De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Richteren 15: 1 – 5 Hooglied 2 : 13b – 16a

2 He’s Always Present Ben je in de leeftijd van jaar; kom dan naar HAP! Vanavond om uur in het jeugdcentrum. Wij zorgen voor een maaltijd; zorg JIJ dat je erbij bent?!

3 Startavond jongerenkringen
Ben je (ongeveer) tussen de 20 en 30 jaar? Kom naar één van de jongerenkringen van de Dorpskerk! We starten dit jaar met een gezellige borrel op zondag 2 oktober, gelijk na de middagdienst in het Hervormd Jeugdcentrum. We hopen dat je er bij bent!

4

5 Psalm 42 : 1 en 3 't Hijgend hert, der jacht ontkomen,
Vers 1 't Hijgend hert, der jacht ontkomen, Schreeuwt niet sterker naar 't genot Van de frisse waterstromen, Dan mijn ziel verlangt naar God. Ja, mijn ziel dorst naar den HEER'; God des levens, ach, wanneer Zal ik naadren voor Uw ogen, In Uw huis Uw Naam verhogen?

6 Psalm 42 : 1 en 3 O mijn ziel, wat buigt g' u neder?
Vers 3 O mijn ziel, wat buigt g' u neder? Waartoe zijt g' in mij ontrust? Voed het oud vertrouwen weder; Zoek in 's Hoogsten lof uw lust; Want Gods goedheid zal uw druk Eens verwisslen in geluk. Hoop op God, sla 't oog naar boven; Want ik zal Zijn Naam nog loven.

7 Psalm 42 : 5 en 7 Laat zijn trouw de dag verblijden
Vers 5 Laat zijn trouw de dag verblijden en zijn lied de duisternis. Tot Hem roep ik in mijn lijden, die de God mijns levens is: Vaste grond van mijn bestaan, waarom ziet Gij mij niet aan? Moet ik onder 's vijands slagen thans dit somber rouwkleed dragen?

8 Psalm 42 : 5 en 7 Hart, onrustig, vol van zorgen,
Vers 7 Hart, onrustig, vol van zorgen, vleugellam geslagen ziel, hoop op God en wees geborgen. Hij verheft wie nederviel. Eens verschijn ik voor den Heer, vindt mijn ziel het danklied weer: Hij, mijn God, Hij heeft mijn leven altijd aan de dood ontheven.

9 Gezang 454 : 1, 2 en 3 Wat zou ik zonder U geweest zijn,
Vers 1 Wat zou ik zonder U geweest zijn, hoe zou ik zonder U bestaan? Ik zou ten prooi aan angst en vrees zijn en eenzaam door de wereld gaan. Mijn liefde tastte in den blinde. Een afgrond lag in het verschiet. En waar zou ik een trooster vinden die werklijk wist van mijn verdriet?

10 Gezang 454 : 1, 2 en 3 Een diepe nacht zou mij omvangen
Vers 2 Een diepe nacht zou mij omvangen waarna geen blijde morgen daagt. Ik werd verteerd door wild verlangen, door 's levens maalstroom weggevaagd. Ik zou alleen zijn, van het heden en van de toekomst ongewis. Wie kan er aarden hier beneden als er geen open hemel is?

11 Gezang 454 : 1, 2 en 3 Maar Christus gaf mij taal en teken
Vers 3 Maar Christus gaf mij taal en teken en ik ben zeker van zijn stem. De nacht is voor het licht geweken, het grondloos lot krijgt zin door Hem. Nu word ik mens, herkrijg mijn vrijheid bij water, woord en brood en wijn, omdat ik weet van zijn nabijheid waar twee of drie vergaderd zijn.

12 Gezang 285 : 1, 3 en 4 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede, de wereld wil slechts strijd. Al wordt het recht beleden, de sterkste wint het pleit. Het onrecht heerst op aarde, de leugen triomfeert, ontluistert elke waarde, o red ons, sterke Heer.

13 Gezang 285 : 1, 3 en 4 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Vers 3 Geef vrede, Heer, geef vrede, Gij die de vrede zijt, die voor ons hebt geleden, gestreden onze strijd, opdat wij zouden leven bevrijd van angst en pijn, de mensen blijdschap geven en vredestichters zijn.

14 Gezang 285 : 1, 3 en 4 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Vers 4 Geef vrede, Heer, geef vrede, bekeer ons felle hart. Deel ons uw liefde mede, die onze boosheid tart, die onze mond leert spreken en onze handen leidt. Maak ons een levend teken: uw vrede wint de strijd!

15 ELB 289 : 1, 2 en 3 Ik geloof in God de Vader
Vers 1 Ik geloof in God de Vader   die een bron van vreugde is,   louter goedheid en genade,   licht in onze duisternis.   Hij, de Koning van de kosmos,   het gesternte zingt zijn eer   heeft uit liefde mij geschapen   en tot liefde keer ik weer.

16 ELB 289 : 1, 2 en 3 Ik geloof in Jezus Christus
Vers 2 Ik geloof in Jezus Christus   die voor ons ter wereld kwam.   Zoon van God en Zoon des Mensen   goede Herder, Offerlam.   Door te lijden en te sterven   groot is het geheimenis   schenkt Hij mij het eeuwig leven,   dat uit God en tot God is.

17 ELB 289 : 1, 2 en 3 Ik geloof dat mijn Verlosser
Vers 3 Ik geloof dat mijn Verlosser   door de dood is heengegaan   en op Pasen God zij glorie   uit het graf is opgestaan.   Door het brood dit is mijn lichaam   door de wijn dit is mijn bloed   geeft de Vredevorst mij vrede,   maakt Hij alle dingen goed.

18 Onderwijzing bij het avondmaal
De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld: ‘In de nacht waarin de Heer Jezus werd uitgeleverd nam Hij een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: “Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.” Zo nam hij na de maaltijd ook de beker, en Hij zei: “Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om mij te gedenken.”

19 Dus altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat Hij komt.’ In het heilig Avondmaal gedenken wij hoe onze Heer en Heiland Jezus Christus in de wereld is gekomen om ons te verlossen. Al weldoende ging Hij rond. Hij genas de zieken en vergaf de zondaars. Hij nam ons lijden op zich. Om onze zonden werd Hij doorboord. Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet, en deed zijn mond niet open.

20 Hij werd gebonden - om ons te bevrijden
Hij werd gebonden - om ons te bevrijden. Hij werd ter dood veroordeeld, ja, tot de dood aan het kruis - om ons vrij te spreken. Hij heeft zich vernederd tot in de allerdiepste ellende en eenzaamheid. Met luide stem riep Hij toen: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten’ – opdat wij door God aangenomen en nooit meer door Hem verlaten zouden worden. In Christus zijn wij met God verzoend, toen Hij zei: ‘Het is volbracht.’

21 Hij is voor ons gestorven en begraven
Hij is voor ons gestorven en begraven. Maar, op de derde dag is Hij opgewekt uit de doden. Nieuw leven heeft Hij ons gebracht. De levendmakende Geest heeft Hij ons geschonken. Door die Geest worden wij, broeders en zusters, met elkaar als leden van één lichaam in waarachtige liefde verbonden. Deze eenheid zullen wij niet alleen met woorden maar ook met daden aan elkaar bewijzen. De apostel schrijft: ‘Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood.’

22 Zo nodigt Christus ons hier en nu aan zijn maaltijd, een vreugdemaal voor heel het volk van God. Laten wij dan samen delen in het feest dat de Heer voor ons bereid heeft, aan deze tafel, waar het brood ons zal verzadigen en de wijn ons hart verheugt. Van oost en west, van noord en zuid zullen de volken der aarde komen en aanzitten in het Koninkrijk van God. Met groot verlangen mogen wij uitzien naar de wederkomst van Jezus Christus en naar de bruiloft van het Lam. Dan zal God zijn alles in allen.

23 Gezang 360 : 1 en 2 Heer, wij komen vol verlangen,
Vers 1 Heer, wij komen vol verlangen, op uw roepstem naar uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts in U bestaat ons leven, die uw bloed voor ons woudt geven; laat ons dan in brood en wijn met Uzelf gespijzigd zijn.

24 Gezang 360 : 1 en 2 Sterk ons wankelend vertrouwen,
Vers 2 Sterk ons wankelend vertrouwen, geef ons zelf wat Gij geboodt: dat wij met oprecht berouwen enkel rusten in uw dood; ja, vervul ons met uw krachten, opdat wij uw wet betrachten, zegen zo uw sacrament, dat ons hart U steeds meer kent.

25 Psalm 103 : 1 Zegen, mijn ziel, de grote naam des HEREN,
Vers 1 Zegen, mijn ziel, de grote naam des HEREN, laat al wat binnen in mij is Hem eren, vergeet niet hoe zijn liefd' u heeft geleid, gedenk zijn goedheid, die u wil vergeven, die u geneest, die uit het graf uw leven verlost en kroont met goedertierenheid.

26 Psalm 103 : 3 Hij is een God van liefde en genade,
Vers 3 Hij is een God van liefde en genade, barmhartigheid en goedheid zijn de daden van Hem die niet voor altijd met ons twist, die ons niet doet naar alles wat wij deden, ons niet naar onze ongerechtigheden vergeldt, maar onze schuld heeft uitgewist.

27 Psalm 103 : 4 Zo hoog en wijd de hemel staat gerezen
Vers 4 Zo hoog en wijd de hemel staat gerezen boven de aarde, is voor wie Hem vrezen zijn liefde en zijn goedertierenheid. Zo ver verwijderd 't westen is van 't oosten, zo ver doet Hij van hen die Hij wil troosten de zonden weg, ja Hij heeft ons bevrijd.

28 Psalm 103 : 5 Zoals een vader liefdevol zijn armen
Vers 5 Zoals een vader liefdevol zijn armen slaat om zijn kind, omringt ons met erbarmen God onze Vader, want wij zijn van Hem. Hij die ons zelf uit aarde heeft genomen, Hij weet, dat wij, uit stof aan 't licht gekomen, slechts leven op de adem van zijn stem.

29 He’s Always Present Ben je in de leeftijd van jaar; kom dan naar HAP! Vanavond om uur in het jeugdcentrum. Wij zorgen voor een maaltijd; zorg JIJ dat je erbij bent?!

30 Startavond jongerenkringen
Ben je (ongeveer) tussen de 20 en 30 jaar? Kom naar één van de jongerenkringen van de Dorpskerk! We starten dit jaar met een gezellige borrel op zondag 2 oktober, gelijk na de middagdienst in het Hervormd Jeugdcentrum. We hopen dat je er bij bent!

31

32 ELB 328 : 1 en 2 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige,
Vers 1 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond.

33 ELB 328 Want nu zegt de zwakke: ik ben sterk;
Vers 2 Want nu zegt de zwakke: ik ben sterk; zegt de arme: ik ben rijk, om wat de Here heeft gedaan voor ons. Breng dank.

34 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google