De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema-avond Thema-avond

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema-avond Thema-avond"— Transcript van de presentatie:

1

2 Thema-avond

3 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 11 februari 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Nep of Echt 09:30 Themadienst 5 - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema donderdag 15 februari 19:30 Classis Assen

4 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 18 februari 09:30 Kerkdienst - ds J.E. Kramer 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Vele leden, één lichaam 14:00 Kerkdienst - br. Folkert Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma

5 Jarigen aanstaande week
wo Eelke v/d Heide (25) vr T. Haarsma - v/d Werff (83)

6 Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Organist: br. M. van den Bos br. D.D. Rouwhorst Beamist: br. D.D. Rouwhorst

7 Weektekst

8

9 Thuis in uw huis: 1-5 1 Thuis in uw huis, bij u, onze Vader, u bent ons doel en u staat aan het begin. Vast uw beloften en groot uw genade, nederig vormen wij uw gezin. 2 Leven met u, nee, niets is er beter, geloven, belijden en bouwen op uw woord. Uitzien, verwachten, de eeuwige vrede, dankzij Jezus, want hij is de poort. 3 U maakt ons één, ruimhartig verbonden, samen op weg naar de stad die nederdaalt. Vul ons met liefde, vergeef onze zonden, Christus’ bruid, uw gemeente die straalt.

10 Thuis in uw huis: 1-5 4 Heilige Geest, o bron van het leven, gave en gever, vernieuw ons meer en meer. Leid onze wegen, dat vruchten wij geven en uw Woord moge klinken steeds weer. 5 In het gevecht met duistere krachten rust u ons toe met de wapens voor de strijd. U bent de Heer van de hemelse machten, leer ons gaan in afhankelijkheid.

11

12 Votum en zegengroet

13

14 Psalm 127: 1, 2 1 Wanneer de HEER het huis niet bouwt, is, alle metselwerk ten spijt, de opbouw niets dan ijdelheid. Wanneer de HEER de wacht niet houdt, geen wachter, die de vijand keert, geen stadsmuur die zijn aanval weert. 2 Voor dag en dauw reeds op te staan en op te zijn tot ’s avonds laat, hard werken voor slechts weinig baat en schamel brood, ’t is niets dan waan. Hij geeft het immers wie Hij mint, als in de slaap, als aan een kind.

15

16 Psalm 25: 7 7 Gods vertrouwlijk’ omgang vinden zielen waar zijn vrees in woont, daar de HEER aan zijn beminden zijn verbondsgeheimen toont. Ik houd, ook in tegenspoed, steeds het oog op God geslagen, want ik weet dat Hij mijn voet redt uit alle hinderlagen.

17

18 Lezen Psalm 27 1 Van David. De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen? Bij de HEER is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn? 2 Kwaadwilligen kwamen op mij af om mij levend te verslinden, mijn vijanden belaagden mij, maar zij struikelden, zij vielen.

19 Lezen Psalm 27 3 Al trok een leger tegen mij op, mijn hart zou onbevreesd zijn, al woedde er een oorlog tegen mij, nog zou ik mij veilig weten. 4 Ik vraag aan de HEER één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de HEER alle dagen van mijn leven, om de liefde van de HEER te aanschouwen, hem te ontmoeten in zijn tempel.

20 Lezen Psalm 27 5 Hij laat mij schuilen onder zijn dak op de dag van het kwaad, hij verbergt mij veilig in zijn tent, hij tilt mij hoog op een rots. 6 Daarom heft zich mijn hoofd fier boven de vijanden rondom mij, ik wil offers brengen in zijn tent, hem juichend offers brengen, ik wil zingen en spelen voor de HEER.

21 Lezen Psalm 27 7 Hoor mij, HEER, als ik tot u roep, wees genadig en antwoord mij. 8 Mijn hart zegt u na: ‘Zoek mijn nabijheid!’ Uw nabijheid, HEER, wil ik zoeken, 9 verberg uw gelaat niet voor mij, wijs uw dienaar niet af in uw toorn. U bent mij altijd tot hulp geweest, verstoot mij niet, verlaat mij niet, God, mijn behoud. 10 Al verlaten mij vader en moeder, de HEER neemt mij liefdevol aan.

22 Lezen Psalm 27 11 Wijs mij uw weg, HEER, leid mij op een effen pad, bescherm mij tegen mijn vijanden, 12 lever mij niet uit aan mijn belagers. Valse getuigen staan tegen mij op en dreigen met geweld. 13 Mag ik niet verwachten de goedheid van de HEER te zien in het land van de levenden? 14 Wacht op de HEER, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de HEER.

23

24 Lied 284: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
1 O lieve Heer, geef vrede aan allen hier beneden die uitzien naar uw feest, opdat de mensen weten: uw heilige profeten zijn niet verblind geweest. 2 Doe onze ogen stralen, doe ons het hart ophalen aan blijdschap na verdriet; o God, voor wie verschijnen Christus en al de zijnen, versmaad hun smeken niet!

25 Lied 284: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Verlos ons van de boze, laat niet de goddelozen op aarde koning zijn! Laat ons uw land betreden, dat zal een land van vrede, van melk en honing zijn!

26

27 Lezen Heidelbergse Catechismus Zondag 52a
Vraag 127: Wat is de zesde bede? Antwoord: En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Dat wil zeggen: Wij zijn van onszelf zó zwak, dat wij zelfs geen ogenblik kunnen standhouden, en bovendien houden onze doodsvijanden - de duivel, de wereld en ons eigen vlees - niet op ons aan te vechten. Daarom bidden wij U: wil ons toch staande houden en sterken door de kracht van uw Heilige Geest, zodat wij in deze geestelijke strijd niet het onderspit delven, maar altijd krachtig tegenstand bieden, totdat wij uiteindelijk de volkomen overwinning behalen.

28

29 Preek

30

31 Leer ons gaan in afhankelijkheid

32 Leer ons gaan in afhankelijkheid

33 1 De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen
1 De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen? Bij de HEER is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn? 2 Kwaadwilligen kwamen op mij af om mij levend te verslinden, mijn vijanden belaagden mij, maar zij struikelden, zij vielen. 3 Al trok een ​leger​ tegen mij op, mijn ​hart​ zou onbevreesd zijn, al woedde er een ​oorlog​ tegen mij, nog zou ik mij veilig weten. Psalm 27: 1-3

34 1 Samuël 16:7 Maar de HEER zei tegen ​Samuel: ‘Ga niet af op zijn voorkomen en zijn rijzige gestalte. Ik heb hem afgewezen. Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het ​hart.’

35 1 Johannes 1: 5 Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht, er is in hem geen spoor van duisternis.

36 Handelingen 4: 12 (NBG’51) En de behoudenis is in niemand anders, want er is ook onder de hemel geen andere naam aan de mensen gegeven, waardoor wij moeten behouden worden..

37 6 Daarom heft zich mijn hoofd fier boven de vijanden rondom mij,
4 Ik vraag aan de HEER één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het ​huis​ van de HEER alle dagen van mijn leven, om de ​liefde​ van de HEER te aanschouwen, hem te ontmoeten in zijn tempel. 5 Hij laat mij schuilen onder zijn dak op de dag van het kwaad, hij verbergt mij veilig in zijn ​tent, hij tilt mij hoog op een rots.. Psalm 27: 4-6 6 Daarom heft zich mijn hoofd fier boven de vijanden rondom mij, ik wil ​offers​ brengen in zijn ​tent, hem juichend ​offers​ brengen, ik wil zingen en spelen voor de HEER

38 1 Johannes 4: 18 De ​liefde​ laat geen ruimte voor angst; volmaakte ​liefde​ sluit angst uit

39 7 Hoor mij, HEER, als ik tot u roep, wees ​genadig​ en antwoord mij
7 Hoor mij, HEER, als ik tot u roep, wees ​genadig​ en antwoord mij. 8 Mijn ​hart​ zegt u na: ‘Zoek mijn nabijheid!’ Uw nabijheid, HEER, wil ik zoeken, 9 verberg uw gelaat niet voor mij, wijs uw dienaar niet af in uw toorn. U bent mij altijd tot hulp geweest, verstoot mij niet, verlaat mij niet, God, mijn behoud. 10 Al verlaten mij vader en moeder, de HEER neemt mij liefdevol aan. Psalm 27: 7-10

40 11 Wijs mij uw weg, HEER, leid mij op een effen pad, bescherm mij tegen mijn vijanden, 12 lever mij niet uit aan mijn belagers. Valse getuigen staan tegen mij op en dreigen met geweld. Psalm 27: 11-12

41 1 Samuel 24: 10 Toen ​Saul​ omkeek, knielde ​David​ neer, boog diep voorover 10en zei: ‘Waarom schenkt u gehoor aan de mensen die beweren dat ik u kwaad wil doen?

42 Romeinen 8: 16 16 De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods ​kinderen​ zijn.

43 13 Mag ik niet verwachten de goedheid van de HEER te zien in het land van de levenden? 14 Wacht op de HEER, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de HEER. Psalm 27: 13-14

44 Exodus 33: 18,19 ‘Laat mij toch uw majesteit zien,’ zei ​Mozes
Exodus 33: 18,19 ‘Laat mij toch uw majesteit zien,’ zei ​Mozes. Hij antwoordde: ‘Ik zal in mijn volle luister voor je langs gaan en in jouw bijzijn de naam HEER uitroepen: ik schenk ​genade​ aan wie ik ​genade​ wil schenken, en ik ben ​barmhartig​ voor wie ik ​barmhartig​ wil zijn. Exodus 34: 6 De HEER ging voor hem langs en riep uit: ‘De HEER! De HEER! Een God die liefdevol is en ​genadig, geduldig, trouw en waarachtig, 7 die duizenden geslachten zijn ​liefde​ bewijst, die schuld, ​misdaad​ en ​zonde​ ​vergeeft, maar niet alles ongestraft laat en voor de schuld van de ouders de ​kinderen​ en kleinkinderen laat boeten, en ook het derde ​geslacht​ en het vierde.’

45 Lucas 11: 13 Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je ​kinderen​ al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de ​heilige​ Geest​ geven aan wie hem erom vragen.’

46

47

48 Gezang 163: 1-3 1 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Niet eenzaam ga ik op de vijand aan. Sterk in uw kracht, gerust in uw bescherming. Ik bouw op U en ga in uwen Naam. Ik bouw op U, en ga in uwen Naam. 2 Gelovend ga ik, eigen zwakheid voelend. En telkens meer moet ik uw kracht verstaan. Toch rijst in mij een lied van overwinning.

49 Gezang 163: 1-3 3 Ik bouw op U, mijn schild en mijn Verlosser. Gij voert de strijd, de huld’ is U gewijd. In ’t laatste uur zal ’k zegevierend ingaan in rust met U die mij hebt voortgeleid.

50

51 Collecte 1e collecte: Diaconie 2e collecte: Huisvestingslasten

52 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 11 februari 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Nep of Echt 09:30 Themadienst 5 - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema donderdag 15 februari 19:30 Classis Assen

53 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 18 februari 09:30 Kerkdienst - ds J.E. Kramer 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Vele leden, één lichaam 14:00 Kerkdienst - br. Folkert Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma

54 Jarigen aanstaande week
wo Eelke v/d Heide (25) vr T. Haarsma - v/d Werff (83)

55 Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Organist: br. M. van den Bos br. D.D. Rouwhorst Beamist: br. D.D. Rouwhorst

56

57 Opwekking 488: 1, 2 1 Heer ik kom tot U; neem mijn hart, verander mij, als ik U ontmoet, vind ik rust bij U. Want Heer ik heb ontdekt, dat als ik aan uw voeten ben, trots en twijfel wijken voor de kracht van uw liefde.

58 Opwekking 488: 1, 2 Refrein: Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dicht bij uw hart. Ik voel de kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

59 Opwekking 488: 1, 2 2 Heer, kom dichterbij dan kan ik uw schoonheid zien en uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil, zodat ik u steeds dienen kan en elke dag mag leven door de kracht van uw liefde.

60 Opwekking 488: 1, 2 Refrein: Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dicht bij uw hart. Ik voel de kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

61 Opwekking 488: 1, 2 Refrein: Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dicht bij uw hart. Ik voel de kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

62 Opwekking 488: 1, 2 Coda: Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

63

64 Amen

65

66 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Thema-avond Thema-avond"

Verwante presentaties


Ads door Google