De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KEUZEVAKKEN ZORG & WELZIJN voorlichtingsavond A. Van der Horst

Verwante presentaties


Presentatie over: "KEUZEVAKKEN ZORG & WELZIJN voorlichtingsavond A. Van der Horst"— Transcript van de presentatie:

1 KEUZEVAKKEN ZORG & WELZIJN voorlichtingsavond A. Van der Horst
A. Van Duivenbode J. Bleije M. Van Anrooij M. Leppänen Herbert Vissers College Noorderdreef 175 2152AC, Nieuw-Vennep

2 Keuzevakken Z&W Keuzevakken Zorg & Welzijn
Facilitaire Dienstverlening: catering en inrichting De bijzondere keuken (HBR) Assisteren in de gezondheidszorg Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Voorkomen van ongevallen en EHBO Kennismaking met Uiterlijke Verzorging

3 Catering & Inrichting Verbreding 16 Leerlingen Een ontwerp maken voor een inrichting van een ruimte Een bestelling opnemen Dranken en eenvoudige gerechten zoals soep en snacks bereiden Eenvoudige kassawerkzaamheden verrichten Wil jij ontdekken of de horeca bij je past? Kies dan voor Catering en Inrichting! Bij ondernemen leer je hoe je een eigen onderneming kan opzetten. Hierbij besteden we aandacht aan de verschillende facetten van het ondernemen. Je gaat je eigen ondernemingsplan schrijven, van de vijf P’s tot en met het financieel plan. Daarnaast runnen de leerlingen van het vak ondernemen de koffiebar die elke dag geopend is. Hierin leren de leerlingen hoe ze een winkel draaiende houden. Ben je ondernemend, zelfstandig en wil je met de iPad werken, dan is ondernemen echt iets voor jou!

4 De Bijzondere Keuken Maaltijden uit bijzondere keukens bereiden
Verbreding 16 Leerlingen Maaltijden uit bijzondere keukens bereiden Een culinair verslag maken Product specifieke technieken toepassen bij het bereiden van bijvoorbeeld pastagerechten Vind je het leuk om te koken, kan je hygiënisch werken of wil je dat juist leren stap dan in de wereld van De Bijzondere Keuken. Bij evenementen leer je hoe je een evenement van begin tot eind moet opzetten. Je gaat je eigen evenement bedenken met daarbij de invulling. Ook ga je de huisstijl ontwerpen en financiën in kaart brengen, zodat je een compleet draaiboek hebt van jouw evenement. Naast, dat je op papier een evenement hebt bedacht, ga je ook een modeshow organiseren die echt plaats gaat vinden in de Noorderdreef, met de kledingstukken die bij het keuzedeel Mode & Design zijn gemaakt. Vind je organiseren leuk, ben je creatief, zelfstandig en ligt jouw interesse bij evenementen, dan is dit keuzevak iets voor jou!

5 Assisteren in de gezondheidszorg
Verdieping 17 Leerlingen Lengte, gewicht, buikomvang meten en bloeddruk meten BMI berekenen en temperatuur opnemen Bloedsuikercontrole aflezen Voorlichting geven over mondhygiëne Kleine eenvoudige en veel voorkomende medisch -technische handelingen herkennen en benoemen Denk jij erover om doktersassistent, tandartsassistent of juist apothekersassistent te worden dan is dit keuzevak op je lijf geschreven! Let op: Alleen voor kader leerlingen Zorg & Welzijn Bij webshop leer je van a tot z hoe je een eigen webshop kan beginnen. Het begint met het onderzoek doen naar wat een goede webshop is en je eigen idee uitwerken. Wanneer je een concreet idee hebt ga je aan de slag met het bouwen van de webshop in CMS Joomla. Fotografie en photoshop vormen ook een onderdeel binnen het programma van webshop. Kun je goed met computers overweg, ligt je interesse bij het ontwerpen van verschillende designs en ben je zelfstandig, dan is webshop echt iets voor jou!

6 Ondersteuning bij Sport- en Bewegingsactiviteiten
Verbreding 18 Leerlingen Een plan opstellen voor het organiseren van een sportevenement of toernooi Assisteren en instructie geven bij Sport - en Bewegingsactiviteiten Deelnemers voor de Sport- of Bewegingsactiviteit stimuleren en enthousiasmeren Werken aan je eigen conditie Ben je sportief, een teamplayer en wil je erachter komen of je hier later je beroep van wil maken kies dan voor dit keuzevak! Presentatie en styling van een bedrijf: wat is het, waarom wordt er gebruik van gemaakt en hoe moet het? Wil je voor verschillende “opdrachtgevers” sfeervolle decoraties verzorgen? Heb je een talent voor styling? Ben je een echte doener en ben je graag creatief bezig? Vind je vloggen, bloggen en fotografie leuk, dan is het keuzevak Presentatie & styling echt iets voor jou.

7 Voorkomen van ongevallen en EHBO
Verbreding 18 Leerlingen Een beroerte of shock herkennen Wondverzorging Reanimeren Wil jij weten hoe je moet handelen in onverwachte situaties en/of wil jij je EHBO- en reanimatie diploma halen zonder stress dan zie ik je volgend schooljaar! (kosten diploma € 25,- 2 jaar geldig; niet verplicht) Bij officemanagement leer je verschillende back- en frontoffice werkzaamheden. Denk hierbij aan het beheren van agenda’s van verschillende personen, het organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen. Verder leer je het fijne van de verschillende administratieve werkzaamheden binnen een bedrijf.

8 Kennismaken met Uiterlijke Verzorging
Verbreding 16 Leerlingen Manicure, nagels lakken en nailart Gezichtsbehandelingen uitvoeren bij klanten Dag make-up aanbrengen Haren wassen en in model brengen Afspraken met klanten maken Productkennis Ben jij creatief, werk je graag met je handen en vind je het leuk om met mensen om te gaan of wil je gewoon kijken of hier je toekomst ligt meld je dan om een kijkje te nemen in Salon Mode en design zie je overal om je heen. Beide hebben een hele geschiedenis achter de rug en zijn steeds in ontwikkeling. Daarnaast hebben mensen ook nog een eigen stijl. Als modeontwerper moet je hier rekening mee houden. Bovendien moet je verstand hebben van verschillende materialen en technieken. Samen met je docent ontwerp en maak je kledingstukken in ‘opdracht van klanten’. 

9 Vragen? N003 A.vanderHorst@hvc.nl A.vanDuivenbode@hvc.nl
Presentatie gegeven op: 6 maart 2018


Download ppt "KEUZEVAKKEN ZORG & WELZIJN voorlichtingsavond A. Van der Horst"

Verwante presentaties


Ads door Google