De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ademhaling Bijgesteld

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ademhaling Bijgesteld"— Transcript van de presentatie:

1 Ademhaling Bijgesteld 13-11-2017

2 Leerdoelen Wat wordt onder ademhaling verstaan?
Wat is de functie van ademhalen? Wat wordt onder de ademhalingsweg verstaan? Wat wordt er onder de ademhalingsweg verstaan? Wat is de functie van neusslijmvlies? Waarom kan je beter door je neus ademen dan door je mond? Wat is de functie van twee bekerkraakbeentjes Wat is de functie van het strottenklepje? Welke soorten ademhaling kan je onderscheiden? Vertel hoe de samenstelling van de in-en uitgeademde lucht werkt?

3

4 Links Hoe werkt de ademhaling https://youtu.be/-OpKoSGv0IM

5 Ademhaling

6 Ademhalingsweg

7

8 Neusverkoudheid Neusverkoudheid
Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel. Mogelijke klachten zijn niezen, snotteren, hoesten, keelpijn, heesheid en oorpijn.  Virussen zijn de oorzaak. Medicijnen zijn bij verkoudheid niet nodig. U kunt eventueel neusdruppels of spray met xylometazoline gebruiken Rhinosinusitis NHG

9 Neusverkoudheid Beschrijving: Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel. Symptomen: niezen, snotteren, hoesten, keelpijn, heesheid en oorpijn.  Oorzaak: Virussen Therapie: Medicijnen zijn bij verkoudheid niet nodig. U kunt eventueel neusdruppels of spray met xylometazoline gebruiken Zie:

10 Bijholteontsteking (Acute rhinosinusitis)
De bijholten zitten links en rechts van uw neus in het bot van uw bovenkaak en voorhoofd. Symptomen: bijholteontsteking wanneer u bij verkoudheidsklachten (lopende, snotterige of verstopte neus) extra klachten heeft, zoals pijn/druk voelt in uw gezicht of minder ruiken. Kauwen of bukken kan de pijn opwekken of verergeren. Verloop: gaat meestal binnen 1 tot 3 weken vanzelf over. Advies /therapie: Neusdruppels en paracetamol kunnen de klachten verminderen. Antibiotica hebben geen invloed op de klachten of op het herstel.  Zie:

11 Bijholteontsteking (Acute rhinosinusitis)


Download ppt "Ademhaling Bijgesteld"

Verwante presentaties


Ads door Google