De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project-les “de ontkieming”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project-les “de ontkieming”"— Transcript van de presentatie:

1 Project-les “de ontkieming”

2 Wat te doen vandaag? Uitleg verslag.
Bedenken hoe de proef uit te voeren. Nadenken over een proefopstelling en de materialen. Tekenen van de proefopstelling.

3 Leerdoelen van vandaag
Aan het eind van de les is duidelijk wat er van jullie wordt verwacht in het verslag. Aan het eind van deze is duidelijk wanneer het verslag dient ingeleverd te worden en via welk programma. Na afloop van de les hebben jullie een proefopstelling bedacht. Na afloop van de les is duidelijk welke materialen jullie nodig hebben voor jullie onderzoek. Wanneer de les is afgelopen hebben jullie een globale schets van de proefopstelling.

4 Het verslag, wat wordt er verwacht
De onderzoeksvraag luidt: Heeft de kleur van het licht invloed op de ontkieming van een tuinkerszaadje? Jullie maken een onderzoeksverslag met daarin een: titel, inhoudsopgave, inleiding, hypothese, materiaallijst, methode en een conclusie. Jullie voeren het onderzoek morgen en overmorgen uit. Volgende week wordt het verslag op papier ingeleverd.

5 Maar hoe gaan we dat nou onderzoeken?
Bedenk hoe je er achtergaat komen hoe je verschillende kleuren licht maakt. Bedenk hoeveel soortenlicht. Hoeveel zaden worden onderzocht. De opstelling…etc. De materialen

6 Klaar met de proefopstelling?
Teken dan de proefopstelling en scan deze in. Teken met potlood. Begin vast aan het schrijven van de methode. Doe dit samen in googledoc.

7 Hoe nu verder? Morgen en overmorgen gaan jullie het onderzoek uitvoeren. Jullie maken het verslag in tweetallen in googledoc. Jullie leveren het volgende week in via googledoc, via mijn gmail die op het bord staat. de link van googledoc. Deze Powerpoint komt op internet.


Download ppt "Project-les “de ontkieming”"

Verwante presentaties


Ads door Google