De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Keuzedeel Wijkgericht werken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Keuzedeel Wijkgericht werken"— Transcript van de presentatie:

1 Keuzedeel Wijkgericht werken
Semester 5 & 6

2 Inspirerend ! Boeiend! Verrijkend !

3 Introductie In dit keuzedeel leer je wat er allemaal komt kijken bij het werken in een wijk. Als hulpverlener ben jij ‘de spin in het web’ binnen de wijk. Je weet wat er speelt, zowel onder de bewoners als bij de instellingen, de ondernemers en bij de gemeente. Daarbij kunnen tegengestelde belangen ontstaan of behoeftes die niet als individu te vervullen zijn. De spin in het web spint, verbindt, brengt samen en maakt de wegen van het ene naar het andere punt zichtbaar.

4 ! Het eindresultaat! Je gaat, eventueel in tweetallen (afhankelijk van de wijk en de mogelijkheden), een interventie ontwerpen om de leefbaarheid en/of de cohesie in de wijk te verhogen. Hoe die interventie eruitziet, is gebaseerd op de knelpunten en de behoeften in de wijk. Je verzorgt dus maatwerk. Je gaat een begeleidingsgesprek voeren met een individuele bewoner van jouw wijk over de problematiek en de mogelijke interventies

5 Wat ga je doen? Je werkt via de digitale leerweg aan de drie leereenheden met daarbij behorende producten en opdrachten gedurende het derde leerjaar. Je maakt een logboek waarin je bijhoudt wat er gedaan is en op welk moment, aangevuld met reflecties en aangegeven producten. Je gaat STARRT-verslagen, en coachingsgesprekken voeren met je docenten. Je maakt een showportfolio van het project.

6 Hoe ga je het doen In principe kun je elke wijk kiezen voor de uitvoering van dit keuzedeel. Het is echter aan te bevelen om de wijk te kiezen waar je ook stage loopt. Je mag eventueel in tweetallen werken, afhankelijk van de praktische mogelijkheden (op school en in de wijk) en je persoonlijke voorkeur.

7 Beoordeling Dit keuzedeel wordt beoordeeld door je docent en je coach, eventueel aangevuld door een jury van mensen uit de beroepspraktijk. De eindbeoordeling kan onderdeel uitmaken van je diploma en gebruikt worden voor je cv.


Download ppt "Keuzedeel Wijkgericht werken"

Verwante presentaties


Ads door Google