De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

29/06/2017 Campagne 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "29/06/2017 Campagne 2018."— Transcript van de presentatie:

1 29/06/2017 Campagne 2018

2 Missio?

3 Missie Mensen leren over het christendom
De bouw van scholen, ziekenhuizen, kerken … steunen Christenen wereldwijd met elkaar in contact brengen

4 Vorming van priesters en kerkelijke verantwoordelijken steunen
Blijde boodschap verkondigen Zorgen dat christenen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen vieren

5 Drie kernwoorden Ontmoeting Om samen iets te doen

6 Hoopvol in dialoog met andere culturen en religies

7 Mensen de kansen geven die ze verdienen
Solidariteit Mensen de kansen geven die ze verdienen

8 Actief in 140 landen

9 Verbondenheid

10 Samen bruggen slaan Tussen God en mens “Verbondenheid is essentieel in het beleven van spiritualiteit. Het is de humus waarin iets kan groeien. Ook voor de relatie tussen God en mens. Je vindt Hem diep in jezelf, betrokken op het leven: in stilte, in anderen, in iets wat je ontroert. Je moet er enkel voor openstaan. Je zult zien dat Hij jou al zocht.” Anne Vandenhoeck (docent pastorale zorg en diaconie, Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, KU Leuven)

11 Tussen kerk en samenleving “De kerk is er niet voor zichzelf en mag zich daarom niet uit de samenleving terugtrekken. Ze heeft er bovendien veel te bieden als expert in humaniteit. De kerk nodigt uit tot dialoog. Zelf doet ze dat op een constructieve en profetische manier: het goede bemoedigen, maar ook wijzen op blinde vlekken en gevaren.” Emmanuel Van Lierde (hoofdredacteur Tertio)

12 Tussen jong en oud “Christen word je als God, Jezus, de kerk of een medechristen je aanspreekt. Dat kan op elke leeftijd gebeuren. En dat verandert onze kerkgemeenschap: nieuwe leden of geïnteresseerden vind je overal. Mensen van elke leeftijd ontdekken onze gemeenschap, komen samen. De christen van vandaag is anders dan die van morgen en zeker anders dan die van gisteren. Dialoog kan een brug maken tussen gisteren, vandaag en morgen. Tussen jong en oud. Tussen nieuw en vertrouwd.” Stijn Van den Bossche (algemeen secretaris Interdiocesane Commissie voor Catechese)

13 Tussen België en Ivoorkust
“De kerk in Ivoorkust geeft gestalte aan Gods plan met mensen, aan zijn liefde voor hen. Zo verbetert ze de leefwereld van mensen in nood, de meest kwetsbaren. Deze kerkgemeenschap verdient niet alleen onze steun, ze kan ook een voorbeeld zijn voor ons.” Michel Coppin (directeur van Missio-België)

14 Stapstenen Afstanden overbruggen Gezonden door de Bron
In gemeenschap op weg Oog voor individuele verschillen

15 Verhalen Had niemand verteld over Jezus, zijn daden, zijn leven, dood en verrijzenis; dan had het christendom nooit bestaan.

16 Liturgie De liturgie is een brug tussen God en mens
Liturgie De liturgie is een brug tussen God en mens. Maar laten we haar ook een brug zijn tussen mensen onderling?

17 Gebed Gebed verbindt kerk en samenleving
Gebed Gebed verbindt kerk en samenleving. Bij grootse of tragische gebeurtenissen vallen we terug op wat vertrouwd is. En zo brengt gebed ook mensen samen.

18 Catechese In catechese geven we op een eenvoudige manier uitleg over het geloof en nodigen we mensen uit hun geloof te verdiepen. De nood hieraan is groot in onze samenleving.

19 Sacramenten Mensen kloppen aan voor sacramenten, omdat ze zich toch thuis voelen in onze kerk. Hoe betrekken we hen langdurig bij onze gemeenschap?

20 Bedevaarten Bedevaarten sluiten aan bij onze traditie én tendensen in de samenleving. Hoe geven we nieuwe ideeën een kans zonder het oude overboord te gooien?

21 Stille plaatsen Mensen moeten tot rust kunnen komen en even zichzelf kunnen zijn. Wie ervoor openstaat, vindt er misschien wel God.

22 Sociale media Op sociale media kunnen we een persoonlijk beeld van onze gemeenschap bieden en snel inspelen op de actualiteit.

23 Herkenbare figuren Onze traditie kent veel bekende figuren die vandaag nog aantrekkelijk zijn en waar mensen zich in herkennen. Misschien kun jij zelf een rolmodel zijn.

24 Welke stapstenen passen bij onze gemeenschap?
Hoe overbruggen wij afstanden? Hoe werken wij aan verbondenheid?

25 Ivoorkust

26 Ivoorkust in enkele cijfers
West-Afrika km² (11x België) 24,8 miljoen inwoners (2x België) Ongeveer 50 % jonger dan 15 jaar 5 etnische groepen – 60 etnieën Religie Katholicisme: 22 % Protestantisme: 22,1 % Islam: 37,5 % Traditionele religies: 10,2 % Geen religie: 8,2 %

27 Uitdagingen Sociale ongelijkheid Armoede Kinderen
Landbouwgebied: scholingsgraad Stedelijke gebieden: straatkinderen

28 Kerk in Ivoorkust Nationaal interreligieus forum Vrede en verzoening
Solidariteit met de meest kwetsbaren Autofinanciering

29 Aandacht voor jongeren
Geloofsactiviteiten Open dialoog Wederzijdse verrijking Sociale media

30 Onze projecten Een toekomst voor tienermoeders en hun kinderen
Schooluitval door tienerzwangerschappen Fysieke en psychologische risico’s Onvoldoende gezondheidszorg voor baby’s: kindersterfte Wat doen wij? Sensibilisering: zwangerschappen vermijden Schoolkosten tienermoeders Voeding, gezondheidszorg en opvang baby’s

31

32 Geloofsactiviteiten voor kinderen
Arme gezinnen kunnen deelname aan geloofsactiviteiten niet betalen Kinderen kunnen niet spreken over geloof met leeftijdsgenoten Parochie heeft onvoldoende middelen om te helpen Wat doen wij? Parochie steunen in opstart kippenkwekerij om zelf middelen te genereren Autofinanciering: jouw steun maakt externe steun overbodig

33

34 Elke 2e dinsdag van de maand om 18.15 u.
Blijf op de hoogte Facebook.com/MissioBelgie Elke 2e dinsdag van de maand om u.

35 Aan de slag

36 Koop onze pralines Fairtrade Biologisch 5 euro per doosje van 100 g

37 Geldtapijt Symbolische tekening op de grond Ingekleurd met muntstukjes

38 De Warmste Week Week voor Kerstmis Studio Brussel
11 miljoen euro in 2017

39 Sterzingen Periode rond Kerstmis Hedendaagse Drie Wijzen
Verkondiging Geld inzamelen Ideaal voor vormelingen

40 Doe een gift BE BPOTBEB1

41


Download ppt "29/06/2017 Campagne 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google