De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week
zondag 8 juli :30 Kerkdienst - ds J.H. Soepenberg (Assen- Zuid) 14:00 Kerkdienst - dhr F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema zondag 15 juli :30 Kerkdienst - br w. Schaaij 14:00 Kerkdienst - Dhr. W. van der Ploeg (Drachten) 15:00 bloemen bezorgen: Zr. G. de Vries

3 Jarigen aanstaande week
zo J. v/d Vaart - Klinker (65) vr Zr. A. Uneken - Aarden (35) za L. Baron - Janssen (61)

4 Welkom Voorganger: ds. J.H. Soepenberg Organisten: br. M. van den Bos br. D.D. Rouwhorst Beamist: br. D.D. Rouwhorst

5 Weektekst

6

7 Votum en zegengroet

8

9 Psalm 86: 5, 7 5 Gij zijt groot en zeer verheven, Gij doet wondren aan ons leven. Gij zijt God, ja Gij alleen, goedertieren om ons heen. Heer, Gij hebt mij aangenomen, mij weer tot het licht doen komen uit de diepten van de dood. Ja, uw goedheid is zeer groot.

10 Psalm 86: 5, 7 7 Laat mij leven voor uw ogen, sterk uw knecht door uw vermogen. Maak Gijzelf voor hem vrij baan, die U dient van jongs af aan. Toon uw hulp mij door een teken, dat mijn vijanden verbleken, als zij zien dat Gij het zijt, die mij troost en mij bevrijdt.

11

12 Psalm 111: 1 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer goed. Wie vreugde schept in wat Hij doet, moet ze nauwkeurig onderzoeken.

13

14 Psalm 111: 5 5 De HERE heeft zijn volk gered en het geheiligd door zijn wet, voor eeuwig zijn verbond gesloten. Zijn naam is groot in heiligheid en zeer geducht, vol heerlijkheid. Hij is nabij zijn gunstgenoten.

15

16 Psalm 111: 6 6 ’t Begin van ware wijsheid is - zo leert ons Gods getuigenis - de HERE als uw God te vrezen. Wie hiernaar leeft, hij heeft verstand, hij dient zijn God met hart en hand. Voor eeuwig wordt Gods naam geprezen.

17

18 Lezen Rechters 6: 11-21 11 Toen kwam er een engel van de HEER. Hij nam plaats onder de terebint bij Ofra, op het land van Joas, een afstammeling van Abiëzer. Joas’ zoon Gideon was juist bezig tarwe te dorsen. Om te zorgen dat de Midjanieten de tarwe niet zouden zien, deed hij dat in de wijnpers. 12 De engel van de HEER vertoonde zich aan hem en zei: ‘De HEER zij met je, dappere krijgsman.’ 13 ‘Mag ik u vragen,’ antwoordde Gideon, ‘als de HEER ons werkelijk bijstaat, waarom overkomt dit ons dan allemaal? Waar blijft hij dan met zijn wonderbaarlijke daden, waarover onze voorouders hebben verteld? Uit Egypte heeft hij ze geleid, zeiden ze toch?

19 Lezen Rechters 6: 11-21 Nu trekt hij zich in elk geval niets van ons aan en zijn we overgeleverd aan de Midjanieten!’ 14 Toen wendde de HEER zich tot Gideon en zei: ‘Toon je moed en bevrijd Israël, dat is mijn opdracht.’ 15 ‘Mag ik u vragen,’ antwoordde Gideon, ‘hoe zou ik Israël kunnen bevrijden? Mijn familie heeft in onze stam, Manasse, niets in te brengen, en ikzelf ben de jongste van de familie.’ 16 De HEER antwoordde: ‘Dat kun je omdat ik je bijsta. Je zult de Midjanieten verslaan alsof je met niet meer dan één man te doen had.’ 17 Toen zei Gideon: ‘Heer, als ú het bent die tot mij spreekt en ik uw gunst geniet, geef me dan een teken. 18 Gaat u vooral niet weg, ik wil iets halen om u aan te bieden.’ ‘Goed,’ antwoordde de HEER, ‘ik blijf hier totdat je terugkomt.’

20 Lezen Rechters 6: 11-21 19 Gideon ging snel naar huis, maakte een geitenbokje klaar en bakte ongedesemd brood van een efa tarwebloem. Hij legde het vlees in een mand en goot het kookvocht in een kom, bracht het naar degene die onder de terebint zat te wachten en bood het hem aan. 20 De engel van God zei tegen hem: ‘Leg het vlees en de broden hier op dit rotsblok en giet het kookvocht erover uit.’ Gideon deed wat hem gevraagd was. 21 Toen raakte de engel van de HEER met het uiteinde van zijn staf het voedsel aan en meteen laaide er een vuur uit het rotsblok op dat het vlees en de broden verteerde. Tegelijk was ook de engel van de HEER verdwenen.

21

22 Lezen Rechters 6: 33-40 33 Weer sloten de Midjanieten, de Amalekieten en andere woestijnvolken uit het oosten zich aaneen. Ze staken de Jordaan over en sloegen hun tenten op in de vallei van Jizreël. 34 Toen kwam de geest van de HEER over Gideon. Hij blies op de ramshoorn om de afstammelingen van Abiëzer onder de wapenen te roepen 35 en zond boden naar het gebied van Manasse om daar iedereen op te roepen. Hij stuurde ook boden naar de stammen Aser, Zebulon en Naftali, en ook die voegden zich bij hem. 36 Toen zei Gideon tegen God: ‘Ik wil graag weten of het werkelijk uw bedoeling is door mijn toedoen Israël te bevrijden, zoals u hebt gezegd.

23 Lezen Rechters 6: 33-40 37 Daarom leg ik hier op de dorsvloer een wollen vacht. Als er morgenochtend dauw ligt op de wol terwijl de grond eromheen droog is, dan weet ik zeker dat u inderdaad door mijn toedoen Israël zult bevrijden.’ 38 En zo gebeurde het. De volgende morgen wrong Gideon de wol uit. En er kwam water uit, wel een kom vol. 39 Toen zei Gideon tegen God: ‘U moet niet kwaad op me worden als ik nog één keer aandring, maar ik wil nog een laatste proef nemen: nu moet de wol droog blijven en de grond eromheen nat zijn van dauw.’ 40 Die nacht deed God wat Gideon had gevraagd: de wol bleef droog en de grond eromheen werd nat van dauw.

24

25 Gezang 17: 1, 2 1 Wie is God behalve onze Heer? En wie is een rots behalve onze God? Een schuilplaats en een schild, een burcht en een bevrijder is Hij voor wie vertrouwen op Hem. 2 Wie is God behalve onze Heer? Hij sterkt mij in de strijd en doet mij overwinnen keer op keer, ik geef voor eeuwig Hem de eer.

26

27 Tekst Rechters 6: 17, 36 17 Toen zei Gideon: ‘Heer, als ú het bent die tot mij spreekt en ik uw gunst geniet, geef me dan een teken. 36 Toen zei Gideon tegen God: ‘Ik wil graag weten of het werkelijk uw bedoeling is door mijn toedoen Israël te bevrijden, zoals u hebt gezegd.

28

29 Preek

30 Thema: God, geef me een teken

31 drie tekenen op rij

32 zie je vandaag ook tekenen van God?

33 meer dan een teken is Jezus

34

35 Lied 479: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Allen: 1 Aan U behoort, o Heer der heren, de aarde met haar wel en wee, de steile bergen, koele meren, het vaste land, de onzeekre zee. Van U getuigen dag en nacht. Gij hebt ze heerlijk voortgebracht.

36 Lied 479: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Vrouwen: 2 Gij roept het jonge leven wakker, een tuin bloeit rond het open graf. Er ruisen halmen op de akker waar zich het zaad verloren gaf. En vele korrels vormen saam een kostbaar brood in uwe naam.

37 Lied 479: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Mannen: 3 Gij hebt de bloemen op de velden met koninklijke pracht bekleed. De zorgeloze vogels melden dat Gij uw schepping niet vergeet. ’t Is alles een gelijkenis van meer dan aards geheimenis.

38 Lied 479: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Allen: 4 Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan met open ogen, open oren om al uw tekens te verstaan. Dan is het aardse leven goed, omdat de hemel mij begroet.

39

40 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Beheer & Administratie

41 Agenda aanstaande week
zondag 8 juli :30 Kerkdienst - ds J.H. Soepenberg (Assen- Zuid) 14:00 Kerkdienst - dhr F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema zondag 15 juli :30 Kerkdienst - br w. Schaaij 14:00 Kerkdienst - Dhr. W. van der Ploeg (Drachten) 15:00 bloemen bezorgen: Zr. G. de Vries

42 Jarigen aanstaande week
zo J. v/d Vaart - Klinker (65) vr Zr. A. Uneken - Aarden (35) za L. Baron - Janssen (61)

43

44 Gezang 168 ’k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij. ’k Zie naar Hem op en weet: Hij is mij steeds nabij.

45

46 Amen

47

48 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week"

Verwante presentaties


Ads door Google