De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

5.1 a + b.

Verwante presentaties


Presentatie over: "5.1 a + b."— Transcript van de presentatie:

1 5.1 a + b

2 Opdracht Industriële Revolutie
Luister goed en lees mee. Schrijf de uitvindingen uit de 19e eeuw op. Geef aan of ze nu nog bestaan of dat ze bestaan in een andere vorm.

3 Grondige veranderingen.
Nog een aantal nieuwkomers op straat. Stoomvoertuig uit 1771 Benzine motor ontwikkeld door Benz in 1885

4 Landbouwrevolutie Grote stukken wat eigenlijk door iedereen gebruikt mocht worden wordt ingenomen door grootgrondbezitters. Hierdoor hebben ze grote stukken land dat ze laten omheinen. Doordat ze grotere stukken land hebben kunnen ze met hun gereedschap en landbouwwerktuigen grote stukken land in één keer bewerken.

5 Stoommachines

6 Nieuwe industrieën Crystal Palace in London Mensen die in 1790 waren geboren moeten echt versteld hebben gestaan.

7 Opdracht industriële revolutie.
Je hebt vele uitvindingen uit de 19e eeuw opgeschreven. Je hebt aangegeven welke uitvindingen er nu nog steeds zijn, of misschien in een andere vorm. Schrijf nu een aantal grote uitvindigen van de 20ste eeuw op. Welke eeuw heeft volgens jou de meeste vernieuwingen opgeleverd? De 19e of de 20ste?

8 Aanvang huiswerk 5.1 a 10 minuten.
We werken zelfstandig aan de vragen. Bij het niet kunnen beantwoorden van een vraag ga je naar de volgende vraag. Na vijf minuten is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Indien je klaar bent kun je beginnen aan de opdracht “Test Jezelf” op blz Ook nu is “Test Jezelf” een onderdeel van de toets.

9 De Industriële samenleving
Maak met de volgende woorden een logisch oorzaak en gevolg verhaal. Blz 109. Minder landarbeiders nodig Vertrek boeren naar de stad Voldoende arbeidskrachten Vergroten productie Arbeidskrachten verdienen geld Arbeiders geven geld uit. Vergroten productie.

10 Arbeiders en burgers.

11 Aanvang huiswerk 5.1 b 10 minuten.
We werken zelfstandig aan de vragen. Bij het niet kunnen beantwoorden van een vraag ga je naar de volgende vraag. Na vijf minuten is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Indien je klaar bent kun je beginnen aan de opdracht “Test Jezelf” op blz. 95. Ook nu is “Test Jezelf” een onderdeel van de toets.


Download ppt "5.1 a + b."

Verwante presentaties


Ads door Google