Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdPieter-Jan de Jonge Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Wijnmaakcursus BWB Opzet: 2 lesdagen in mei/ juni
1e lesdag: 5 l. most/ druivensap meten en opzetten. 2e lesdag: na 2 weken: sulfietmeting, sulfiteren enz. Ed Montforts Groningen cursisten (Braamstruik en Wijngaardeniers) Benodigdheden: Slaapplek Ed en Partner Cursusruimte Cursuskosten: circa 50 euro (BWB leden, 65 niet-leden) Cursusmap BWB (40 EUR) Materiaalpakket inkoopsprijs via BWB (Hans van Dellen).
2
Wijnmaakcursus BWB Iedere deelnemer maakt gedurende vier zaterdagochtenden 5 liter wijn. Zowel de theorie als de praktijk van de verschillende aspecten van het wijnmaken komen aan bod. Denk hierbij o.a. aan de bepaling van het potentieel alcohol, meting van het suikergehalte, de zuurgraad, het volgen van de vergisting, hevelen, klaren, reiniging en desinfectie, bescherming van de wijn, meting van het vrije sulfietgehalte, etc. NB in de prijs zijn de materialen die 'verbruikt' worden inbegrepen (zoals druivensap, gist, blauwloog, reagentia, etc.). De overige materialen, die de cursist na afloop weer mee naar huis neemt, moet hij/zij zelf verzorgen.
3
Materiaallijst (materiaalpakket)
Zuurmeetsetje: Glascylinder: 7,95, pipet 3ml: 3,95 Densiteitmeetset: buis 250 ml: 11,65, pipet 30 ml: 4,95 densimeter: 8,95 Thermometer: 5,95 Hevel(slang): 5,45 Weegschaaltje (tienden van grammen): 30,- Erlenmeyer 250 ml (een kolf): 4,75 Waterslot: 1,10 1 of 2 Dame jeanne(s) (5L): 10,25 Wijnflessen (7 stuks): 2,10 Prijzen vormen een indicatie en zijn gebaseerd obv de websites Brouwland.com en/of Brouwmarkt.nl.
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.