De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jongensclub ‘t Thuishonk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jongensclub ‘t Thuishonk"— Transcript van de presentatie:

1

2 Jongensclub ‘t Thuishonk
Wij maken het leuk, jullie maken het gezellig! “Hoge muren vallen snel om!” Van 14:15 tot 15:30 zijn alle jongens van 9-12 jaar weer welkom in het Hervormd Jeugdcentrum. Met vandaag als thema: Rondjes lopen, rondjes lopen en nog eens rondjes lopen… Pieter de Munck & Jeroen van der Hoeven

3 Wijziging clubtijden en methodes (6-12 jaar) Met de clubleiding, jeugdouderlingen en het bestuur van het HJF is afgelopen jaar gesproken over de praktische en inhoudelijk invulling van het clubwerk. Graag informeren we iedereen hierover. Methode De clubs passen momenteel ieder een verschillende methode toe. Op zichzelf goed, maar om eenheid te krijgen tussen de clubs en om de kinderen een stabiel aanbod te geven, is gekozen om met één type methode te gaan werken. Er is gekozen voor de methode ‘Promiseland’. Tijdstip De drie clubs voor de leeftijdscategorie 6-12 jaar vinden nu verdeeld over de week plaats. De Meisjesclub (9-12 jaar) is op maandagavond, de Jongensclub (9-12 jaar) op zondagmiddag en de Gideonsbende op donderdagavond.

4 Vanaf 1 februari a. s. zijn de clubtijden er als volgt uitzien: -
Vanaf 1 februari a.s. zijn de clubtijden er als volgt uitzien: - Gideonsbende: vrijdag van 18: :30 (1x per 2 weken) - Jongensclub: vrijdag van 19: :45 (1x per 2 weken) - Meisjesclub: geen wijzigen De eerste clubavond staat gepland op vrijdag 2 februari. Verder rooster voor dit jaar: 16-2; 9-3; 23-3; 13-4. De tijden voor de clubs buiten de leeftijdscategorie 6-12 jaar (HAP/Peuter- en Kleuterclub) en de Hobbyclub wijzigen niet. Mochten er vragen, stel deze dan gerust aan jeugdouderling, clubleiding of HJF-bestuur.

5 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. B.F. Bakelaar
Schriftlezing: Markus 2 : 13-17

6 Psalm 121 : 1 en 2 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan,
Vers 1 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn HERE, die dit alles heeft geschapen. Mijn herder zal niet slapen.

7 Psalm 121 : 1 en 2 Uw wankle voeten zet Hij vast,
Vers 2 Uw wankle voeten zet Hij vast, als gij geen uitkomst ziet: uw wachter sluimert niet! Zijn oog wordt door geen slaap verrast, Hij wil, als steeds voor dezen, Israëls wachter wezen.

8 Psalm 121 : 3 en 4 De HEER brengt al uw heil tot stand,
Vers 3 De HEER brengt al uw heil tot stand, des daags en in de nacht houdt Hij voor u de wacht. Uw schaduw aan uw rechterhand: de zon zal u niet schaden, de maan doet niets ten kwade.

9 Psalm 121 : 3 en 4 De HEER zal u steeds gadeslaan,
Vers 4 De HEER zal u steeds gadeslaan, Hij maakt het kwade goed, Hij is het die u hoedt. Hij zal uw komen en uw gaan, wat u mag wedervaren, in eeuwigheid bewaren.

10 Gezang 305 : 1 en 2 Waar God de Heer zijn schreden zet
Vers 1 Waar God de Heer zijn schreden zet daar wordt de mens, van dwang gered, weer in het licht geheven. Als 's Heren woord weerklinkt met macht wordt aan het volk dat Hem verwacht de ware troost gegeven.

11 Gezang 305 : 1 en 2 … Zijn Geest weerstaat de valse schijn
Vers 1 Zijn Geest weerstaat de valse schijn en schrijft in harten het geheim van 's Vaders grote daden. Zo leven wij om Christus' wil te allen tijd gerust en stil alleen van zijn genade.

12 Gezang 305 : 1 en 2 O Heer, uw onweerstaanbaar woord
Vers 2 O Heer, uw onweerstaanbaar woord drijft rusteloos de eeuwen voort wat mensen ook verzinnen. En waar de weg onvindbaar scheen mochten wij door geloof alleen de tocht opnieuw beginnen. ...

13 Gezang 305 : 1 en 2 … Gij hebt de vaderen bevrijd
Vers 2 Gij hebt de vaderen bevrijd en uit het diensthuis uitgeleid naar 't land van melk en honing. Hervorm, herschep ook ons geslacht, opdat het door de wereldnacht de weg vindt naar uw woning.

14 Psalm 139 : 1, 2 en 14 HEER, die mij ziet zoals ik ben,
Vers 1 HEER, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten diepste houdt bewogen, 't ligt alles open voor uw ogen.

15 Psalm 139 : 1, 2 en 14 Gij zijt zo diep vertrouwd met mij:
Vers 2 Gij zijt zo diep vertrouwd met mij: wie weet mijn wegen zoals Gij? Gij kent mijn leven woord voor woord, Gij hebt mij voor ik spreek gehoord. Ja overal, op al mijn wegen en altijd weer komt Gij mij tegen.

16 Psalm 139 : 1, 2 en 14 Doorgrond, o God, mijn hart; het ligt
Vers 14 Doorgrond, o God, mijn hart; het ligt toch open voor uw aangezicht. Toets mij of niet een weg in mij mij schaadt en leidt aan U voorbij. O God, houd mij geheel omgeven, en leid mij op den weg ten leven.

17 Gezang 7 : 1, 2, 3 en 4 Het woord dat u ten leven riep
Vers 1 Het woord dat u ten leven riep is niet te hoog, is niet te diep voor mensen die 't zo traag beamen. Het is een teken in uw hand, een licht dat in uw ogen brandt. Het roept u dag aan dag bij name.

18 Gezang 7 : 1, 2, 3 en 4 Het is niet aan de overzij.
Vers 2 Het is niet aan de overzij. Wat zegt gij dan: wie zal voor mij de wijde oceaan bevaren, wie brengt van de overkant der zee de schat der diepe wijsheid mee, die 's levens raadsel kan verklaren?

19 Gezang 7 : 1, 2, 3 en 4 Het is ook in de hemel niet,
Vers 3 Het is ook in de hemel niet, hoe vaak gij ook naar boven ziet en droomt van bovenaardse streken. Wat gij ook in de sterren leest, alleen de Geest beroert de geest, alleen het woord kan 't hart toespreken.

20 Gezang 7 : 1, 2, 3 en 4 Het woord van liefde, vrede en recht
Vers 4 Het woord van liefde, vrede en recht is in uw eigen mond gelegd, is in uw eigen hart geschreven. Rondom u klinkt de stem van God: vrijspraak, vertroosting en gebod, vlak vóór u ligt de weg ten leven.

21 ELB 279 : 1, 2, 3 en 4 Wij blijven geloven, dat onder miljoenen
Vers 1 Wij blijven geloven, dat onder miljoenen   de Heer van de schepping een plan met ons heeft,   waarin zich zijn heil   en mijn twijfels verzoenen   en dat aan elk leven betekenis geeft.

22 ELB 279 : 1, 2, 3 en 4 Vers 2 En ook dat zijn boodschap de mens kan bevrijden,   hoe vast ook verstrikt in het web van de tijd,   nog steeds kan vertroosten,   verlichten, bevrijden,   wanneer hier de levensbaan uitzichtloos lijkt.

23 ELB 279 : 1, 2, 3 en 4 En dat Hij ons telkens de durf wil geven,
Vers 3 En dat Hij ons telkens de durf wil geven,   ook nu in een wereld van steen en metaal,   om buiten onszelf voor de ander te leven;   ons kleine begin van zijn groot ideaal,

24 ELB 279 : 1, 2, 3 en 4 Vers 4 Dat werkelijkheid wordt als de oog van de volken   zich niet meer vergeefs naar de horizon richt   en 't morgenrood rijst   dat zijn komst met de wolken   verkondigt in duizenden kleuren van licht.

25 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Jongensclub ‘t Thuishonk"

Verwante presentaties


Ads door Google