De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

V4 – week 37 2017-2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "V4 – week 37 2017-2018."— Transcript van de presentatie:

1 V4 – week 37

2 Schrijven van een nieuwsbericht
Je krijgt van je buurman/buurvrouw zijn drie actuele teksten (BEWERKT). Jij gaat hier een nieuw nieuwsbericht van maken. 1. Maak een bouwplannetje (hoe ga je het aanpakken) 2. Schrijf jouw nieuwsbericht (300 tot 350 woorden) 3. Laat jouw tekst door minimaal twee klasgenoten kritisch lezen. (Geef een tip en een top!) 4. Werk thuis de tekst uit en bewaar deze in je map (portfolio). LET OP: je hebt dit nodig voor de les van volgende week maandag.

3 Literatuur jaren ‘70 – ‘80 Literatuur in de jaren ’50 en ‘60 taboedoorbrekend Nu gericht op persoonlijke ontwikkeling

4 Nieuwe genres Journalistiek als literatuur (Carmiggelt en later Kees van Kooten) Opkomst van de column Populariteit kort verhaal (o.a. Biesheuvel) Kenmerken: - begrensd tijdverloop - veel informatie is weggelaten Abrupte verhalen met herkenbare wereld of taalbouwsel met veel fantasie!

5 Brommer op zee We lezen samen het verhaal en bekijken het filmpje.

6 Ben je het eens met deze recensie?
Brommer op zee is een klassiek verhaal. Het is waarschijnlijk een van de meest gelezen verhalen op middelbare scholen. Dit verhaal toont in één beeld de kunst van het korte verhaal. Het begint allemaal met één klein, krachtig idee: een speld op water laten drijven. Je kunt de verhalen van Biesheuvel opvatten als een pleidooi voor de verbeelding. Ze zijn absurdistisch, maar tegelijkertijd zit er vaak iets autobiografisch in. Net als Isaäc heeft Maarten zelf als jongen anderhalf jaar over de oceanen gevaren, op de SS Haulerwijk. Hij houdt hartstochtelijk van de zee en die liefde keert vaak in zijn werk terug. In Isaäc zie je iets van Maarten terug, maar je ziet ook het schrijverschap verbeeld. Je ziet hem geloven in iets dat zijn eigen geest oproept.’

7 Robinson Hoofdstuk 2 Lees pagina 17 tot en met 27
Beantwoord de volgende leesvragen: Hoe ziet Robinson Daniel? Waarom is Daniel overgeplaatst naar deze school? Hoe beschrijft Robinson de school? Welke symboliek gebruikt ze? Wat is er aan de hand in de school nadat Robinson bij de rector is geweest? Welke rol speelt Johanna Freida in hoodfstuk 2 en 3?

8 Vrijdag - Zondag met Lubach
Maak aantekeningen tijdens de aflevering. Welke ’problemen’ komen aan bod? Wat vinden zij daarvan?


Download ppt "V4 – week 37 2017-2018."

Verwante presentaties


Ads door Google