De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ATLETIEK Indoor cad/sch/jun

Verwante presentaties


Presentatie over: "ATLETIEK Indoor cad/sch/jun"— Transcript van de presentatie:

1 ATLETIEK Indoor cad/sch/jun
OPEN SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP ATLETIEK Indoor cad/sch/jun Woensdag 7 februari 2018

2 ALGEMEEN Er zijn geen preselecties.
Dit open kampioenschap is een competitieve indoor atletiekwedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Men doelt met deze wedstrijd op: Een kennismaking met indooratletiek op een toplocatie, de Topsporthal Vlaanderen te Gent. Het bieden van een kans om zich met elkaar te meten in verschillende disciplines. Volgende leerlingen kunnen deelnemen: cadetten (jongens/meisjes): °2003 – 2002 scholieren (jongens/meisjes): °2001 – 2000 – 1999 junioren (jongens/meisjes): °1998 of eerder (indien nog schoolgaand) Er zijn geen preselecties. Alle jongeren met interesse kunnen deelnemen.

3 LOCATIE Topsporthal Vlaanderen Zuiderlaan 14 9000 Gent
Hoe kan je de locatie bereiken? Verantwoordelijke SVS: Yannick Boone De Topsporthal Vlaanderen is dé locatie voor de indooratletiek in België. De blauwgestreepte mondo-piste straalt kwaliteit uit en is één van de snelste ter wereld. De vele Belgische, Europese en Wereldrecords bevestigen dit. Ook de vaste installaties voor de kampnummers (verspringen, hoogspringen, polsstokspringen en kogelstoten) zijn uitstekend. Op de tribunes is plaats voor meer dan 3000 toeschouwers.

4 LOCATIE aankomst Wedstrijd- secretariaat EHBO tribune / wedstrijdpiste
HOOGSPRINGEN KOGELSTOTEN oproepkamer VERSPRINGEN START 60M trappen naar ingang – onthaal - opwarmpiste cafetaria trappen naar opwarmpiste

5 TIMING 12:15 – 13:30 Onthaal en aanmelding 13:30 – 18:00
Start wedstrijden (zie timing) Doorlopende prijsuitreiking 18:30 – 19:00 Voorziene einde Opgelet: elke atleet moet zijn/haar identiteitskaart bij hebben om te tonen bij een eventuele identiteitscontrole.

6 TIMING GEBOORTEDATA AANPASSEN!! 13.30u 60m CM (reeksen) CJ SM+JM SJ+JJ
LOOPNUMMERS Uur Discipline Categorie 13.30u 60m CM (reeksen) CJ SM+JM SJ+JJ 15.00u 200m 17.00 (finales) 17.15u 800m 17.50u 1500m KAMPNUMMERS Uur Discipline Categorie 13.30u Kogel CJ Ver SJ+JJ Hoog CM+SM+JM 14.20u 14.30u 15.15u CM 15.30u SM+JM CJ+SJ+JJ 16.00u 16.15u GEBOORTEDATA AANPASSEN!! Legende: CM/CJ = cadetten meisjes/jongens SM/SJ = scholieren meisjes/ jongens JM/JJ = junioren meisjes/jongens Loopnummers hebben absolute voorrang op de kampnummers. De deelnemer verwittigt de officieel bij het desbetreffende kampnummer indien er een probleem is om beide te combineren. In het geval van een probleem inzake de uurregeling moet de wedstrijdleider verwittigd worden.

7 HOE, WAT, WAAR? Inschrijven Via het digitale inschrijvingsformulier op deze link. Dit formulier digitaal invullen en terugmailen naar uiterlijk op woensdag 31 janari 2018! Aanmelding Enkel de verantwoordelijke meldt zich aan het onthaal vanaf 12.15u. Vanaf 13.30u worden de schoolenveloppen bijgehouden aan het wedstrijdsecretariaat (2e verdieping). U krijgt de schoollijst en borstnummers (niet-VAL-atleten). VAL-atleten brengen hun eigen nummer mee. Controle De verantwoordelijke controleert de schoollijst en geeft eventuele fouten of afmeldingen door. Atleten kunnen ter plaatse niet meer wijzigen van discipline! Opwarming De opwarming gebeurt op de overdekte opwarmpiste, die rondom de officiële 200m-wedstrijdpiste ligt. Oproepkamer (loopproeven) Voor elke loopproef moet er tijdig verzameld worden in de oproepkamer. Hier worden de reeksen afgeroepen en gaan de atleten onder begeleiding van de medewerker naar hun proef. Voor kampnummers gaat men rechtstreeks en tijdig naar de proef, dus NIET via de oproepkamer.

8 Prijsuitreiking & uitslagen
HOE, WAT, WAAR? 60m Er worden reeksen en een finale gelopen. De 8 beste tijden gaan door naar de finale. 200m Er worden alleen reeksen gelopen, de rangschikking gebeurt op basis van gelopen tijden. 800m 1500m Er is een schuine start en er wordt niet in banen gelopen (ook niet de eerste 100m). Borstnummer Borstnummers worden steeds vooraan gedragen. Er wordt altijd gelopen met het borstnummer dat op de deelnemerslijst staat: Leerlingen die hun VAL-nummer hebben doorgegeven maar het vergeten zijn: ontvangen een papieren nummer. Leerlingen die een SVS-nummer hebben gekregen, maar ook bij VAL zijn aangesloten, lopen met het SVS-nummer! Er is een lijst aanwezig waarmee de prestaties van de dag kunnen gehomologeerd worden naar de VAL. Deze lijst zal uitgehangen worden ter hoogte van de wijzigingenstand. Prijsuitreiking & uitslagen Eerste drie individuele atleten per categorie, per discipline ontvangen een medaille. De live-uitslagen kunnen ter plaatse geraadpleegd worden op de aanwezige computers aan de esplanade boven de tribune (ter hoogte van de aankomst). De uitslagen kunnen ook live geraadpleegd worden op de website:

9 AANDACHT Reeksindeling
Bij reeks- en baanindeling wordt geen rekening gehouden met besttijden. Supporters De niet-lopers/supporters/begeleiders staan achter de omheining en houden de atletiekpiste vrij. Discipline Alle atleten kunnen ter plaatse niet meer wijzigen van discipline Alle atleten mogen slechts aan 2 disciplines deelnemen Cadetten/scholieren/junioren: Elke school kan slechts 3 (bij loopnummers) of 2 (bij kampnummers) deelnemers per discipline per categorie inschrijven Loopproeven De leerlingen dienen voor elke loopproef tijdig te verzamelen in de oproepkamer. De leerlingen die deelnemen aan een kampnummer dienen NIET te verzamelen in de oproepkamer, maar gaan rechtstreeks naar de betreffende proef. Reglement SVS reglement Vlaams atletiek indoorkampioenschap, klik hier. Uurrooster De schoolsportverantwoordelijke zorgt ervoor dat de leerlingen tijdig ter plaatse en aan de juiste discipline zijn. Er wordt stipt begonnen om 13.30u.

10 TER INFO Fair-play Meenemen Spikes Verzekering EHBO Parking
Veiligheidsspelden VAL-nummer (indien lid van de atletiekliga) identiteitskaart Spikes Het is toegelaten om spikes te gebruiken van maximaal 6mm. Kleedkamers De kleedkamers zijn beperkt: twee voor de jongens en twee voor de meisjes. Het is dus aan te raden reeds in sportkledij toe te komen. Er zijn douches beschikbaar. Gelieve geen waardevolle voorwerpen achter te laten in de kleedkamers. SVS kan niet verantwoordelijk worden gesteld bij eventuele diefstal. Verzekering Alle deelnemers zijn verzekerd via de schoolverzekering. EHBO EHBO-post van het Rode Kruis met verschillende medewerkers aanwezig. Deze bevindt zich tegenover de oproepkamer aan de opening tussen de wedstrijdpiste en opwarmpiste. Parking Er is een parking aanwezig aan de Topsporthal. Fair-play Onregelmatigheden of onsportiviteit tijdens een wedstrijd kunnen uitsluiting tot gevolg hebben. Eventuele klachten kunnen uitsluitend bij de verantwoordelijken nabij de aankomstlijn ingediend worden.

11 VK ERGOMETERROEIEN Wat? Waar? Voor wie? Hoe?
Vlaams kampioenschap ergometerroeien Topsporthal Gent, tijdens het kampioenschap atletiek indoor Elke geïnteresseerde student, opgesplitst volgens categorie: cadetten en scholieren (jongens/meisjes). De Vlaamse Roeiliga voorziet 8 roeitoestellen. Tussen 13u30 en 17u kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om deel te nemen aan het kampioenschap. Om 17u sluiten we het kampioenschap af en ontvangt de beste tijd (per categorie) een medaille. Tijdig nog eens contact opnemen met Brand Breyne (Roeiliga) om te checken of alles in orde is zoals vorig jaar.

12 VERDERE INFO SVS Centraal Bijlagen Leopold II-laan 184 D 1080 Brussel
02/ Verantwoordelijke: Yannick Boone Bijlagen SVS wedstrijdreglement


Download ppt "ATLETIEK Indoor cad/sch/jun"

Verwante presentaties


Ads door Google