Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Brouwerij ALVINNE
2
Inhoud Waarom Alvinne drinken? De brouwerij Het Team Morpheus gist
Fruit Hout Flemish Sour Ales Bieren
3
Waarom Alvinne drinken?
1 Wereldklasse! Alvinne brouwt zure bieren van wereldklasse. Een constante kwaliteit is hierbij key. Onze bieren worden dan ook wereldwijd aangeboden in top bars! 2 Authenticiteit! De gist bepaalt in grote mate de smaak van het bier en dus onze authenticiteit. De Alvinne touch verkrijgen we dankzij onze eigen, unieke Morpheusgist, afkomstig uit de wilde natuur. 3 Puur en Zeldzaam! Onze zure fruitbieren bevatten enkel echt fruit! Bij ons geen siropen of concentraten. Sommige bieren bevatten zeldzame, unieke bessen die u wellicht nog nooit in bier geproefd hebt! Daarom zijn producties beperkt of seizoensgebonden. 4 Tijd! In een wereld waarin alles snel moet gaan, geven wij aan onze bieren de nodige tijd om hun prachtige aroma’s te ontwikkelen. Onze oude foeders en de zorgvuldig geselecteerde wijnvaten spelen hierbij een cruciale rol. 5 Warmhartigheid! We komen naar u toe om met u te praten! We zijn aanwezig op veel evenementen, omdat we het fijn vinden u te ontmoeten voor een leuke babbel over onze bieren. U bent van harte welkom op onze Proefloft! Wij houden ervan U prettige momenten te bezorgen! Het Alvinne Team
4
De brouwerij De brouwerij is gevestigd in Moen, België en bestaat sinds Productievolume is stijgend naar 1500hl per jaar, waarvan 1000hl export. We produceren meer dan 30 biersoorten. Onze opslag bestaat uit 10 lagertanks voor jong bier en fruitlagering, 5 foeders en 100 wijnvaten. We beschikken over een eigen bottellijn.
5
Het Team Ons doel: jou gelukkige momenten bezorgen! Davy Spiessens
Gedelegeerd bestuurder Glenn Castelein Barrel manager, planning, PR Marc De Keukeleire Yeast management, special projects Frederic Caure Brouwer Loick Bekaert Sales & marketing
6
Morpheus gist Onze brouwerij is sterk verbonden met de eigen huisgist: de Morpheusgist. Hiermee kunnen zowel zure als niet zure bieren gebrouwen worden. Marc, onze gistfluisteraar, plukte in 2008 een gistcultuur uit de natuur in Auvergne (Frankrijk) en selecteerde, isoleerde en cultiveerde met monnikengeduld tot hij de gewenste eigenschappen bekwam. De gist kreeg de naam Morpheusgist, en is inmiddels wereldbekend. Het is een cultuur van 2 biergisten (saccharomyces cerevisae) en melkzuurbacterieën (Lactobacillus). Bij “gewone” bieren worden deze laatste dan geïnactiveerd. De Morpheus gist zorgt voor de typische Alvinne touch in onze bieren. Om met een eigen gist om te gaan heb je 3 ingrediënten nodig volgens Marc: discipline, passie en liefde, en dit elke dag!
7
Fruit Brouwerij Alvinne maakt gebruik van volledige vruchten: geen puree of concentraten dus. Dat brengt met zich mee dat de bieren lang moeten rijpen, en dat zorgt dan weer voor delicate accenten in het bier! Creativiteit ontbreekt niet: van de fruitsoorten die traditioneel aan bier toegevoegd worden zoals krieken en frambozen, tot de meer gewaagder experimenten zoals kweepeer en gerookte ananas. Sleedoorn wordt jaarlijks handmatig geplukt door Glenn en zijn vrijwilligers. Soms geraken we aan zeldzame bessen uit het hoge noorden. Met “en zo” bedoelen we dat er ook experimenten gedaan worden met speciale “smaakmakers” zoals pepers uit Baskenland of eucalyptus uit Portugal.
8
Hout Het hout van het vat is werkelijk een soort bieringrediënt voor ons. Het geeft complexe smaken vrij van het oorspronkelijke ingrediënt (meestal wijn) en zorgt ook voor een langzame zuurstofinbreng in het bier. Alvinne is in Europa een pionier op het vlak van houtrijping, hoewel het in lang vervlogen tijden een gangbare kennis was. We hebben een prachtige collectie aan unieke wijnvaten waarop ons bier traag rijpt, waaronder unieke vaten afkomstig van bvb. Sauterne, Banyuls, enz. Maar ook Sherry of Calvados vaten behoren soms tot ons arsenaal. Speciaal voor de Flemish Sour Ales beschikken we over een foeder park van 5 stuks, waaronder 1 mega foeder van 75 hl. Daar zijn we bijzonder fier over, je vindt het beeld van de foeder dan ook terug in het logo.
9
Flemish Sour Ales Flemish Sour Ale is een benaming die we graag gebruiken omdat de historische officiële bierstijlen “Vlaams Oud Bruin” of “Vlaams Rood Bruin” de lading niet volledig dekken van onze zure bieren. Alvinne heeft deze Vlaamse bierstijlen nieuw leven ingeblazen, en werkelijk alle mogelijkheden tot innovatie benut. We maken gebruik van de eeuwenoude gemengde gistingstechniek, en hebben zowel bieren die op roestvast stalen tanks rijpen, als op wijnvaten en foeders. Van blond tot bruin, van 4° tot 11° alcohol, met of zonder fruit, zuur tot gematigd zuur, u vindt zeker uw goesting! Bieren waren lang geleden wellicht in veel gevallen zurig van smaak. Aan de zure smaak kan het zijn dat u eventjes weer moet wennen, daarom: DARE TO GO WILD!
10
Bieren Flemish Sour Ales
Deze eeuwenoude, zure bierstijl hebben wij voor u in 6 heerlijke recepturen vertaald, telkens verkrijgbaar als standaardbier of houtgerijpte versie, met of zonder fruit. Laat u verrassen door hun pure, dorstlessende smaak! 1. Berliner Ryesse (Puur of Fruit)……………………………….blond 4% 2. Chain Reaction, Morpheus Vintage*……………………...blond 5% 3. Omega, Wild West* (Puur of Fruit)………………………..blond 6% 4. Phi, Cuvée Sofie* (Puur of Fruit)………………………..….blond 8% 5. Sigma, Cuvée Freddy* (Puur of Fruit)…………………….bruin 8% 6. Sour’ire De Mortagne* (Puur of Fruit) bruin 11% *houtgerijpt
11
Bieren Traditional Ales
Ook brouwen we een compleet assortiment niet zure, traditionele bieren! 6 heerlijke recepturen met divers smaakpallet. Een licht blondje, een zachte rogge Tripel, een Belgische stout of een stevige barleywine. 1. Borinage……………………………….……………………………….blond 4% 2. Morpheus Saison…………………………………………….…….blond 6% 3. MoenRye Tripel……………………………………………………..blond 9% 4. Mano Negra……………………………………………………….….bruin 10% 5. Pays d’Erpigny, Cuvée d'Erpigny*…………………………..blond 12% 6. Land van Mortagne, Cuvée De Mortagne* …………….bruin13% *houtgerijpt
12
Bieren Gelegenheidsbieren
Eenmalige bieren zoals collaboration brews met andere brouwerijen of kleinschalige maar unieke experimenten die bestemd zijn voor de Alvinne’s Fellowship of Exceptional Ales dragen in grote mate bij tot innovatie en zelfs optimalisering van het vaste assortiment. De bedoeling van de Fellowship is om onze trouwe fans de gelegenheid te geven om als eerste bieren met een gelimiteerde oplage (max 400 liter) te bekomen.
13
GEZONDHEID!
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.