De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lotgenoten Bijeenkomst 15.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lotgenoten Bijeenkomst 15."— Transcript van de presentatie:

1 Lotgenoten Bijeenkomst 15

2 Welkom! Welkom! Welkom!

3 Oh, ja! Vorm groepjes van 3-4 personen
Wat herinner je je van de vorige bijeenkomst? Wat herinner je je van het thema? Het lot bepaalt wie rapporteert.

4 Uitwisselen van informatie
Zijn er ontwikkelingen in het verloop van je ziekte? Wat ging er goed de afgelopen periode en wat ging er minder. Wat is het leukste dat je de afgelopen periode hebt gedaan/beleefd. En hoe ben je omgegaan met mogelijke minder positieve ervaringen.

5 Tips en adviezen Wat heb je meegemaakt waar de andere deelnemers wellicht hun voordeel mee kunnen doen. Adviezen ten aanzien van de ziekte. Tips om met de ziekte om te gaan. Iets wat je gelezen hebt of op tv hebt gezien. Tips voor uitjes die geschikt zijn. Mooie films, muziek, (luister-)boek, tentoonstellingen, enz.

6 Pauze!

7 We doen de beproefde oefeningen om het brein weer fris te maken
Bewegen met Jan We doen de beproefde oefeningen om het brein weer fris te maken

8 Hersen-gymnastiek De beste manier om de achteruit- gang van het brein tegen te gaan is ‘oefenen’!

9 Puzzelen De achteruitgang van het brein kan (voor een groot deel) worden gecompenseerd door het brein te trainen. Dat kan door uitdagingen aan te gaan waar bij je moet nadenken. Dat kan op veel manieren, bijvoorbeeld door het oplossen van puzzeltjes, spelletjes, denksport, enzovoorts.

10 Puzzelen Daarom hebben voor vandaag een aantal puzzeltjes, raadseltjes, uitdagingen voor het brein, geheugenspelletjes, enzovoorts verzameld. Daarbij gaat het er niet om dat je per sé de oplossing moet vinden. Het doel is je brein te stimuleren, waardoor het nieuwe neuronenbanen aanmaakt en/of bestaande banen activeert, zodat ze weer ‘begaanbaar’ worden.

11 Puzzelen Om het niet helemaal vrijblijvend te doen zijn krijg je punten toegewezen van de jury (dat is Jan). Wie de meeste punten verzamelt krijgt een mooie prijs (er is ook een 2-de, 3-de, enz. prijs).

12 Tussenwoord PLAAT OP GRAVURE koper

13 Lettermix De letters van het volgende woord zijn door elkaar gehaald. Welk woord is het? POTBMED Hint: de tegenovergestelde betekenis is: FRIS BEDOMPT

14 Klopt de rekening? Je hebt aankopen gedaan op de markt. Je krijgt een bonnetje, maar klopt het wel? 2,89 0,79 1,96 0,59 0,65 2,55 9,33 Nee, het goede bedrag is 9,43

15 2 voor 12 Bij het tv spelletje ‘2 voor 12’ hebben de deelnemers aan het eind 12 letters waar ze een woord van moeten maken. Je krijgt de 12 letters te zien en een rij vakjes waar ze in moeten. Twee letters krijg je cadeau de overige letters verschijnen steeds na enkele seconden. Wie ziet het goede woord het eerst?

16 2 VOOR 12 E L S N H G P U

17 2 VOOR 12 E L N H G P U G S

18 2 VOOR 12 E L N G P U G H S

19 2 VOOR 12 E L N G P U G H E S

20 2 VOOR 12 E L N G P G H U E S

21 2 VOOR 12 E N G P G H U E S L

22 2 VOOR 12 E N P G H U E S L

23 2 VOOR 12 E N G H U E S P L

24 2 VOOR 12 E N G E H U S P L

25 2 VOOR 12 E G H U E N S P L

26 2 VOOR 12 E G E H U N S P L

27 2 VOOR 12 E G E H U N S P L

28 2 VOOR 12 G E H U N S P L

29 MINI SUDOKU 2 5 6 3 4 1 Los nevenstaande sudoku op.
Schrijf in elk hokje een cijfer van 1 tot 6. Op iedere horizontale rij in iedere verticale kolom en iedere rechthoek van 2 bij 3 hokjes mogen alle cijfers van 1 tot en met 6 maar éénmaal voorkomen. Succes! 2 5 6 3 4 1

30 Oplossing mini sudoku 1 2 5 6 3 4

31 Breuken Soorteer de onderstaande breuken van klein naar groot.
Tip: maak de breuken eerst gelijknamig (gelijke noemer)

32 Breuken (uitwerking)

33 Welke vorm? Welke vorm hoort op de plek van het vraagteken?

34 Keer op keer Wat is de som van de vermenigvuldigingen? 2 x 9 = ?
in totaal ? antwoord: = 76

35 Terugblik We hebben interessante informatie uitgewisseld en ons brein geoefend met een aantal puzzeltjes. Wat onthoud je voor de volgende keer wat je het belangrijkste vond van de bijeenkomst van vandaag?

36 Vooruitblik Dit was de 15-de bijeenkomst van deze lotgenoten groep.
In september willen we, bij voldoende belangstelling, verder gaan. Voldoende betekent: minimaal 8 deelnemers. We willen dan ook overleggen met de koster of de koffie in de huurprijs verwerkt kan worden. Wellicht wordt daardoor de cursusprijs wat hoger. Je ontvangt over de toekomstige ontwikkelingen een mail van ons.

37 Afscheid Wij wensen jullie een fijne zomer(-vakantie) toe met een dragelijke gezondheid. Blijf oefenen met het activeren van je brein, Het is bewezen dat het werkt!


Download ppt "Lotgenoten Bijeenkomst 15."

Verwante presentaties


Ads door Google