De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samen maken we snel internet in het Westerkwartier mogelijk !!!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samen maken we snel internet in het Westerkwartier mogelijk !!!!"— Transcript van de presentatie:

1 Samen maken we snel internet in het Westerkwartier mogelijk !!!!
Er gaat een uitnodiging de deur uit waarin al omschreven staat wat het doel van de bijeenkomst is. De genodigden zijn vertegenwoordigers uit het Westerkwartier die voor het grootste gedeelte deel uitmaken van een organisatie die kennis/kunde van hun gebied/bewoners hebben. Tevens kunnen we vertellen dat we eerst een korte presentatie geven om gevoel voor de materie te krijgen. Na de presentatie een gezamenlijke discussie hoe we initiatieven van de grond kunnen krijgen.

2 Doel bijeenkomst Bijpraten Scenarios’s voor het vervolg.
Discussie hoe verder Rondvraag Bij deze dia kunnen we uitleggen dat de realisatie afhangt van initiatieven. Geen initiatieven, (n)ooit glasvezel.

3 Resultaat belangstellings-registratie WK

4 Bijpraten Ontwikkelingen in de markt;
Ontwikkelingen in de provincie Brabant; Ontwikkelingen in Drenthe; Ontwikkelingen in Friesland; Ontwikkelingen in Groningen; En wij dan? Bij deze dia kunnen we uitleggen dat de realisatie afhangt van initiatieven. Geen initiatieven, (n)ooit glasvezel.

5 Ontwikkelingen in de markt
Shake out service providers Overname Solcon Fiber en Stipte in andere handen (KPN of ?) Steeds meer over naar Passieve elementen in het net. Aantal initiatieven neemt toe (geholpen door de overheid) Investeerders roeren zich (CIF, Rendo, Mabin en Rodin) Marktpartijen onveranderd agressief.

6 Ontwikkelingen in de provincie Brabant
Op eigen kracht in een aantal gemeenten

7 Ontwikkelingen in de provincie Drenthe
Sterke steun van de provincie Van 32 initiatieven naar 12 5 zijn aan het aanleggen waaronder rond Een, Interne concurrentie (trekken aan providers)

8 Ontwikkelingen in de provincie Friesland
Sterke sturing van de provincie Gunning aan 1 partij Alleen de buitengebieden worden gesteund Er is een zelfstandig initiatief die de kernen wil oppakken (DFM)

9 Ontwikkelingen in de provincie Groningen
Gunning aan Rodin Broadband; Eerst alleen het bevingsgebied: Na realisatie in het bevingsgebied de andere regio’s Start is met draadloos. Samenwerking met kabel Noord. De CSGG beraad zich op hoe verder. In Westerwolde en Stadkanaal is Mabin actief: Het aanbod: €15,- per maand extra (of € 1815 Euro ineens) Liggen op 40 cm 50% deelname

10 En wij dan? We zijn een aantrekkelijk gebied voor investeerders (maar dan moeten we het wel het hun aanleveren). Onze inventarisatie is waardevol; Wat willen we zelf?

11 Discussie


Download ppt "Samen maken we snel internet in het Westerkwartier mogelijk !!!!"

Verwante presentaties


Ads door Google