De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerstnachtdienst Dorpskerk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerstnachtdienst Dorpskerk"— Transcript van de presentatie:

1 Kerstnachtdienst Dorpskerk
Zondag 24 december, 21:00 uur Thema: Haast! Predikant: ds. Bram Robbertsen Orgel: Martin Verhoeve Piano: Arjan Kuiper Harp: Joanne Koutstaal Sopraan: Petra van Aalst Collecte voor St. Ontmoeting Dak- en Thuislozen, Rotterdam

2 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B.F. Bakelaar
Schriftlezing: Lukas 1 : 57 – 80

3 Psalm 80 : 1 O God van Jozef, leid ons verder,
Vers 1 O God van Jozef, leid ons verder, hoor ons en wees weer onze herder; gij vuurkolom, straal gij ons toe. Waak op, o Held, wij worden moe; laat lichten ons uw aanschijn, Heer, doe ons opstaan en help ons weer.

4 Psalm 80 : 2 en 4 Wek op uw kracht en kom bevrijden
Vers 2 Wek op uw kracht en kom bevrijden uw volk dat Gij zo zwaar kastijdde. Die troont daar op de cherubim, gedenk uw dienaar Efraïm, laat zijn gebed niet onverhoord! Herder Israëls, leid ons voort!

5 Psalm 80 : 2 en 4 Gij hebt een wijnstok uitgegraven,
Vers 4 Gij hebt een wijnstok uitgegraven, die, dank zij uw genadegaven, gegroeid stond in Egypteland, en hem naar Kanaän verplant. Daar kwam hij eerst tot volle groei, berg na berg dekkend met zijn bloei.

6 Psalm 119 : 44 HEER, ondersteun mij, geef mij vaste grond,
Vers 44 HEER, ondersteun mij, geef mij vaste grond, laat uw beloften heel mijn leven schragen. Beschaam mij niet, ik hoop op uw verbond, bevestig mij, dat mijn verlossing dage. Als Gij mij steunt, zal ik te allen stond de vreugde van uw wet in 't harte dragen.

7 Gezang 67 (LvdK) : 1, 2 en 3 God zij geloofd uit alle macht,
Vers 1 God zij geloofd uit alle macht, Hij komt zijn volk bevrijden en heeft aan Israël gebracht verlossing in zijn lijden. Hij heeft zijn teken opgericht: verheffing van het aangezicht voor heel het huis van David, zoals voorlang geschreven stond heeft Hij gedacht aan zijn verbond, zo doet Hij ons herleven.

8 Gezang 67 (LvdK) : 1, 2 en 3 Bevrijding uit de vijandschap
Vers 2 Bevrijding uit de vijandschap de hand van die ons haten, gelijk Hij eens gezworen had Abraham onze vader, opdat wij in rechtvaardigheid de Here God zijn toegewijd ons leven lang op aarde, Zo zult gij voor de Heer uitgaan, een stem die Hem de toegang baant: bereidt Hem alle wegen!

9 Gezang 67 (LvdK) : 1, 2 en 3 Gij zijt de stem der profetie
Vers 3 Gij zijt de stem der profetie sprekend van mededogen, want eens zal ieders oog Hem zien: de opgang uit den hoge. Gezegend zij de dageraad het licht dat weldra schijnen gaat voor wie in duister kwijnen. Hij zal de schaduw van de dood beschamen met zijn morgenrood. Op aarde daalt de vrede!

10 ELB 371 : 1, 2, 3 en 4 Vers 1 Mijn Jezus, ik houd van U, ik noem U mijn vriend,   want U nam de straf op U die ik had verdiend,   De grote Verlosser, mijn Redder bent U;   'k heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu.

11 ELB 371 : 1, 2, 3 en 4 Vers 2 Mijn Jezus, ik houd van U, want U hield van mij,   toen U aan het kruis hing, een wond in uw zij.   Voor mij de genade, een doornenkroon voor U,   'k heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu.

12 ELB 371 : 1, 2, 3 en 4 Ik zal van U houden in leven en dood
Vers 3 Ik zal van U houden in leven en dood   en ik wil U prijzen, zelfs dan in mijn nood.   Als ik kom te sterven, dan roep ik tot U:   'k Heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu.

13 ELB 371 : 1, 2, 3 en 4 Als ik in uw glorie, uw eeuwigheid kom,
Vers 4 Als ik in uw glorie, uw eeuwigheid kom,   Dan buig ik mij voor U in uw heiligdom.   Gekroond met uw heerlijkheid zal 'k zingen voor U:   'k Heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu.

14 Gezang 124 (LvdK) : 1, 2, 3 en 4 Nu daagt het in het oosten,
Vers 1 Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

15 Gezang 124 (LvdK) : 1, 2, 3 en 4 De duisternis gaat wijken
Vers 2 De duisternis gaat wijken van de eeuwenlange nacht. Een nieuwe dag gaat prijken met ongekende pracht.

16 Gezang 124 (LvdK) : 1, 2, 3 en 4 Zij, die gebonden zaten
Vers 3 Zij, die gebonden zaten in schaduw van de dood, van God en mens verlaten - begroeten 't morgenrood.

17 Gezang 124 (LvdK) : 1, 2, 3 en 4 De zonne, voor wier stralen
Vers 4 De zonne, voor wier stralen het nachtlijk duister zwicht, en die zal zegepralen, is Christus, 't eeuwig licht!

18 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Kerstnachtdienst Dorpskerk"

Verwante presentaties


Ads door Google