Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdIne Verlinden Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Informatie op etiketten Bewaren en conserveren van voedsel Voedingsproblematiek Opdrachten maken
2
Tip voor docent In de docentenkamer staat een blauwe krat met lege doosjes en verpakkingen. Dit kun je goed gebruiken bij deze les om de etiketten te bekijken. De opdrachten op papier kun je uitprinten en aan de studenten uitdelen. Opdrachten en antwoordmodel staat in de NP groep.
3
Voedingscentrum app Hoe ging het? Nabespreken in de klas
4
Wat staat er op een etiket?
1. Voedingswaarden 2. Overige informatie Ingrediënten Allergenen Hoe je het moet bewaren Houdbaarheidsdatum Diervriendelijk?
5
Wat zijn E nummers? E nummers zijn toevoegingen aan een product. Waarom? Smaak versterken Kleur verbeteren Product langer houdbaar te maken
6
Allergenen Allergenen zijn eiwitten in voeding die allergische reacties kunnen opwekken.
7
Zelf doen: etiketten lezen
Zoek op het etiket hoeveel calorieën het product bevat per 100 gram of per portie Schrijf alle E nummers op van dit product Zoek op wat deze E nummer betekenen Welke allergenen zitten in dit product? Hoe moet je dit product bewaren? Wat is de houdbaarheidsdatum? Zijn er andere bijzonderheden die opvallen? Tip voor docent: in de docentenkamer staat een blauwe krat met lege verpakkingen.
8
Vragen maken Opdracht op papier. In tweetallen of individueel Daarna bespreken we het klassikaal na. 15 min
9
Leg in je eigen woorden uit wat de Warenwet inhoudt.
Opdracht 2 De volgende vragen beantwoord je vanuit de theorie van thema 8.4, 8.5 en 8.6 (bladzijde 182 t/m 188). Je mag deze opdrachten individueel of in tweetallen maken. Leg in je eigen woorden uit wat de Warenwet inhoudt. Wat zijn E-nummers? Noem twee voorbeelden. Wat is een voedingswaarde? Welke producten kunnen allergieën opwekken? Wat betekenen de afkortingen THT en TGT? Op welke minimale temperatuur moet je voedsel in de vriezer bewaren? Waarom wordt de methode conserveren gebruikt? Welke manieren van conserveren zijn er? Welke factoren hebben invloed op eetgewoontes? Noem er minimaal 3. Wat is het verschil tussen vegetariërs en veganisten?
10
Voedingsproblematiek bij baby’s
Spugen Darmkrampjes
11
Machtsstrijd met eten
12
Voedingsproblematiek bij peuters
Eten als machtsstrijd Soms ook angst voor nieuw eten Maar…. er kan ook een voedselallergie in het spel zijn…… Risico’s: ondervoeding overgewicht
13
Honger en dorstprikkel nemen af
Problemen bij ouderen Honger en dorstprikkel nemen af Gebitsproblemen Problemen met slikken Eenzaamheid Depressie
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.