De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 2 blok 2 EGYPTE: EEN BEROEMDE FARAO. Welkom bij: een beroemde farao Je ziet hier het dodenmasker van Toetanchamon.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 2 blok 2 EGYPTE: EEN BEROEMDE FARAO. Welkom bij: een beroemde farao Je ziet hier het dodenmasker van Toetanchamon."— Transcript van de presentatie:

1 Thema 2 blok 2 EGYPTE: EEN BEROEMDE FARAO

2 Welkom bij: een beroemde farao Je ziet hier het dodenmasker van Toetanchamon

3 Toetanchamon  Werd farao op negenjarige leeftijd  Regeerde over Egypte voor een periode van ongeveer tien jaar  Toetanchamon betekend ‘ levend evenbeeld van Amon’  Trouwde met zijn halfzus, helaas kregen zij geen kinderen. Beide kinderen werden dood geboren.

4 Link zie je Toetanchamon

5 Mysterieuze dood Lang werd gedacht dat Toetanchamon om het leven is gebracht door een klap op zijn achterhoofd. Er gingen allerlei wilde theorieën over zijn overlijden rond. Door zijn lichaam te onderzoeken zijn we het volgende te weten gekomen:  Hij was 19 toen hij stierf  Hij was ongeveer 1,68 m lang.  Er zat 1 cm verschil tussen de lengte van zijn benen en hij had een ietwat scheve ruggengraat.  Daarnaast had hij een klompvoet en miste een teen aan de andere voet. Hij liep met een stok, wat mede ondersteund wordt door de vondst van 170 stokken in zijn graf en het feit dat hij met stok wordt afgebeeld.  Hij leed ook aan een ontsteking in zijn knie, veroorzaakt door een breuk. In 2009 heeft men de mummie gescand. Uit dit onderzoek is gebleken dat Toetanchamon naar alle waarschijnlijkheid gestorven is aan de gevolgen van de ontsteking in zijn knie, gecombineerd met malaria.

6 Een bijzonder graf

7  Het graf van Toetanchamon ligt in het Dal der Koningen, is op 4 november 1922 ontdekt door Howard Carter en geldt als de meest opzienbarende archeologische ontdekking van de 20e eeuw.  Het graf bleek vrijwel ongeschonden.  Er stonden meer dan 3.500 voorwerpen, maar alles was opgestapeld in een te krappe ruimte. In alle kamers was te zien dat hier, in de oudheid, grafrovers geweest waren

8 Beschilderde muren in de grafkamer van Toetanchamon

9 Vloek van de farao Er is een mythe waarin staat dat een ieder die een begraven farao komt storen in zijn graf, vervloekt zal worden! Zo ook bij het graf van Toetanchamon! Volgens vele is het graf van Toetanchamon ook echt vervloekt, want na de opening van het graf stierven de mensen die betrokken waren bij de opening! WAAR OF NIET WAAR? Bekijk het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=E_aylZ4rniQhttps://www.youtube.com/watch?v=E_aylZ4rniQ

10 Bedankt voor het kijken! Hopelijk weet je nu meer over de beroemde farao: Toetanchamon!


Download ppt "Thema 2 blok 2 EGYPTE: EEN BEROEMDE FARAO. Welkom bij: een beroemde farao Je ziet hier het dodenmasker van Toetanchamon."

Verwante presentaties


Ads door Google