De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gebed. ‘God eren’ Thema’s: God eren – aanbidding – lof – levensstijl – toewijding - discipelschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gebed. ‘God eren’ Thema’s: God eren – aanbidding – lof – levensstijl – toewijding - discipelschap."— Transcript van de presentatie:

1 ‘God eren’ Thema’s: God eren – aanbidding – lof – levensstijl – toewijding - discipelschap

2 Gebed

3 Zingen Opwekking 167 Samen in de naam van Jezus
Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de Geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken Naar het plan van onze Heer Samen zingen en getuigen Samen leven tot zijn eer Heel de wereld moet het weten Dat God niet veranderd is En zijn liefde als een lichtstraal Doordringt in de duisternis De weg van God is niet te keren Omdat hij er over waakt En de Geest verbreekt de grenzen Die door mensen zijn gemaakt Zingen

4 Zingen Samen in de naam van Jezus
Prijs de Heer De weg is open Naar de Vader naar elkaar Jezus Christus, triomfator, mijn verlosser, middelaar Vader met geheven handen Breng ik U mijn dank en eer Het is uw Geest die mij doet zeggen Jezus Christus is de Heer Zingen

5 Zingen U maakt ons één U maakt ons een U bracht ons te samen
Wij eren en aanbidden u. (2x) Wordt uw wil gedaan, Dan bindt het ons saam. Iedereen zal deel zijn van uw gezin. (2x) Zingen

6 Zingen U maakt ons één U maakt ons een U bracht ons te samen
Wij eren en aanbidden u. (2x) Wordt uw wil gedaan, Dan bindt het ons saam. Iedereen zal deel zijn van uw gezin. (2x) Zingen

7 Zingen Psalm 146a:1 Laat ons nu vrolijk zingen.
Kom, hef uw liederen aan voor Hem, wie alle dingen altijd ten dienste staan. Ik wil de Heer daarboven Lofprijzen hier op aard, ja, Hem van harte loven, die veilig mij bewaart. Zingen

8 Bijbel open 1 Korintiërs 10:23-11:1 (NBV)
23U zegt: ‘Alles is toegestaan.’ Zeker, maar niet alles is goed. Alles is toegestaan, maar niet alles is opbouwend. 24Wees niet op uzelf gericht, maar op de ander. 25U mag alles eten wat er in de vleeshal wordt verkocht; u hoeft niet omwille van uw geweten na te gaan waar het vandaan komt. 26Immers: ‘Van de Heer is de aarde en haar rijkdom.’ 27Wanneer een ongelovige u uitnodigt om bij hem te komen eten en u neemt zijn uitnodiging aan, kunt u rustig alles eten wat u aangeboden wordt. Het is niet nodig dat u omwille van uw geweten vraagt waar het vandaan komt. 28Maar wanneer iemand u erop wijst dat u vlees van offerdieren eet, laat het dan omwille van hem staan. Houd rekening met het geweten.

9 Bijbel open 1 Korintiërs 10:23-11:1 (NBV)
29Ik bedoel nu niet uw eigen geweten, maar dat van die ander. Mijn vrijheid wordt door zijn geweten toch niet aangetast? 30Er is toch niemand die kwaad van mij kan spreken om wat ik eet, als ik God maar voor mijn eten dank? 31Dus of u nu eet of drinkt of iets anders doet, doe alles ter ere van God. 32Geef geen aanstoot aan de Joden, aan andere volken of aan Gods gemeente. 33Ikzelf doe dat ook niet. Ik wil iedereen ter wille zijn, in welk opzicht dan ook; ik zoek niet mijn eigen voordeel, maar dat van alle anderen, opdat ze worden gered. 111Dus volg mij na, zoals ik Christus navolg.

10 Bijbel open 1 Korintiërs 10:23-11:1 (BGT)
23Jullie zeggen: ‘Wij mogen doen wat we willen.’ Maar ik zeg: Ja, maar niet alles is goed. Jullie zeggen: ‘Wij mogen doen wat we willen.’ Maar ik zeg: Ja, maar alleen als je daarmee ook de anderen helpt. 24Jullie moeten niet alleen aan jezelf denken, maar ook aan anderen. 25Jullie mogen gerust al het vlees eten dat op de markt verkocht wordt. Je hoeft je niet bezorgd af te vragen waar dat vlees precies vandaan komt. 26Want in de heilige boeken staat: «Van de Heer is de aarde en alles wat er leeft.» 27Stel dat een ongelovige jullie uitnodigt voor een maaltijd. Dan mogen jullie gerust alles eten wat er op tafel staat. Je hoeft je niet bezorgd af te vragen waar het vlees precies vandaan komt.

11 Bijbel open 1 Korintiërs 10:23-11:1 (BGT)
28-30Maar stel dat iemand aan tafel tegen jullie zegt: ‘Dit vlees is aan onze goden geofferd.’ Dan moeten jullie het niet eten. Het probleem is niet wat jullie van dat vlees vinden. Nee, het probleem is wat die persoon ervan vindt. Hij vindt het verkeerd dat jullie vlees eten dat aan zijn goden geofferd is. Daarom waarschuwt hij jullie. Stel dat jullie dat vlees dan toch eten, en God ervoor danken. Dan zal die ander denken: Die christenen doen wat ze zelf willen, ze trekken zich van niemand iets aan. En dan zal hij slechte dingen gaan vertellen over jullie en over God.

12 Bijbel open 1 Korintiërs 10:23-11:1 (BGT)
31Als jullie eten of drinken of andere dingen doen, doe dat dan steeds tot eer van God. 32Gedraag je zo dat de Joden en de ongelovigen respect kunnen hebben voor ons geloof. En breng het geloof van andere christenen nooit in gevaar. 33Zo leef ik ook. Ik houd altijd rekening met andere mensen. Ik denk nooit aan wat goed is voor mezelf, maar altijd aan wat goed is voor anderen. Want ik wil dat er zo veel mogelijk mensen gered worden. 111Leef net zoals ik! Want ik leef net zoals Christus.

13 Vragen Wat zou God vandaag tegen jou willen zeggen?
Wat wil jij zeggen of vragen aan God? Wat betekent het om God te eren? Hoe kun je God eren in alles?

14 Doe alles ter eer van God
Kleurzone Aan de slag Lees de tekst uit 1 Korintiërs 10: 31. Schrijf op de beker of op de rand van een bord de tekst uit 1 Korintiërs 10:31 met de porseleinstiften. Bespreek ondertussen de gespreksvragen van ‘God eren’. Doe alles ter eer van God

15 Mediazone Aan de slag Lees de tekst uit 1 Korintiërs 10:31.
Vorm groepjes van 3 (of 4) personen. Ontwerp een digitale poster over het bijbelgedeelte. Bespreek ondertussen de gespreksvragen van ‘God eren’.

16 Praatzone Aan de slag Wijs een gespreksleider aan.
Lees de tekst uit 1 Korintiërs 10:23-11:1 vers voor vers. Wijs aan welk gevoel elk vers bij je oproept door de gevoelskaarten te gebruiken. Maak bij elk vers heel concreet hoe jij dit in je leven wilt toepassen. Schrijf op de flap-over elk praktisch idee wat jullie benoemen. Kies vervolgens één of twee tips die je de komende weken heel bewust wilt oefenen. Schrijf deze tip op of zet het in je mobiel.

17 Woordzone Aan de slag Lees de tekst uit 1 Korintiërs 10:23-11:1 en onderstreep belangrijke woorden of zinnen. Bespreek per tekst wat je hebt onderstreept. Bespreek daarna de gespreksvragen van ‘God eren’. Verdeel de groep in tweeën en doe een woordspel. Maak zo snel mogelijk van de themawoorden: ‘God, eren, aanbidding, lof, levensstijl, toewijding, discipelschap’ een woordslinger op het scrabblebord. De groep die het eerst alles kloppend heeft, is winnaar.

18 Doezone Aan de slag Lees de tekst uit 1 Korintiërs 10:23-11:1.
Schrijf van vers een korte sketch. Dek de tafel en speel dit gedeelte uit alsof het zich in deze tijd afspeelt. Nadat het rollenspel is gespeeld, evalueer je dat door de gespreksvragen ‘God eren’ te bespreken.

19 Stiltezone Aan de slag Ga met elkaar in de stilteruimte zitten en spreek af wie de tijd wil bewaken en de leiding neemt. Bid om nieuwe inzichten en vraag God de kracht om bepaalde levenspatronen te doorbreken. Lees de tekst uit 1 Korintiërs 10:23-11:1. Neem vervolgens in stilte de tijd om de gespreksvragen ‘God eren’ persoonlijk te beantwoorden. Zoek in de Bijbel of op internet teksten uit Spreuken en Prediker die dezelfde kern bevatten als dit gedeelte uit 1 Korintiërs 10: 23-11:1. Of: herschrijf dit bijbelgedeelte door het in deze tijd te plaatsen.

20 Delen Je wordt uitgenodigd om naar het gezamenlijke deel te lopen.
Maak groepjes van 6 personen uit elke zone 1 persoon en deel wat er in de verschillende zones is gedaan en besproken.

21 Delen 1 Korintiërs 10:31-33 31Als jullie eten of drinken of andere dingen doen, doe dat dan steeds tot eer van God. 32Gedraag je zo dat de Joden en de ongelovigen respect kunnen hebben voor ons geloof. En breng het geloof van andere christenen nooit in gevaar.33Zo leef ik ook. Ik houd altijd rekening met andere mensen. Ik denk nooit aan wat goed is voor mezelf, maar altijd aan wat goed is voor anderen. Want ik wil dat er zo veel mogelijk mensen gered worden. Thema’s: God eren – aanbidding – lof – levensstijl – toewijding - discipelschap

22 Danken


Download ppt "Gebed. ‘God eren’ Thema’s: God eren – aanbidding – lof – levensstijl – toewijding - discipelschap."

Verwante presentaties


Ads door Google