De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verzamel op het veld en elkaar begroeten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verzamel op het veld en elkaar begroeten"— Transcript van de presentatie:

1 Verzamel op het veld en elkaar begroeten
Verzamel op het veld en elkaar begroeten. Raymond Lempers (sportparkmanager) regelt de materialen vanuit de Bestuurskamer en er wordt alvast een balletje overgeschoten op het veld. De verwachting is dat er ongeveer 12 tot 14 spelers komen. Thomas Molenaar en Bas van Dijk en Raymond Lempers (Sportparkmanager) Welzijnskwartier Katwijk Socialisatie, samenspelen, ontmoeten en bewegen. Oefening waarbij iedereen in een rondje om de middenstip staat. Bij het schieten van de bal naar een medespeler, de naam van deze medespeler noemen. Hierbij oefen je elkaars namen. Na ontvangst van de bal, weer een andere naam noemen en de bal naar deze persoon passen (communicatie). Samenspelen en communiceren Beide trainers hebben EHBO diploma en AED is aanwezig. Het verbeteren van het ontmoeten, communiceren, samenwerking, het voorstellen en het leren kennen van elkaars naam. Materialen worden van te voren neergezet door de sportparkmanager. Kort praatje vooraf over de trainingsstof en de nieuwtjes. Wijzigingen over de organisatie worden vooraf via de groepsapp gecommuniceerd.

2 Aangeven dat er tijdens de warming-up niet te fanatiek wordt bewogen
Aangeven dat er tijdens de warming-up niet te fanatiek wordt bewogen. Oefeningen doen op basis van eigen kunnen  communiceren Blijven observeren en tips geven (positief coachen). Spelers met bepaalde blessures links op de lijn en andere intensiteit aangeven. Of een andere oefening voor deze deelnemers. Passend bij de blessure of klacht. Heen en weer lopen van zijlijn tot 16meterlijn: - Knie heffen; - hakkenbillen; - lies/knieen van binnen naar buiten draaien en andersom - Aanzetten tot de 16 meter en terug; - Rekken en strekken tegen de hekken.

3 Positief blijven coachen
Uitspreken van de namen tijdens het spel Hoe vang/gooi je een bal Vrij lopen in het spel Het veld groter/kleiner maken Meedoen als kameleon Vangen met 1 hand (voor een betere deelnemer) Meer seconden vasthouden van de bal (7 of 10 sec.) Positiespel met overgooien in plaats van schieten. De bal wordt steeds kleiner: eerst een voetbal, dan een softball en als afsluiter een voetbal. 6 tegen 6 Bij 5x overspelen heeft het team een punt De bal mag niet uit iemands handen worden geslagen/gepakt. Er mag niet gelopen worden met de bal in de hand. 1 team heeft hesjes aan. Veld is 20 bij 15 meter groot. 5 seconden de bal vasthouden en dan doorgooien. 4 pionnen

4 Blijven coachen en tips geven waar dat nodig is.
Elkaar ontmoeten en beter leren kennen: Bij het inpassen moet de naam van de ontvanger genoemd worden. Spelers lopen achter de bal aan! In plaats van kaatsen of in 1x spelen, aannemen en spelen Doel groter/kleiner maken Afstand pionnen blijft hetzelfde Eerst zonder doel, focus op het passen. Dan met doel en partijvorm/competitive: meeste doelpunten in max 7 min. 12 tot 14 deelnemers. Bij minder aantal deelnemers, 1 groep weghalen en geen competitieelement erin. 1 bal per team.

5 We lopen met z’n allen rond het hele veld.
Van te voren aangeven welke Beweging bij elke hoek gemaakt moet worden: Huppelen Knie heffen en hakken billen Armen zwaaien, 2 kanten op: vooruit en achteruit Deze Beweging blijven doen totdat je bij de volgende hoek komt. Dan weer wisselen van Beweging. Met elkaar afsluiten en gezellig nakletsen tijdens het uitlopen: communiceren en samenwerken. Geblesseerd? De beweging niet doen of gedoseerd. Iemand aanwijzen die de volgende Beweging verzint bij de volgende hoek van het veld. Coach loopt mee Achterste bepaald het tempo Beweging uitleggen + voorbeeld De koffie wordt gezet door de sportparkmanager.

6 Samenkomen in de kantine (de 3e helft)
Samenkomen in de kantine (de 3e helft). Onder genot van een bakje koffie een rondje maken waarbij iedereen zich verder voorstelt en aangeeft hoe hij de training heeft ervaren. De doelstelling luidt als volgt: het verbeteren van het ontmoeten, communiceren, samenwerking, het voorstellen en het leren kennen van elkaars naam. Door de gekozen warming-up, spelvorm en cooling-down zijn alle facetten uit de doelstelling voorbij gekomen en geoefend. Als trainer of coach heb je, na de eerste training, het beeld van de training en de deelnemers. Hierdoor heb je een beeld wat voor soort type spelers het zijn en daarbij welke competenties een rol spelen in de groep. Voor de volgende training neem je deze gemeenschappelijke competentie mee en kies je er passende beweegvormen bij. De samenwerking en de namen blijven noemen tijdens de activiteiten. De deelnemers worden tijdens het koffiedrinken geïnformeerd over eventuele wijzigingen voor de volgende training en eventuele papierwerk (inschrijven) wordt doorgenomen. Het uitleggen op verschillende niveau’s. Strakker uitleggen van de regels. Apart en rustig stukje in de kantine, waarbij je makkelijk bij elkaar kunt zitten. De groepsapp wordt aangemaakt of nieuwe deelnemers toegevoegd. Indien nodig op verschillende manier uitleggen van de regels en het idee achter de activiteit.

7 In overleg met elkaar (coaches):
Hoeveel deelnemers? Welke oefenvormen passen bij deze doelgroep? Hoe vullen we de WU, oefenvormen, partijvorm en CD in? Communicatie: Welkom heten Groepsvorming In het begin was het zoeken naar de juiste en passende oefen- en speelvormen voor deze doelgroep. Materiaal: geschikte schoenen adviseren voor de deelnemers en bijv. niet op binnen sportschoenen. Aanpak hetzelfde met oefen- en speelvormen op maat.


Download ppt "Verzamel op het veld en elkaar begroeten"

Verwante presentaties


Ads door Google