De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie keuze arrangement 11 april 2018 A. Keepers

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie keuze arrangement 11 april 2018 A. Keepers"— Transcript van de presentatie:

1 Informatie keuze arrangement 11 april 2018 A. Keepers
Techniek & Design Informatie keuze arrangement 11 april 2018 A. Keepers

2 Techniek & Design In techniek en design leer je hoe en waarom producten ontwikkeld worden. Omgekeerd ontwerpen Waarom ziet een kurketrekker er zo uit? Hoe zit een stoel in elkaar? Wat kun je met een product doen? De vraag van de opdrachtgever/klant speelt hierbij een belangrijke rol. Vraaggestuurd ontwerpen Vanuit een probleem van een opdrachtgever/klant bedenk en ontwerp je een oplossing voor dat probleem. Je presenteert je ontwerp aan de opdrachtgever. Wat je gaat ontwerpen kan dus van alles zijn, bijvoorbeeld een meubel van gerecycled hout, een sieraad, een hulpmiddel voor gehandicapten, een interieur voor een bejaarde, kleding met licht, speelgoed voor kleuters, een verticale tuin voor een bovenwoning, enz.

3 Vertical forest Het verfraaien van stedelijke woningbouw waarmee ook de ernstige luchtverontreiniging wordt aangepakt.

4 Urban Farmers Een boerderij op het dak van een voormalig bedrijf in Den Haag produceert groenten en vis in een duurzame cyclus. Visafval voedt de planten die op hun beurt het water voor de vissen filteren. Bij het restaurant staan de vis en groenten op het menu. Ontwerp een kas met restaurant op het Floracollege. Vervolgopleiding; bouw, mechatronica, tekenaar.

5 Product ontwerpen Ontwerp een lamp voor je kamer, die past bij jouw ‘smaak’, of voor het huis waar je woont. Verdiep je in stijlen. Wat is nu in de mode? Bedenk hoe je deze lamp zelf kunt maken. Maak een technische tekening voor een bouwpakket (IKEA) Vervolgopleiding; meubelvakschool, edelsmid, instrumentmaker

6 Meubel ontwerpen Ontwerp (met zo min mogelijk materiaal) een luie stoel voor je eigen kamer of een klant. Beschrijf de stappen in het ontwerpproces en verzorg een presentatie met een schaalmodel, SketchUp-tekening, moodboard of PowerPoint. Vervolgopleiding; meubelvakschool

7 Hulpmiddel ontwerpen Problemen met de ogen, voeten, tanden veroorzaken verschillende soorten fysieke klachten. Onderzoek welke hulpmiddelen er zoal zijn. Vervolgopleiding; fijn-techniek (optiek, tandtechniek, orthopedie)

8


Download ppt "Informatie keuze arrangement 11 april 2018 A. Keepers"

Verwante presentaties


Ads door Google