De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 30 september 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 16:00 Kerkdienst - ds C. van der Leest (Groningen-Oost) 19:00 LPA dienst (Bining) mmv Sjem

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 7 oktober 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 14:00 Kerkdienst - br F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

3

4 LPA-dienst met gospelband Sjem
Zondagavond 30 september a.s. om uur is er weer een Interkerkelijke lofprijs- en aanbiddingsdienst in het kerkelijk centrum ''De Bining'', Kerkstraat 13 in Haulerwijk Deze dienst zal geheel verzorgd worden door de gospelband “Sjem” Sjem wil je meenemen op een muzikale reis. Deze muzikale reis voert langs prachtige ingetogen ballads, stevige rocky popsongs en mooie up-tempo nummers naar de kern van haar boodschap. Deze boodschap vertelt dat God Liefde is en Hij onvoorwaardelijk naast ons wil staan op onze levensreis. Na de dienst is er onder het genot van een kopje koffie /thee tijd voor ontmoeting. Iedereen, jong en oud , is van harte welkom.

5 Start Kind in de Kerk De startactiviteit van Kind in Kerk is verplaatst naar zondag 7 oktober 13:45 in verband met de weersverwachting.

6

7 Nodig jij ook iemand uit voor deze laagdrempelige dienst?

8

9 Welkom Voorganger: ds. C. v/d Leest Organist: br. M. v/d Bos br. D.D. Rouwhorst Beamist: br. P.B. Wagenaar

10

11

12 Votum en zegengroet

13

14 Psalm 19: 1, 2 1 Het ruime firmament maakt wijd en zijd bekend Gods werk en grote macht. De dag meldt aan de dag al wat Gods hand vermag; de nacht zegt dit de nacht. Dit wonderschoon verhaal klinkt niet in mensentaal, verbreidt zich zonder woorden. Toch gaat, naar Gods besluit, daarvan een boodschap uit tot in de verste oorden.

15 Psalm 19: 1, 2 2 Aan ’s hemels hoog gewelf wees eens de Schepper zelf de zon zijn woning aan. Zoals een bruidegom blij uit zijn kamer komt, gaat hij zijn wijde baan. Hij jubelt als een held, die juichend voorwaarts snelt; zo rijst hij elke morgen. Hij trekt zijn vaste spoor tot aan de einder door: zijn gloed laat niets verborgen.

16

17 Lezen Psalm 104 1 Prijs de HEER, mijn ziel. HEER, mijn God, hoe groot bent u. Met glans en glorie bent u bekleed, 2 in een mantel van licht gehuld. U spant de hemel uit als een tentdoek 3 en bouwt op de wateren uw hoge zalen, u maakt van de wolken uw wagen en beweegt u op de vleugels van de wind, 4 u maakt van de winden uw boden, van vlammend vuur uw dienaren.

18 Lezen Psalm 104 5 U hebt de aarde op pijlers vastgezet, tot in eeuwigheid wankelt zij niet. 6 De oerzee bedekte haar als een kleed, tot boven de bergen stonden de wateren. 7 Toen u dreigde, vluchtten zij weg, toen uw donderstem klonk, stoven zij heen: 8 naar hoog in de bergen, naar diep in de dalen, naar de plaatsen die u had bepaald. 9 U stelde een grens die zij niet overschrijden, nooit weer zullen zij de aarde bedekken.

19 Lezen Psalm 104 10 U leidt het water van de bronnen door beken, tussen de bergen beweegt het zich voort. 11 Het drenkt alles wat leeft in het veld, de wilde ezels lessen er hun dorst. 12 Daarboven wonen de vogels van de hemel, uit het dichte groen klinkt hun gezang. 13 U bevloeit de bergen vanuit uw hoge zalen, de aarde wordt verzadigd en vruchtbaar: 14 gras laat u groeien voor het vee en gewassen die de mens moet verbouwen.

20 Lezen Psalm 104 Zo zal hij brood winnen uit de aarde 15 en wijn die het mensenhart verheugt, geurige olie die het gelaat doet stralen, ja, brood dat het mensenhart versterkt. 16 De bomen van de HEER zuigen zich vol, de ceders van de Libanon, door hemzelf geplant. 17 De vogels bouwen daar hun nesten, in hun kronen huizen de ooievaars. 18 De hoge bergen zijn voor de steenbokken, in de kloven schuilen de klipdassen.

21 Lezen Psalm 104 19 U hebt de maan gemaakt voor de tijden, de zon weet wanneer zij moet ondergaan. 20 Als u het duister spreidt, valt de nacht, en alles wat leeft in het woud gaat zich roeren. 21 De jonge leeuwen gaan uit op roof, brullend vragen zij God om voedsel. 22 Bij zonsopgang trekken zij zich terug en leggen zich neer in hun legers. 23 De mensen gaan aan het werk en arbeiden door tot de avond.

22 Lezen Psalm 104 24 Hoe talrijk zijn uw werken, HEER. Alles hebt u met wijsheid gemaakt, vol van uw schepselen is de aarde. 25 Zie hoe wijd de zee zich uitstrekt. Daar wemelt het, zonder tal, van dieren, klein en groot. 26 Daar bewegen de schepen zich voort, daar gaat Leviatan, door u gemaakt om ermee te spelen.

23 Lezen Psalm 104 27 En allen zien ernaar uit dat u voedsel geeft, op de juiste tijd. 28 Geeft u het, dan doen zij zich te goed, opent zich uw hand, dan worden zij verzadigd. 29 Verberg uw gelaat en zij bezwijken van angst, ontneem hun de adem en het is met hen gedaan, dan keren zij terug tot het stof dat zij waren. 30 Zend uw adem en zij worden geschapen, zo geeft u de aarde een nieuw gelaat.

24 Lezen Psalm 104 31 De luister van de HEER moge eeuwig duren, laat de HEER zich verheugen in zijn werken. 32 Hij richt zijn oog op de aarde en zij beeft, hij raakt de bergen aan en zij stoten rook uit. 33 Voor de HEER wil ik zingen zolang ik leef, een lied voor mijn God zolang ik besta. 34 Moge mijn lofzang de HEER behagen, zoals ik mijn vreugde vind in hem. 35 Zondaars zullen van de aardbodem verdwijnen, onrechtvaardigen zullen niet meer bestaan. Prijs de HEER, mijn ziel. Halleluja!

25

26 Lied 479: 1-4 Uit: Liedboek voor de Kerken
1 Aan U behoort, o Heer der heren, de aarde met haar wel en wee, de steile bergen, koele meren, het vaste land, de onzeekre zee. Van U getuigen dag en nacht. Gij hebt ze heerlijk voortgebracht. 2 Gij roept het jonge leven wakker, een tuin bloeit rond het open graf. Er ruisen halmen op de akker waar zich het zaad verloren gaf. En vele korrels vormen saam een kostbaar brood in uwe naam.

27 Lied 479: 1-4 Uit: Liedboek voor de Kerken
3 Gij hebt de bloemen op de velden met koninklijke pracht bekleed. De zorgeloze vogels melden dat Gij uw schepping niet vergeet. ’t Is alles een gelijkenis van meer dan aards geheimenis. 4 Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan met open ogen, open oren om al uw tekens te verstaan. Dan is het aardse leven goed, omdat de hemel mij begroet.

28

29 Tekst Psalm 104: 24, 31, 35 24 Hoe talrijk zijn uw werken, HEER. Alles hebt u met wijsheid gemaakt, vol van uw schepselen is de aarde. 31 De luister van de HEER moge eeuwig duren, laat de HEER zich verheugen in zijn werken. 35 Zondaars zullen van de aardbodem verdwijnen, onrechtvaardigen zullen niet meer bestaan. Prijs de HEER, mijn ziel. Halleluja!

30

31 Preek

32 Onze opstelling t.over de wereld 1) God prijzen om zijn glorie
Verschillend tegenover onze leefwereld Religieus: goden/geesten; goddelijk Geseculariseerd: wetmatigheden In Psalm 104 een ander levensgevoel Net als in Genesis 1-2 God wordt bezongen God laat zich gelden met zijn glorie

33 Onze opstelling t.over de wereld 1) God prijzen om zijn glorie
Een heel eigen kijk op onze leefwereld Natuur: Gods hand Cultuur: door God gewild Onder de indruk van Gods grootheid Niet onverschillig/benauwd Niet alleen hoog opgeven <> Wat bent U groot! / Je thuis voelen

34 Onze opstelling t.over de wereld 2) Gods glorie hier is nog niet af
Christenen soms niet blij met de wereld: Ze kijken nr boven en nr de toekomst De macht van het kwaad > Geen verbondenheid met de wereld Kern van waarheid: Nr een geweldige toekomst, = ‘t beste <> Christus: het nare niet = een en al

35 Onze opstelling t.over de wereld 2) Gods glorie hier is nog niet af
Gods glorie heeft een geschiedenis: Toekomst/herstel Wij voelen ons daardoor soms wat ongemakkelijk in de wereld Niet van de wereld vervreemden: blij met het restant van Gen.1.

36 Onze opstelling t.over de wereld 3) God vragen om verwijdering wat
afbreuk doet aan zijn glorie Niet wereldvreemd zijn: ellende Hunkeren naar herstel Wat is de oorzaak van alle ellende? Alleen God kan een ommekeer brengen Vs.35 niet makkelijk i.d. mond nemen We moeten ook niet zwijgen,= uitzien nr de volle intensiteit van Gods glorie

37

38 Psalm 104: 1, 6, 9, 10 Allen 1 Mijn ziel, verheerlijk God om zijne macht. Bekleed is Hij met majesteit en pracht, het licht heeft Hij als mantel omgeslagen, Hij maakt de wolken tot zijn zegewagen. Hij die de hemel uitspant als een tent, Hij bouwt zijn zalen in het firmament. Op vleugels van de wind schrijdt Hij verheven, storm zendt Hij uit, door vuur wordt Hij omgeven.

39 Psalm 104: 1, 6, 9, 10 Mannen 6 En in het duister klinkt een hese schreeuw, zijn voedsel zoekend brult de jonge leeuw. Aan God den Here zelf vraagt hij om spijze. De dag breekt aan, de morgenzon gaat rijzen: het wordt weer stil, loom en verzadigd keert hij naar zijn hol, waar niets zijn sluimer deert. De mens treedt in het licht en gaat zijn plichten getrouw tot aan de avond toe verrichten.

40 Psalm 104: 1, 6, 9, 10 Vrouwen 9 De ere Gods zij tot in eeuwigheid. De schepping blinke van zijn majesteit. Ja, alles wat Hij opriep en doet leven moge Hem ongestoorde vreugde geven. Aanbiddelijk in grootheid is de HEER, ziet Hij alleen maar op de aarde neer, dan beeft zij, en de grote bergen roken als Hij zijn hand naar hen heeft uitgestoken.

41 Psalm 104: 1, 6, 9, 10 Allen 10 Ik zal den HEER lofzingen levenslang. Zolang ik ben wijd ik Hem mijn gezang. Behage Hem het lied dat ik Hem wijdde, dan zal ik steeds mij in den HEER verblijden. De aarde wordt van alle zondaars rein, de goddelozen zullen niet meer zijn. Loof, halleluja, loof, mijn ziel, den HERE, alles in allen zal Hij triomferen.

42

43 Lied 380: 3-7 Uit: Liedboek voor de Kerken
3 Al wat geliefd is en vertrouwd, het wordt voor wie Gods licht aanschouwt met glans en heerlijkheid verguld, want het bestaat in Gods geduld. 4 Wie van zich afziet naar God toe, loopt in het licht en wordt niet moe. Het schijnsel van de hemel gaat over de dag van vroeg tot laat.

44 Lied 380: 3-7 Uit: Liedboek voor de Kerken
5 Houd dan de hemel in het oog, maar hef uw hart niet al te hoog; op aarde hier, op aarde thans ziet gij een bovenaardse glans. 6 De kalme gang, de kleine taak, zijn ruim genoeg voor Godes zaak. Onszelf verliezen in 't gebod brengt daaglijks nader ons tot God.

45 Lied 380: 3-7 Uit: Liedboek voor de Kerken
7 Maak in uw liefd’ ons, Heer, bereid voor licht en vreed’ in eeuwigheid! En dat ons leven iedre dag als ons gebed U loven mag.

46

47 Collecte 1e collecte: Zending 2e collecte: Beheer en administratie

48 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 30. september 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 16:00 Kerkdienst - ds C. van der Leest (Groningen-Oost) 19:00 LPA dienst (Bining) mmv Sjem

49 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 7 oktober 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 14:00 Kerkdienst - br F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

50

51 Gezang 232: 1-4 1 Op bergen en in dalen ja, overal is God! Waar wij ook lopen, dwalen of stilstaan, daar is God. Waar mijn gedachten zweven, of stijgen, daar is God. Omlaag en hoog verheven,

52 Gezang 232: 1-4 2 Zijn trouwe vaderogen zien alles van dichtbij. Wie steunt op zijn vermogen, die helpt en zegent Hij! Hij hoort de jonge raven, bekleedt met gras het dal, heeft voor elk schepsel gaven, zorgt voor het groot heelal.

53 Gezang 232: 1-4 3 Wat in het water wemelt, wat op het droge leeft of hoger aan de hemel langs wijde luchten zweeft, ja, jij, Gods werk op aarde, ontdek bij dag en nacht zijn hand die je bewaarde, de goedheid van zijn macht.

54 Gezang 232: 1-4 4 Beschermend aan mijn linker- en rechterzij is God. Waar ik mij weg voel zinken in pijn of leed, is God. Waar trouwe vriendenhanden niet redden, daar is God. In doodsgevaar en angsten, ja, overal is God!

55

56 Amen

57

58 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google