Verwante presentaties


Ads door Google