De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Genesis 23

2 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Genesis 23

3 Hej kids van de gideonsbende!
14 december hebben we weer club. Deze keer gaan we er een gezellig kerstavondje van maken. Kom je ook weer? Let wel even op: 30 november is er geen club. We zien jullie de 14e!

4 Psalm 121 : 1 en 4 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan,
Vers 1 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn HERE, die dit alles heeft geschapen. Mijn herder zal niet slapen.

5 Psalm 121 : 1 en 4 De HEER zal u steeds gadeslaan,
Vers 4 De HEER zal u steeds gadeslaan, Hij maakt het kwade goed, Hij is het die u hoedt. Hij zal uw komen en uw gaan, wat u mag wedervaren, in eeuwigheid bewaren.

6 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 Ontwaak, o mens, de dag breekt aan,
Vers 1 (koor) Ontwaak, o mens, de dag breekt aan, die u Gods liefde doet verstaan als nieuw, nu gij door slaap en nacht weer 't leven vindt, verstand en kracht.

7 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 Rondom wie bidden dag aan dag
Vers 2 (allen) Rondom wie bidden dag aan dag zijn wondren, die geen oog ooit zag, een nieuw geloof, een nieuwe hoop, een nieuwe kracht door 's Geestes doop.

8 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 Wie van zich afziet naar God toe,
Vers 4 (koor) Wie van zich afziet naar God toe, loopt in het licht en wordt niet moe. Het schijnsel van de hemel gaat over de dag van vroeg tot laat.

9 Gezang 380 : 1, 2, 4 en 7 Maak in uw liefd' ons, Heer, bereid
Vers 7 (allen) Maak in uw liefd' ons, Heer, bereid voor licht en vreed' in eeuwigheid! En dat ons leven iedre dag als ons gebed U loven mag.

10 ELB 343 : 1, 2, 3 en 4 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam,
Vers 1 (koor) Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam, die U ons noemt door sterren, zon en maan. Hemel en aarde spreken wijd en zijd, tonen het wonder van uw heerlijkheid.

11 ELB 343 : 1, 2, 3 en 4 Heer, onze God, die aard' en hemel schiep,
Vers 2 (allen) Heer, onze God, die aard' en hemel schiep, zeeën en land met macht te voorschijn riep, wat zijn wij, mensen, dat U aan ons denkt en ons uw heerlijkheid en luister schenkt?

12 ELB 343 : 1, 2, 3 en 4 U komt ons, Heer, in Christus tegemoet.
Vers 3 (koor) U komt ons, Heer, in Christus tegemoet.   U geeft ons Heer, verlossing door zijn bloed.   U roept ons, mensen, in uw heerlijkheid:   leven om Jezus' wil in eeuwigheid!

13 ELB 343 : 1, 2, 3 en 4 Daarom zal, Heer, ons lied een loflied zijn,
Vers 4 (allen) Daarom zal, Heer, ons lied een loflied zijn,   dat in ons zingt met eindeloos refrein.   Prijzend uw liefde, heffen wij het aan:   Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam!

14 ELB 448 : 1 en 3 Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm tekeer.
Vers 1 Je hoeft niet bang te zijn,   al gaat de storm tekeer.   Leg maar gewoon je hand   in die van onze Heer.

15 ELB 448 : 1 en 3 Je hoeft niet bang te zijn, al gaan de lichten uit.
Vers 3 Je hoeft niet bang te zijn,   al gaan de lichten uit.   God is er en Hij blijft,   als jij je ogen sluit.

16 Veni Lumen koor

17

18 Zingende gezegend 178 : 1, 2 en 3 Dat eens de Heer zal komen
Vers 1 Dat eens de Heer zal komen   in deze wereldtijd   en lang vervlogen dromen   vertaalt in werk'lijkheid;   de volkeren zal dopen   in vrede en in recht   daar mogen wij op hopen,   Hij doet al wat Hij zegt.

19 Zingende gezegend 178 : 1, 2 en 3 Dat eens de Heer zal komen
Vers 2 Dat eens de Heer zal komen   met allen, groot en klein,   die door de dood ontnomen   allang gestorven zijn,   om ieder vrij te kopen   die dan nog wordt geknecht   daar mogen wij op hopen,   Hij doet al wat Hij zegt.

20 Zingende gezegend 178 : 1, 2 en 3 Dat eens de Heer zal komen
Vers 3 Dat eens de Heer zal komen   en heel de schepping juicht,   de bloemen en de bomen,   de zon, de maan zich buigt,   de wolf het lam leert lopen,   de leeuw niet langer vecht   daar mogen wij op hopen,   Hij doet al wat Hij zegt!

21 Eenzaamheid God, ’t is donker en U bent zo ver
koor God, ’t is donker en U bent zo ver ’t Is alsof de zon nooit meer zal schijnen Ziet U niet mijn eenzaamheid angst en pijn en mijn verlorenheid God, ik schreeuw het uit waar moet ik heen als U mij niet begrijpt waar moet ik heen

22 Eenzaamheid Niets kan mij meer van U scheiden
koor Niets kan mij meer van U scheiden machten, krachten, lijden of nood Heden, toekomst, lengte, diepte honger, armoe of de dood

23 Eenzaamheid God ’t is donker, nergens zie ik licht
koor God ’t is donker, nergens zie ik licht ‘k Ben alleen en zonder idealen als U dan mijn vader bent waarom hebt u zich dan afgewend God, ik schreeuw het uit waar moet ik heen als U mij niet niet meer hoort waar moet ik heen

24 Eenzaamheid Niets kan mij meer van U scheiden
koor Niets kan mij meer van U scheiden machten, krachten, lijden of nood Heden, toekomst, lengte, diepte honger, armoe of de dood

25 Eenzaamheid God, ik weet wel, ‘k ben nooit alleen
koor God, ik weet wel, ‘k ben nooit alleen U regeert bij U ben ‘k veilig Heer vergeef toch mijn opstandigheid laat mij leven in uw zonneschijn God, ik dank u wel, u hebt mijn leven in uw sterke hand Ik zing het uit

26 Eenzaamheid Niets kan mij meer van U scheiden
koor Niets kan mij meer van U scheiden machten, krachten, lijden of nood Heden, toekomst, lengte, diepte honger, armoe of de dood

27 Psalm 73 : 10 Wien heb ik in den hemel, Heer,
Vers 10 Wien heb ik in den hemel, Heer, behalve U, mijn troost en eer? Wat kan op aarde mij bekoren? Alleen bij U wil ik behoren. Al zou mijn vlees en hart vergaan, toch zal ik, God, voor U bestaan, wien ik mijn leven toevertrouw, Gij zijt de rots waarop ik bouw.

28 Voorbereiding Heilig Avondmaal
Gemeente van Christus, volgende week vieren wij het heilig Avondmaal. De Heer zelf roept ons om naar zijn opdracht zijn dood te verkondigen. Hij wil aan zijn tafel troosten en bemoedigen wie in Hem geloven. Door de Bijbel kennen wij Gods wet, de leefregels van Christus’ koninkrijk. In het licht daarvan zien wij dat we iedere dag tekortschieten in geloof, hoop en liefde. De Heer is trouw, wij zijn vaak ontrouw. Dagelijks maken we onze schuld tegenover hem groter.

29 Nu kunnen wij de maaltijd van Gods genade
slechts ontvangen, wanneer we in gehoorzaamheid aan het Woord van God als Gods kinderen willen leven. Daarom onderzoekt ieder van ons zichzelf: Heb ik van harte berouw over mijn zonden, waarmee ik God en mijn naaste kwets en mijzelf de volle vreugde van het leven met de Heer ontneem? Geloof ik dat God mij volkomen vergeving van zonden wil geven, alleen door het lijden en sterven van Jezus Christus, zijn Zoon, onze Heer? Ben ik oprecht bereid God te dienen in de kracht van de heilige Geest?

30 Ieder die zo zijn heil zoekt in Christus alleen,
mag zeker weten dat geen zonde of zwakheid ons kan scheiden van de liefde van Christus, onze Heer.  Verkondig in het eten van het brood en het drinken uit de beker vol vreugde de dood van onze Heiland. Belijd in gehoorzaamheid aan zijn Woord de drie-enige God. Zo nodigt Christus u aan zijn tafel en mag u zich opnieuw gesterkt weten door het sacrament van brood en wijn.

31 ELB 466 Onze Vader die in de hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd.
Uw Koninkrijk kome.   Uw wil geschiede op aarde, zoals in de hemel.   Geef ons heden ons dagelijks brood   en vergeef ons onze schulden,   gelijk ook wij aan anderen vergeven;   en leidt ons niet in verzoeking,  

32 ELB 466 … maar verlos ons van de boze.
Want van U is het Koninkrijk en de kracht   en de heerlijkheid   tot in eeuwigheid.   Amen

33 Weerklank 356 : 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 1 Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

34 Weerklank 356 : 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn:
Vers 2 Ga met God en Hij zal met je zijn: bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden. Ga met God en Hij zal met je zijn.

35 Weerklank 356 : 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn:
Vers 3 Ga met God en Hij zal met je zijn: in zijn liefde je bewaren, in de dood je leven sparen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

36 Weerklank 356 : 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 4 Ga met God en Hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal met je zijn.

37 De zegen van God, onze Vader
koor De zegen van God, onze Vader zij met ons waar wij ook gaan. Hij zal ons behoeden, bewaren, en legt over ons zijn Naam. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan.

38 De zegen van God, onze Vader
koor Genade van Christus de Here, zijn waarheid zij ons tot licht, om steeds meer zijn liefde te leren, te leven op Hem gericht. Sjaloom, sjaloom, Jahweh is zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan.

39 De zegen van God, onze Vader
koor Hij zal door zijn Geest ons geleiden, met kracht zal Hij naast ons staan, door vrede en hoop ons verblijden, zo zendt Hij ons in zijn Naam Sjaloom, sjaloom, Jahweh is zijn Naam, Hij zal er zijn en met ons gaan.

40 Nieuw in onze Kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze Kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen ervoor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google