De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie Schoolboek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie Schoolboek"— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Schoolboek
Nederlanders en hun vakantiebestemmingen VMBO leerjaar 1,2 Gemaakt door: Jurrien van Adrichem

2 lesopzet Binnenkomen Indien huiswerk, dit gelijk op het bord zetten,
Indien huiswerk dit ook nabespreken, Onderwerpen deze les bespreken Opdrachten maken Leerlingen individueel helpen Leerlingen even laten nabespreken Einde les/afsluiting

3 Nederlanders en hun vakantiebestemmingen.
Uitwerking les 1: De uitwerking van de begrippen word op het bord beschreven. Leerlingen nemen de begrippen over in hun werkschrift, Voordat je begint met het opschrijven van de begrippen schrijf je op het bord dat er in les 4 een overhoring is over deze vier begrippen (huiswerk), Uitleg begrippen: Vakantie, Recreatie, Toerisme en Vakantieparticipatie, Opdrachten maken met de leerlingen (individueel, eventueel in tweetallen), Bespreken opdrachten, Einde les 1.

4 Nederlanders en hun vakantiebestemmingen.
Uitwerking les 2: Er wordt een film bekeken “Nederlanders En Hun Vakantiebestemmingen”. Van de TELEAC/NOT, De leerlingen maken aantekeningen, Over deze film zijn er 13 vragen die in de les beantwoord dienen te worden, De video komt ook in de SO weer terug, voor dat de video begint dit duidelijk aangeven, Voor de derde les zoeken leerlingen foto’s op over vakantiebestemmingen in Zeeland en het Caribische gebied (huiswerk), Einde les 2.

5 Nederlanders en hun vakantiebestemmingen.
Uitwerking les 3 Leerlingen herinneren aan de SO voor de volgende les, Een korte bespreking over de meegebrachte foto’s uit dat gebied, Daarna opdrachten maken uit het boek, Deze worden individueel of met zijn tweeën gemaakt, De opdrachten worden aan het einde van de les besproken, Einde les 3

6 Nederlanders en hun vakantiebestemmingen.
Uitwerking les 4 Het begint met het afnemen van het SO (30 min), Na het SO mogen de leerlingen het zelf nabespreken, Einde les 4.

7 Nederlanders en hun vakantiebestemmingen.
Bronnen: Boek: “Aarde in balans”. Film: “Nederlanders en hun vakantiebestemmingen”. Lesboek: “Wereldwijs”.

8 Nederlanders en hun vakantiebestemmingen.
Einde! Bedankt voor de aandacht!


Download ppt "Presentatie Schoolboek"

Verwante presentaties


Ads door Google