De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het rusthuis: voor wie? Waar voor?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het rusthuis: voor wie? Waar voor?"— Transcript van de presentatie:

1 Het rusthuis: voor wie? Waar voor?
Presentatie van Infor- Homes en Home- Info op de studiedag van 27 avril 2018 georganiseerd door het Observatorium van Gezondheid en Welzijn Brussel « Kwaliteitsvolle ouderenzorg organiseren in het Brussels Gewest: focus op rusthuisbewoners met lichte afhankelijkheid (profielen O en A) » Het rusthuis: voor wie? Waar voor?

2 IDENTITEIT INSTITUTIONNELLE
Infor-Homes / Home-Info Brusselse vzw’s, onafhankelijk en pluralistisch ONZE DIENSTVERLENING Conseils personnalisés pour le choix d’un lieu de vie / Informatie & advies over rusthuizen Dispositif de lutte contre la maltraitance des personnes âgées- SEPAM / Brussels Meldpunt ouderenmis (be)handeling Observatorium

3 Conseils personnalisés pour le choix d’un lieu de vie
Informatie & advies over rusthuizen Wie komt naar ons? Waarvoor ? « Plaatsing » in een rusthuis. Gamma aan mogelijkheden, belemmeringen en limieten. « Levensloop »

4 Getuigenissen van ons publiek
« We stellen ons vragen maar het is nog niet heel duidelijk voor ons. We zouden niet willen wachten tot het laatste moment, zoals het geval was bij onze ouders. Kan u ons uitleggen wat het verschil is tussen een rusthuis en een service-woning? We hebben nog niet beslist of we onze woning willen verlaten. » « Het is heel confronterend om rond mij mensen te zien die bepaalde beslissingen niet meer kunnen nemen, ze staan met hun rug tegen de muur en zijn in nood! Ik wil dat vermijden en mijn vertrek naar een rusthuis voorbereiden.» « Ik kom in een andere levensfase… het is interessant…. »

5 Bezoek aan de instellingen/ Ontmoeting met het werkveld
Evolutie van de rol van de rusthuizen. Evaluatie van de « noden ». Leefprojecten en mix van profielen

6 Getuigenissen van de verantwoordelijken van de rusthuizen « Ik ben ervan overtuigd dat de welzijnsvraag in een rusthuis complex is. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen… » «Voor ons is het moeilijk om ouderen met een psychiatrisch probleem te accepteren. We zijn er niet in geslaagd om die ambulante diensten te vinden die met ons kunnen samenwerken. Ze zijn allen volzet! Het is moeilijk om personen uit te sluiten maar we moeten onze limieten aanvaarden.»

7 SEPAM Brussels Meldpunt Ouderenmis(be)handeling
Limiet aan het thuisblijven die niet overschreden mag worden – dualisering thuis en rusthuis , Belangrijk om families en mantelzorgers te begeleiden. Ambulant – Senior Médiation .

8 Observatorium Enkele bedenkingen over de actualiteit en over de toekomst van de rusthuis en rust- en verzorgingstehuissector // Vaststellingen van het onderzoek. Welke ondersteuning voor de ouderen en welk « samenleven » in een rusthuis? … … en/of in onze Brusselse buurten?

9 DANKJEWEL Voor uw aanwezigheid Voor uw aandacht


Download ppt "Het rusthuis: voor wie? Waar voor?"

Verwante presentaties


Ads door Google