De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Consumeren deel 1 Door de economische crisis geven mensen minder geld uit. Voor een supermarkt is de crisis een minder groot probleem dan voor een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Consumeren deel 1 Door de economische crisis geven mensen minder geld uit. Voor een supermarkt is de crisis een minder groot probleem dan voor een."— Transcript van de presentatie:

1 Consumeren deel 1 Door de economische crisis geven mensen minder geld uit. Voor een supermarkt is de crisis een minder groot probleem dan voor een elektronica zaak. Waarom hebben elektronicazaken meer last van de economische crisis dan een supermarkt?

2 Consumeren deel 2 Het lenen van geld bij een kredietverstrekker heeft meestal tot gevolg dat je rente moet betalen over het geleende bedrag. Toch zijn er veel mensen die geld lenen. Geef drie redenen waarom mensen geld lenen bij een bank.

3 Arbeid Het UWV helpt werkzoekenden met het vinden van een baan. De vakbonden willen dat de overheid het minimumloon gaat verhogen. Geef twee redenen waarom het UWV tegen de verhoging van het minimumloon is.

4 Overheid De overheid wil het btw-tarief verhogen van 21 naar 25%. Op deze manier zou de overheid meer belastinginkomsten krijgen. Tegenstanders denken juist dat er door de verhoging juist minder belastinginkomsten zullen zijn. Geef een verklaring waarom de belastinginkomsten zullen dalen als de overheid het btw-tarief verhoogd.

5 Productie Veel supermarkten besteden veel geld aan het maken van reclame op radio en tv. Hierdoor hopen ze meer klanten naar de winkel te trekken en dus een hogere omzet te draaien. Andere winkels maken juist nauwelijks reclame. Geef een verklaring waarom sommige winkels juist bewust er voor kiezen om geen reclame te maken op radio/ tv.

6 Buitenland Consumenten zijn over het algemeen niet blij dat er protectionistische maatregelen worden genomen op buitenlandse producten. De keuzevrijheid wordt beperkt en de verkoopprijs gaat omhoog. Waarom zullen er toch consumenten zijn die blij zijn dat de overheid maatregelen neemt tegen buitenlandse producten?

7 Buitenland Duitsland is een belangrijke handelspartner voor Nederland.
Verklaar waarom een economische groei van Duitsland kan leiden tot een economische groei in Nederland.

8 Buitenland Om de economie in derde wereldlanden te helpen wil de EU de contingentering- maatregelen voor die landen afschaffen. Leg uit hoe het afschaffen van contingentering kan bijdragen de economie van derde wereldlanden te laten groeien.


Download ppt "Consumeren deel 1 Door de economische crisis geven mensen minder geld uit. Voor een supermarkt is de crisis een minder groot probleem dan voor een."

Verwante presentaties


Ads door Google