De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project Judo 55+ & Vallen zonder zorgen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project Judo 55+ & Vallen zonder zorgen"— Transcript van de presentatie:

1 Project Judo 55+ & Vallen zonder zorgen
AV PROV COM Antwerpen Project Judo 55+ & Vallen zonder zorgen . Auteur: Geert Goetschalckx

2 Judo 55+ & Vallen zonder zorgen
BELEIDSPLAN VJF = 4 BELEIDSFOCUSSEN BASISWERKING TOPSPORT LAAGDREMPELIGSPORTAANBOD INNOVATIE Naast de twee belangrijkste beleidsfocussen ‘basiswerking’ en ‘topsport’ zijn er twee afzonderlijke beleidsfocussen in het nieuwe beleidsplan van de VJF geïntegreerd: Beleidsfocus ‘laagdrempelig sportaanbod’ = judo voor 55plussers Beleidsfocus ‘innovatie’ = vallen zonder zorgen Judo voor 55-plussers Vallen zonder zorgen

3 Judo 55+ & Vallen zonder zorgen
Projectgroep Judo 55+ & Vallen zonder zorgen Werkgroep Judo 55+ & Vallen zonder zorgen Beide projecten officieel opgenomen in het Beleidsplan VJF en goedgekeurd door Sport Vlaanderen! Gezien de beide projecten zijn opgenomen in het beleidsplan is onze officiële status binnen de VJF gewijzigd van ‘projectgroep’ naar ‘werkgroep’.

4 Judo 55+ & Vallen zonder zorgen
Trainingen judo 55+ Wat is een Training 55+ VJF? De Training 55+ van de VJF vindt sinds x per jaar plaats. Alle judoka’s 55 jaar of ouder (55 worden in het lopende jaar is ok) zijn welkom vanaf gele gordel tot en met 8ste dan zowel vrouwen als mannen. Een Training 55+ is geen techniektraining of katatraining zoals we die kennen in de VJF. Het is zeker geen randoritraining of training die voorbereidt op veteranenwedstrijden. Het is wel een training waarin alle deelnemers samen de volle 90 minuten alle oefeningen en opdrachten kunnen meedoen. Sportplezier, deugd beleven aan zelf judoën en duurzaam omspringen met jezelf en met elkaar vormen de boodschap. Je kan er eens voor jezelf judoën i.p.v. les te moeten geven, te scheidsrechteren of bezig te zijn met de voorbereiding van een graadpromotie. Inhoudelijk kunnen alle elementen van judo aan bod komen. Om duurzaam te kunnen sporten en het heterogene deelnemersveld gelijker te maken, worden enkele judoregels aangepast wat betreft groeten, lopen, kumi-kata, vallen en randori. De trainingen staan onder leiding van Raf Tits en Ann De Brabandere. Jan Geboes heef deelgenomen aan de training 55+ in Gent op 10 december 2017 en ook voor hem was dit een aangename verassing.

5 Judo 55+ & Vallen zonder zorgen
Trainingen judo : Zondag 11 maart 2018: 10u00-11:30 dojo Hirano Brecht Zondag 21 oktober 2018: 10u00-11:30 dojo Sint-Truiden Zondag 16 december 2018: 10u00-11:30 dojo Universiteit Gent Watersportbaan Verdere info v.d. VJF en uitnodigingen volgen. Warme oproep naar alle clubs van de provincie Antwerpen om deel te nemen aan deze trainingen en zeker die dan in onze eigen provincie in Brecht.

6 Judo 55+ & Vallen zonder zorgen
Vervolgopleiding lesgever judo & Opleiding lesgever Vallen zonder zorgen 2018 Zondag 23 september 2018 dojo nog onbekend Verdere info v.d. VJF en uitnodigingen volgen.

7 Judo 55+ & Vallen zonder zorgen
Raf Tits, Jean Pierre Dziergwa en ik hebben half december 2017 samen een handig boekje geschreven over Vallen zonder zorgen. Ook heel interessant voor de lesgevers vallen zonder zorgen. Het boekje is hier bij mij ter inzage na de vergadering. Boekje is er gekomen met financiële ondersteuning van KBC Verzekeringen die Vallen zonder zorgen nog financieel blijft ondersteunen in 2018 en 2019. Te koop via de via de webwinkel VJF voor 14,00 euro + verzendingskosten:


Download ppt "Project Judo 55+ & Vallen zonder zorgen"

Verwante presentaties


Ads door Google