De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofd- en onderaannemerschap vanaf februari 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofd- en onderaannemerschap vanaf februari 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Hoofd- en onderaannemerschap vanaf 2018 14 februari 2018

2 Programma Welkom Inleiding hoofd- en onderaannemerschap
Presentatie zorgaanbieders Pauze In groepen verder praten over hoofd- en onderaannemerschap Vragen/opmerkingen bewaren tot het uiteengaan in groepen.

3 Waarom hoofd- en onderaannemerschap?
Nieuw inkoopsysteem; Integrale aanpak; Jeugd: één gezin, één plan, één regisseur; Beschermd Wonen: één aanbieder is verantwoordelijk voor alle zorg; Pro actief betrekken van expertise die je zelf niet in huis hebt; Onderlinge afstemming en vastleggen van afspraken; Vanuit eigen professionaliteit en verantwoordelijkheid.

4 Afspraken in Friesland
De hoofdaannemer voert ten minste de volgende werkzaamheden uit: Het in samenspraak met de jeugdige/cliënt opstellen van het behandelplan/zorgplan met de daarin te behalen doelen. Daarbij kan de jeugdige/cliënt mogelijk worden ondersteund door het gebiedsteam. De afstemming met het gebiedsteam en/of gecertificeerde instelling gedurende de gehele periode van ondersteuning aan een jeugdige/cliënt. Hoofdaannemer is verantwoordelijk voor het behalen van het gestelde resultaat/doel zoals benoemd in het behandelplan/zorgplan.

5 Afspraken in Friesland
Verantwoordelijkheid voor onderaannemers; Opleggen dezelfde verplichtingen aan onderaannemers; Inzet wordt beschreven in het behandelplan/zorgplan; Desgevraagd informatie over onderaannemers leveren; Administratieve afhandeling; Aanspreekpunt.

6 Wat als u onderaannemer bent?
Wees bewust wat je afspreekt met de hoofdaannemer; Denk mee over het totale behandelbeleid; Wees verantwoordelijk over de handelingen die je verricht voor de jeugdige/cliënt.

7 Uitdagingen Maak op tijd afspraken met andere zorgaanbieders;
Zorg voor overzichtelijke en eenduidige afspraken; Zorg ervoor dat je beide dezelfde ´taal´ spreekt en dezelfde behandelvisie hebt; Een juiste verwerking van privacygevoelige informatie.

8 Bedankt voor uw aandacht!
Heeft u vragen? Stel ze gerust via mail: Vervolg: Aanbieders Beschermd Wonen naar de Rengerszaal Aanbieders Jeugd verdelen over de zalen Grutte Pier en Esscher


Download ppt "Hoofd- en onderaannemerschap vanaf februari 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google