De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nieuwe “aandraai-doordruk-verbinders”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nieuwe “aandraai-doordruk-verbinders”"— Transcript van de presentatie:

1 Nieuwe “aandraai-doordruk-verbinders”
Voor geleiderdoorsneden 1,5 – 25mm2 Tjeerd Broersma, Piet Soepboer, Sebastiaan Leppink Versiedatum:

2 Doelgroep Enexis & Aannemers: Engineers; Medewerkers Engineering;
Uitvoerders; Monteurs; Technisch Specialisten; Technisch adviseurs Docenten ET&O.

3 Aanleiding Veel klachten over de blauwe klem als verbindingsklem:
Lomp. Instabiele montage. Noodzakelijke overlap van geleiders. Daarom is eerder al besloten de blauwe klem niet meer als verbindingsklem te gebruiken voor geleiders van 6-25mm2, maar om daarvoor de ARCUS-verbinder te standaardiseren. De blauwe klem was deverbindingsklem voor 1,5 tot 16mm2 Vanwegen de 3 klachten is daarvoor d earcus 6-35mm2 in de plaats gekomen. De blauwe klem wordt momenteel nog enkel gebruikt als verbindingsklem 1,5-2,5mm2 en als aftakklem 1,5-16mm2.

4 Echter… De Arcus verbinder is geen aandraai-doordruk-klem zoals de VWI’s eigenlijk voorschrijven….. Enexis staat voor veilig werken en wil niet afwachten op het moment dat Netbeheer Nederland de tijdelijke uitzondering voor de dunne geleiders uit VWI E-40 schrapt. ? Bij d earcus moet d eisolatie gestript worden. Voldoet daarom niet aan de VWI. Bestaande klemmen die wel aan de VWI voldoen zijn net als de blauwe klem of nog lomper. Die vallen niet in de smaak bij monteurs.

5 Daarom samen op zoek naar de ideale vervanger!
Werktitel: “Prijsvraag aanbesteding: Design Contest Insulated Piercing Connector” Daarom is Enexis zelf op zoek gegaan naar de gewenste LS-klem voor dunne geleiders zodat we niet afhanklijk zijn van de markt. ?

6 5 fabrikanten hadden zich ingeschreven !
Samen… Specificaties opstellen. Beoordelen van de ontwerpen. Montage prototypes. Montage eindproducten. Eindbeoordeling uitvoeren. 5 fabrikanten hadden zich ingeschreven ! Van a tot z alles samen gedaan.

7 De Winnaar…. Duitstalige aanduiding: Nederlandstalige aanduiding:
Deze sheet geeft d etechnische beschrijving van de winnende 2 klemmen. Monteurs waren enthousianst over het bereik en het kleine formaat van deze klemmen. Duitstalige aanduiding: Nederlandstalige aanduiding: RE = Rund Eindrähtig   RM = Rond Massief RM = Rund Mehrdrähtig   RS = Rond Samengeslagen

8 De Winnaar…. omdat… 2 Klemmen i.p.v. 1 klem in het bereik 1,5 t/m 25mm2. Foolproof d.m.v. breekbouten. Lage breekmomenten, en toch goed contact. Goede penetratie van de isolatie zonder ernstige beschadiging van dunne geleiders. Groot geleiderbereik qua montage mogelijkheden. Het kleine formaat. De pluspunten opgesomd…

9 Beschikbaarheid… 1) Nieuwe losse artikelen in DC’s en LSP’s als vervanger voor de losse Arcus 6-35: 2) De “oude” klemmen in de sets worden vervangen door de nieuwe klemmen. Bestaande voorraad wordt opgemaakt. Behoefte van de losse arcus klem vervalt grotendeels en hoeft niet meer opgenomen te worden in reservering. Art.nr: (1,5 t/m 10 mm2 massief) Art.nr: (6 t/m 25 mm2) Nb: de arcus klem is straks niet meer tbv gebruik in de LS-moffen. De Arcus klem blijft beschikbaar als artikelnummer tbv gebruik bij katohodische bescherming van gasleidingen en t.b.v. gebruik bij werkzaamheden in hoogbouw.

10 Montageinstructie… Montageinstructie zit nu in de doos en als QR-code op de kleinere verpakkingshoeveelheden in zakjes. Na de zomervakantie volgt de algehele implementatie van nieuwe LS-moffen en klemmen waarbij ook een proefmontage staat gepland.

11 Vragen?  Piet Soepboer Sr. Adviseur Asset Management


Download ppt "Nieuwe “aandraai-doordruk-verbinders”"

Verwante presentaties


Ads door Google