De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.M. Bijkerk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.M. Bijkerk"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.M. Bijkerk
Schriftlezing: Jesaja 25 : 1, 6-9 Johannes 2 : 1-12 Openbaring 9 : 6-9

2 Psalm 97 : 1 en 3 Groot Koning is de Heer. Volken, bewijst Hem eer,
Vers 1 Groot Koning is de Heer. Volken, bewijst Hem eer, breek uit in jubel, aarde, nu Hij de macht aanvaardde. De landen wijd en zijd zijn in zijn naam verblijd. Op recht en op gericht heeft Hij zijn troon gesticht. in de verborgenheid.

3 Psalm 97 : 1 en 3 De hemel, Heer, verbreidt alom uw majesteit,
Vers 3 De hemel, Heer, verbreidt alom uw majesteit, uw glorie komt getogen voor aller volken ogen. Hen, die zich wendden tot een beeld, een leugengod, hebt Gij beschaamd, o Heer; gij goden, buigt u neer: Hij heeft uw macht geknot.

4 Psalm 97 : 4 en 5 God trad voor ons in 't krijt.
Vers 4 God trad voor ons in 't krijt. Uw volk, Heer, is verblijd. Hoor, Sions dochters zingen van uwe rechtsgedingen. O Koning van 't heelal, die eeuwig heersen zal, hoog boven godenmacht verheft Gij U en lacht. Wij juichen om hun val.

5 Psalm 97 : 4 en 5 Gij die God liefhebt, haat hetgeen Hem tegenstaat.
Vers 5 Gij die God liefhebt, haat hetgeen Hem tegenstaat. Hij heeft zijn hart ontsloten voor al zijn gunstgenoten. Hij redt u uit de hand van die u overmant; uw leven is bewaard bij Hem die heerst op aard; de Heer strijdt aan uw kant.

6 Psalm 96 : 1, 4 en 5 Zingt voor den Heer op nieuwe wijze,
Vers 1 Zingt voor den Heer op nieuwe wijze, zing aarde, zing zijn naam ten prijze, boodschap zijn heil van dag tot dag, wek bij de volken diep ontzag voor 't wonder van zijn gunstbewijzen.

7 Psalm 96 : 1, 4 en 5 Brengt aan den Heer met reine handen,
Vers 4 Brengt aan den Heer met reine handen, brengt aan den Here offeranden, buigt u in heilge feestdos neer, erkent Hem als den enen Heer, beeft voor Hem, volken aller landen.

8 Psalm 96 : 1, 4 en 5 Zegt tot de volken: Hij aanvaardde
Vers 5 Zegt tot de volken: Hij aanvaardde de heerschappij. Zo staat de aarde voor altijd zonder wankeling. Hij richt der volken rechtsgeding, Hij, die het recht ons openbaarde.

9 ELB 314 Maak mij rein voor U als gelouterd goud, en zuiver zilver.
Vers 1 Maak mij rein voor U als gelouterd goud, en zuiver zilver. Laat mij zijn voor U puur goud.

10 ELB 314 Dwars door het vuur maakt U mij rein en puur.
refrein Dwars door het vuur maakt U mij rein en puur. Ik strek mij uit, Jezus, naar meer van uw Geest en uw heiligheid. Ja, ik besluit, Jezus, een dienstknecht te zijn van U, mijn Meester, steeds tot uw wil bereid.

11 ELB 314 Maak mij rein voor U. Was mijn leven schoon.
Vers 2 Maak mij rein voor U.   Was mijn leven schoon.   Vergeef mijn zonden.   Laat mij zijn voor U   zuiver als uw Zoon. Heilig mij.  

12 ELB 314 Dwars door het vuur maakt U mij rein en puur.
refrein Dwars door het vuur maakt U mij rein en puur. Ik strek mij uit, Jezus, naar meer van uw Geest en uw heiligheid. Ja, ik besluit, Jezus, een dienstknecht te zijn van U, mijn Meester, steeds tot uw wil bereid.

13 ELB 261 : 1, 2 en 3 Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats,
Refrein Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats, daarom kniel ik neer bij U. Om bij U te zijn is de grootste eer, daarom buig ik mij voor U.

14 ELB 261 : 1, 2 en 3 Ja, ik verkies nu om bij U te zijn
Vers 1 Ja, ik verkies nu om bij U te zijn   en om naar U te luist'ren.   In plaats van altijd maar weer bezig te zijn,   kom ik nu tot U, o Heer.  

15 ELB 261 : 1, 2 en 3 Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats,
Refrein Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats, daarom kniel ik neer bij U. Om bij U te zijn is de grootste eer, daarom buig ik mij voor U.

16 ELB 261 : 1, 2 en 3 Mijn hart verlangt ernaar om samen te zijn,
Vers 2 Mijn hart verlangt ernaar om samen te zijn,   hier in een plaats van aanbidding,   in Geest en waarheid samen één te zijn,   in aanbidding voor U.  

17 ELB 261 : 1, 2 en 3 Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats,
Refrein Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats, daarom kniel ik neer bij U. Om bij U te zijn is de grootste eer, daarom buig ik mij voor U. Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats, daarom buig ik mij voor U.

18 ELB 261 : 1, 2 en 3 Zoals een vader die zijn kind omarmt,
Vers 3 Zoals een vader die zijn kind omarmt,   ja zo omarmt U ook mij.   U bent een Vader die vertroost en beschermt   en ik kom tot rust bij U   en ik kom tot rust bij U.

19 ELB 289 : 1, 2 en 3 Ik geloof in God de Vader
Vers 1 Ik geloof in God de Vader   die een bron van vreugde is,   louter goedheid en genade,   licht in onze duisternis.   Hij, de Koning van de kosmos,   het gesternte zingt zijn eer   heeft uit liefde mij geschapen   en tot liefde keer ik weer.

20 ELB 289 : 1, 2 en 3 Ik geloof in Jezus Christus
Vers 2 Ik geloof in Jezus Christus die voor ons ter wereld kwam. Zoon van God en Zoon des Mensen goede Herder, Offerlam. Door te lijden en te sterven groot is het geheimenis schenkt Hij mij het eeuwig leven, dat uit God en tot God is.

21 ELB 289 : 1, 2 en 3 Ik geloof dat mijn Verlosser
Vers 3 Ik geloof dat mijn Verlosser   door de dood is heengegaan   en op Pasen God zij glorie   uit het graf is opgestaan.   Door het brood dit is mijn lichaam   door de wijn dit is mijn bloed   geeft de Vredevorst mij vrede,   maakt Hij alle dingen goed.

22 Gezang 426 : 1 en 5 Zou ik niet van harte zingen
Vers 1 Zou ik niet van harte zingen Hem die zozeer mij verblijdt? Want ik zie in alle dingen niets dan zijn genegenheid. Is de hartslag van het leven niet de liefde van de Heer? Liefde draagt hen meer en meer, die in dienst van Hem zich geven. Alle dingen hebben tijd, maar Gods liefde eeuwigheid.

23 Gezang 426 : 1 en 5 Omdat Gij mijn hart doet branden,
Vers 5 Omdat Gij mijn hart doet branden, omdat Gij mij zo bemint, hef ik, Heer, tot U mijn handen: Vader, zie ik ben uw kind. Wil mij de genade geven, U te dienen, hier en nu; God die liefde zijt, aan U vast te houden, heel mijn leven, tot ik U na deze tijd liefheb in der eeuwigheid.

24 Gezang 90 : 1 Is God de Heer maar voor mij, wat zou mij tegen zijn?
Vers 1 Is God de Heer maar voor mij, wat zou mij tegen zijn? Ik roep: 'ach Here, hoor mij!' en wat mij kwelt wordt klein. Al heeft zich ook verheven de macht van hel en dood, ik heb voor heel mijn leven in God mijn bondgenoot.

25 Gezang 90 : 2 Dit weet ik vast en zeker, dat mij de Heer bemint,
Vers 2 Dit weet ik vast en zeker, dat mij de Heer bemint, dat Hij mijn deel, mijn beker, mijn Vader is, mijn vriend, dat Hij geen kwaad kan willen, dat Hij mij bij wil staan, dat Hij de storm zal stillen, mijn vijand zal verslaan.

26 Gezang 90 : 9 en 11 Wat er mij ook gebeure, in eeuwigheid zijt Gij,
Vers 9 Wat er mij ook gebeure, in eeuwigheid zijt Gij, en wat ter wereld, Here, zou scheiden U en mij? Al tonen zich verbolgen de groten van de tijd, geen honger of vervolging, niets dat mij van U scheidt.

27 Gezang 90 : 9 en 11 Mijn hart wil blij opspringen,
Vers 11 Mijn hart wil blij opspringen, het kan niet treurig zijn, ik lach en loop te zingen in louter zonneschijn. De zon die staat te stralen, o Jezus, dat zijt Gij. Ik dank U duizendmalen, wat zijt Gij goed voor mij!

28 Gezang 114 : 1, 2 en 3 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen,
Vers 1 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen, een nieuwe aarde ontstond om het geheim des levens te beseffen, niet meer in zee gegrond. Ik zag een stad verblindend naderkomen, een middelpunt van feest, Jeruzalem, zoals het in Gods dromen van ouds moet zijn geweest.

29 Gezang 114 : 1, 2 en 3 Jeruzalem is als een bruid getreden
Vers 2 Jeruzalem is als een bruid getreden voor God in wit en goud en in haar held're ogen staat een vrede door niemand ooit aanschouwd. Een stem roept in het rond: nu gaat beginnen, de koninklijke tijd, de koning zal de koningin beminnen die Hem is toegewijd.

30 Gezang 114 : 1, 2 en 3 De Koning die zijn troon heeft in den hoge,
Vers 3 De Koning die zijn troon heeft in den hoge, houdt bij de mensen hof en alle tranen zal Hij van hun ogen afwissen tot zijn lof. Er zal geen rouw, er zal geen dood meer wezen, nergens verdriet meer zijn, de eerste dingen werden uitgewezen, voorbij ging alle pijn.

31 Nieuw in onze Kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze Kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen ervoor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.M. Bijkerk"

Verwante presentaties


Ads door Google