De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verdiepende coachcursus 2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verdiepende coachcursus 2"— Transcript van de presentatie:

1 Verdiepende coachcursus 2
Techniek Verdiepende coachcursus 2 CoachCo Asopos de Vliet –13 december 2018

2 Inhoud cursus Roeihaal De roeihaal in delen met filmpjes
Oefeningen per deel van de roeihaal Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

3 De roeihaal 1. Keerbeweging voor 2. De haal 3. Keerbeweging achter
4. Recover Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

4 1. Keerbeweging voor Filmpje Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

5 1. Keerbeweging voor Schouders voor bankje, kniehoek is 45 graden, armen lang en ontspannen Plaatsen is een subtiele en ontspannen beweging vanuit de armen, zonder twijfel het blad in het water laten vallen Ontspanning is belangrijk!!! Timing van inzetbeweging is lastig te coachen Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

6 1. Keerbeweging voor Oefeningen: Uitlengen van voor Soppen
Meekijken met het blad (tubbend met vast blad, en dan uitbouwen) Derde stop Ballerina's Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

7 2. De haal Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=8r7h-h4JTyI
Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

8 2. De haal Eerste deel van de haal:
Druk snel opbouwen met benen, rug blijft voorin. Armen zijn gestrekt en lang Gevoel: riem achter paaltje haken.

9 2. De haal Oefeningen: Strijkhaaltjes Uitlengen van voor
Tubben met vast blad

10 2. De haal Tweede deel haal:
Rug actief tegen beentrap in, armen worden bijgehaald als rug bijna klaar is. Druk blijft op voetenbord tot het einde van de haal, het blad blijft bedekt tot het eind Boot geef je achterin een zet mee om de haal door te versnellen Dit komt vanuit de benen!!!

11 2. De haal Oefeningen: Warming-up: squatten
Voetenbandjes op ergo losmaken Traphaaltjes Uitlengen van voor Koppeloefening (schuiven-koppelen)

12 3. Keerbeweging achter Filmpje

13 3. Keerbeweging achter Schouders zijn achter het bankje, buikspieren zijn aangespannen Laat de haal niet uitdoven! Keerbeweging achter is subtiel en dynamisch Tot het eind druk op voetenbord en het blad blijft bedekt Armen blijven in beweging Geen stopje!!! Check de afstelling van de boot!!!

14 3. Keerbeweging achter Oefeningen: Uitlengen van achter, Eerste stop
Koppeloefening Broekrandstop

15 4. Recover Filmpje

16 4. Recover Ontspannen houding is belangrijk
Armen zijn losjes gestrekt en volgen de riemen (boordroeien: draai mee met je riem, buitenschouder hoger dan binnenschouder) Rustig oprijden nadat het inbuigen is voltooid (tijdens rijden ook niet verder inbuigen) Je rijdt in één snelheid, niet vertragend/versnellend Bladen worden gedraaid vanuit de polsen, als de handen voorbij de enkels zijn

17 4. Recover Oefening: Derde stop
Voor ontspanning: piano spelen, schouders optrekken en laten zakken

18 Waar leg je de focus? Onder water is belangrijk!
Als coach zie je veel gebeuren in de boot: het kan helpen om dan te denken aan de vier haaldelen. Kijk naar wat de meeste bootsnelheid oplevert!

19 Volgende cursus: januari/februari
Didactiek en doelen stellen Bij vragen: benader je CoachCo-mentor!


Download ppt "Verdiepende coachcursus 2"

Verwante presentaties


Ads door Google