De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 25 februari 09:30 Kerkdienst - br. W, Schaaij 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Vrienden 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 4 maart 09:30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Blijdschap 14:00 Kerkdienst - ds. Jd van `t Zand 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema

3 Jarigen aanstaande week
zo A. Hiemstra - Rozema (37)

4 Tekst van de week

5 Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Organist: br. <naam organist> Beamist: br. J.L. Wagenaar

6

7 Votum en zegengroet

8

9 Psalm 42: 1, 5, 6 Uit: Levensliederen
1 Als een hulpeloze hinde, die naar stromend water smacht, zo verlang ik u te vinden, u, mijn God, op wie ik wacht. Ik verlang naar God, die leeft, die mijn ziel te drinken geeft. Wanneer zal ik hem ontmoeten, zal Gods glimlach mij begroeten?

10 Psalm 42: 1, 5, 6 Uit: Levensliederen
5 God de HEER geeft zijn genade, overdag – en ’s nachts een lied. Bij mijn rots ga ik te rade: ‘Waarom komt en redt u niet? Waarom laat u mij alleen met de vijand om mij heen?’ Lachend laten zij me weten: ‘Is jouw God je soms vergeten?’

11 Psalm 42: 1, 5, 6 Uit: Levensliederen
6 Waarom, ziel, zo aangeslagen, waarom bang en rusteloos? Hoop op God, stel hem je vragen. Wees niet langer lusteloos. Want de dag komt – heb geduld – dat je hem weer prijzen zult. Ik kijk uit naar nieuwe tijden, want mijn God zal mij bevrijden.

12

13 Lied 310 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
1 Eén is de Heer, de God der goden, wie buigt voor beelden wordt misleid. Ga op de weg van zijn geboden – er is geen god die zo bevrijdt! 2 Houd zijn Naam hoog, houd die in ere, veracht, misbruik de hemel niet; dankbaar zal ieder respecteren zijn dag, zijn rust – gedenk, geniet!

14 Lied 310 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
3 Sla wat het voorgeslacht ons leerde niet onnadenkend in de wind. Dood nooit wie zich niet kan verweren - wie drift bemint wordt ziende blind. 4 Breek geen verbond, voorgoed gesloten, blijf trouw aan wie u liefde gaf. Diefstal kan geen geluk vergroten; neem niet uw naaste vreugde af.

15 Lied 310 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
5 Leugen en laster? Valse goden! Begeerte baart slechts bitterheid. Ga op de weg van Gods geboden – er is geen god die zo bevrijdt!

16

17 Lezen Genesis 11: 1-4 Babel 1 Ooit werd er op de hele aarde één enkele taal gesproken. 2 Toen de mensen in oostelijke richting trokken, kwamen ze in Sinear bij een vlakte, en daar vestigden ze zich. 3 Ze zeiden tegen elkaar: ‘Laten we van klei blokken vormen en die goed bakken in het vuur.’ De kleiblokken gebruikten ze als stenen, en aardpek als specie. 4 Ze zeiden: ‘Laten we een stad bouwen met een toren die tot in de hemel reikt. Dat zal ons beroemd maken, en dan zullen we niet over de hele aarde verspreid raken.’

18 Lezen Jesaja 55: 6-9 6 Zoek de HEER nu hij zich laat vinden, roep hem terwijl hij nabij is. 7 Laat de goddeloze zijn slechte weg verlaten, laat de onrechtvaardige zijn snode plannen herzien. Laat hij terugkeren naar de HEER, die zich over hem zal ontfermen; laat hij terugkeren naar onze God, die hem ruimhartig zal vergeven. 8 Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen – spreekt de HEER.

19 Lezen Jesaja 55: 6-9 9 Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen.

20

21 Lied 905 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
Wie zich door God alleen laat leiden, enkel van Hem zijn heil verwacht, weet Hem nabij, ook in de tijden die dreigend zwart zijn als de nacht. Want wie op God alleen vertrouwt, heeft nooit op zand zijn huis gebouwd.

22 Lied 905 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
Zing maar en bid, en ga Gods wegen,  doe wat uw hand vindt om te doen.  Weet dat de hemel zelf u zegt, u brengt naar weiden fris en groen.  Wie zich op God alleen verlaat, weet dat Hij altijd met ons gaat.

23

24 Romeinen 11: 1-6 Israëls redding, bescheidenheid voor de heidenen 1 Dan is nu mijn vraag: heeft God zijn volk soms verstoten? Beslist niet. Ik ben immers zelf een Israëliet, een nakomeling van Abraham, afkomstig uit de stam Benjamin. 2 God heeft zijn volk, dat hij al van tevoren uitgekozen heeft, niet verstoten. Of weet u niet wat de Schrift over Elia zegt, hoe hij Israël bij God aanklaagt? 3 ‘Heer, uw profeten hebben ze gedood, uw altaren verwoest. Ik ben als enige overgebleven, en nu hebben ze het ook op mijn leven voorzien.’ 4 Maar hoe luidt het antwoord van God aan hem? ‘Ik heb zevenduizend mensen voor mijzelf in leven gelaten; die hebben niet voor Baäl geknield.’

25 Romeinen 11: 1-6 5 Zo is ook nu een klein deel over dat God uit genade uitgekozen heeft. 6 Maar wanneer ze uit genade zijn uitgekozen, dan is dat niet omdat ze de wet naleven, want in dat geval zou de genade geen genade meer zijn.

26

27 Opwekking 614 1 Zie, hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem, met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor, de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisig Hem!' Zo gaf God zijn eigen Zoon. 2 Zie het Lam aan het kruis daar op Golgotha, als de Koning der Joden wordt Hij veracht. Zie de liefde voor ons in zijn ogen staan als Hij roept: 'Het is volbracht'.

28 Opwekking 614 Refrein: Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg. 3 In het rijk van de dood is Hij neergedaald. Ja, uit liefde voor ons heeft Hij dit gedaan. Maar de steen van het graf is nu weggehaald. Jezus leeft, Hij is opgestaan.

29 Opwekking 614 Refrein: Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg. 4 En nu kom ik tot U met vrijmoedigheid, met ontzag en respect kniel ik voor U neer. U bent Koning en God tot in eeuwigheid, U bent Jezus, de hoogste Heer.

30 Opwekking 614 Refrein: Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg. Uw genade is mij genoeg,

31

32 Tekst: Romeinen 11: 6 6 Maar wanneer ze uit genade zijn uitgekozen, dan is dat niet omdat ze de wet naleven, want in dat geval zou de genade geen genade meer zijn.

33

34 Preek

35

36 ‘Indien het nu door genade is, dan is het niet meer uit werken; anders is de genade geen genade meer’ Belangrijk

37 ‘Indien het nu door genade is, dan is het niet meer uit werken; anders is de genade geen genade meer’ Belangrijk Onrust

38 ‘Indien het nu door genade is, dan is het niet meer uit werken; anders is de genade geen genade meer’ Belangrijk Onrust De weg naar de eeuwigheid

39 ‘Indien het nu door genade is, dan is het niet meer uit werken; anders is de genade geen genade meer’ Belangrijk Onrust De weg naar de eeuwigheid Gods weg: genade!

40

41 Opwekking 217 1 O, welk een wond’re Verlosser, Vond ik in mijn Heiland en Heer. Lofprijs vervult nu mijn harte, Mijn zonden gedenkt Hij niet meer. Refrein: Genade kocht mij vrij! (2x) Mijn ziele juicht: Halleluja! Genade kocht mij vrij!

42 Opwekking 217 2 Stromen van licht en genade Vervullen mijn ziel meer en meer, ’k Weet: al mijn schuld is vergeven, Door ’t bloed van mijn Heiland en Heer. 3 Niets kan van Jezus mij scheiden, Hij woont door Zijn Geest in mijn hart. In Hem ben ’k veilig geborgen, In uren van zorg en van smart.

43 Opwekking 217 4 ’k Werd niet gered door mijn werken, Zelfs niet door berouwvol geween, Noch door mijn worst’ling en strijden, Doch slechts door genade alleen.

44

45 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

46 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 25 februari 09:30 Kerkdienst - br. W, Schaaij 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Vrienden 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

47 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 4 maart 09:30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Blijdschap 14:00 Kerkdienst - ds. Jd van `t Zand 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema

48 Jarigen aanstaande week
zo A. Hiemstra - Rozema (37)

49

50 Opwekking 428 1 Genade, zo oneindig groot. Dat ik, die 't niet verdien het leven vond, want ik was dood en blind, maar nu kan 'k zien. 2 Genade die mij heeft geleerd te vrezen voor het kwaad. Maar ook als ik mij tot Hem keer - dat God mij nooit verlaat.

51 Opwekking 428 3 Want Jezus droeg mijn zondelast en tranen aan het kruis. Hij houdt mij door genade vast en brengt mij veilig thuis. 4 Als ik daar in zijn heerlijkheid mag stralen als de zon, dan prijs ik Hem in eeuwigheid dat ik genade vond. Dan prijs ik Hem in eeuwigheid

52

53 Amen

54

55 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google