De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Smullen maar ! Alleseters Planteneters Vleeseters Vegetariërs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Smullen maar ! Alleseters Planteneters Vleeseters Vegetariërs."— Transcript van de presentatie:

1 Smullen maar ! Alleseters Planteneters Vleeseters Vegetariërs

2 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia
Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen Keer terug naar het begin van mijn dia voorstelling

3 Keuzemogelijkheid Wil je nog graag even de informatie doornemen ?
Klik op onderstaande knop Maak je graag onmiddellijk de oefeningen ? Klik op onderstaande knop

4 Smullen maar !

5 Ik lust planten, maar ook vlees of vis.
Ik ben een alleseter. Ik lust uitsluitend planten. Alle herkauwers behoren tot mijn soort. Ik ben een planteneter. Ik lust alleen vlees of vis. Geen planten voor mij ! Ik heb scherpe hoektanden en knipkiezen om vlees van het bot te scheuren en te vermalen. Ik ben een vleeseter.

6 Alleseters

7 Mens Ik lijk in de verste verte nog wel een beetje op een dier, want ik stam wel degelijk af van de apen. Normaal gezien eet ik alles. Ik lust misschien niet alles, maar dat is iets anders. Meeuw Ik ben een vogel en ik leef aan de kusten. Ik eet van alles : wormen, krabbetjes, vis, visafval, mosselen, brood of afval dat mensen op het strand achterlaten.

8 Kakkerlak Ik ben een insect. Als de mensen mij zien, beginnen ze meestal spontaan te gillen. Ik eet echt alles en als je me in huis ziet, wil dat vaak zeggen dat er resten van eten rondslingeren. Bruine beer Ik eet graag planten, vis, vogels en zoogdieren, maar ook wortels, bessen en kruiden. Mijn ‘broer’ de ijsbeer eet alleen maar vis, vogels en robben.

9 Varken Ik ben een intelligent dier. Van mijn haren maken ze verfkwasten. Ik eet alles, net als de mens. Als ik gekweekt wordt, krijg ik veevoeder in brokjes of in een brij. Chimpansee Ik lijk heel sterk op de mens. Ik houd van fruit, bladeren en noten, maar ook van insecten, vogels, mieren en soms zelfs een zwijn.

10 Planteneters

11 Koe Ik ben een herkauwer en lust alleen gras, hooi en andere planten. Ik heb vier magen en ben een van de bekendste boerderijdieren. Met mijn melk maakt de mens boter, kaas, ijs… Giraffe Ik ben het hoogste dier ter wereld met een heel lange nek en slanke poten. Ik eet graag bladeren, vruchten, scheuten en knoppen van struiken en bomen. Mijn lange nek komt dus goed van pas.

12 Veldsprinkhaan Ik kan erg ver springen met mijn krachtige achterpoten. Sommige mensen eten mij op. Zelf lust ik alleen maar grassen en kruiden. Mijn soortgenoot, de sabelsprinkhaan eet alles. Pandabeer Ik eet gemiddeld 16 uur per dag en verorber ongeveer 30 kg bamboe. Heel af en toe eet ik plantenbollen of wortels. Ik ben familie van de bruine beer. Ik ben een bedreigde diersoort.

13 Slak Ik leef in bossen, tuinen, graslanden en weiden. Ik lust alleen kruidachtige planten. Ik draag een huisje op mijn rug en sommige mensen eten mij graag op Parkiet In de vrije natuur eet ik vooral graszaden. Mensen houden me in huis in een kooitje en geven me ook fruit, groenten en kruiden. Geef me nooit avocado, dat is giftig voor me.

14 Vleeseters

15 Krokodil Ik kan tot 7 m lang worden en ik kan wel 1000 kg wegen. De mensen zijn terecht bang van mij. Ik eet vooral vis, maar ook buffels, antilopen, giraffen, slangen, schildpadden, hagedissen en jonge nijlpaarden. Ik eet zowat alles soorten vlees. Duizendpoot Van mij bestaan er ongeveer 3000 soorten. Mijn naam verraadt niet hoeveel poten ik echt heb. Ik ben een snelle jager met giftige kaken. Ik eet graag insecten, slakken, wormen, pissebedden en spinnen. Als ik jou bijt, voelt het aan als een wespensteek.

16 Fret Ook al houden sommige mensen mij als gezelschapsdier, eigenlijk ben ik een roofdier. Ik word soms ook gebruikt voor de jacht. Ik eet het liefst muizen, ratten en andere knaagdieren, maar ook kleine vogels, zoals kwartels en duiven. Leeuw Ik word de koning der dieren genoemd. Op mijn menu staan zebra’s, antilopen, gnoes, gazellen en soms zelfs een giraf. Bij ons zijn het vooral de vrouwtjes die jagen. De mannetjes vallen te sterk op. Ik jaag altijd in groep.

17 Slang Ik heb geen poten en geen vleugels. Mensen zijn wel eens bang van mij. Ik lust erg graag knaagdieren, insecten, hagedissen en kikkers. De grotere exemplaren van onze soort eten ook vogels en zoogdieren. Denk maar aan de anaconda. Arend Ik ben een grote roofvogel met brede vleugels, een stevige snavel en scherpe klauwen. Ik eet graag knaagdieren, vogels en hagedissen. Als ik verschijn op een wapenschild of vlag, noemen ze mij ook adelaar.

18 Vegetariër

19 Een vegetariër is een persoon die geen vlees, vis, gevogelte en schaaldieren eet.

20 Dit eet een vegetariër

21 Smullen maar ! Ik lust planten, maar ook vlees of vis.
Ik ben een alleseter. Ik lust uitsluitend planten. Alle herkauwers behoren tot mijn soort. Ik ben een planteneter. Ik lust alleen vlees of vis. Geen planten voor mij ! Ik heb scherpe hoektanden en knipkiezen om vlees van het bot te scheuren en te vermalen. Ik ben een vleeseter.

22 Mens Ik lijk in de verste verte nog wel een beetje op een dier, want ik stam wel degelijk af van de apen. Normaal gezien eet ik alles. Ik lust misschien niet alles, maar dat is iets anders. Meeuw Ik ben een vogel en ik leef aan de kusten. Ik eet van alles : wormen, krabbetjes, vis, visafval, mosselen, brood of afval dat mensen op het strand achterlaten.

23 Kakkerlak Ik ben een insect. Als de mensen mij zien, beginnen ze meestal spontaan te gillen. Ik eet echt alles en als je me in huis ziet, wil dat vaak zeggen dat er resten van eten rondslingeren. Bruine beer Ik eet graag planten, vis, vogels en zoogdieren, maar ook wortels, bessen en kruiden. Mijn ‘broer’ de ijsbeer eet alleen maar vis, vogels en robben.

24 Varken Ik ben een intelligent dier. Van mijn haren maken ze verfkwasten. Ik eet alles, net als de mens. Als ik gekweekt wordt, krijg ik veevoeder in brokjes of in een brij. Chimpansee Ik lijk heel sterk op de mens. Ik houd van fruit, bladeren en noten, maar ook van insecten, vogels, mieren en soms zelfs een zwijn.

25 Koe Ik ben een herkauwer en lust alleen gras, hooi en andere planten. Ik heb vier magen en ben een van de bekendste boerderijdieren. Met mijn melk maakt de mens boter, kaas, ijs… Giraffe Ik ben het hoogste dier ter wereld met een heel lange nek en slanke poten. Ik eet graag bladeren, vruchten, scheuten en knoppen van struiken en bomen. Mijn lange nek komt dus goed van pas.

26 Veldsprinkhaan Ik kan erg ver springen met mijn krachtige achterpoten. Sommige mensen eten mij op. Zelf lust ik alleen maar grassen en kruiden. Mijn soortgenoot, de sabelsprinkhaan eet alles. Pandabeer Ik eet gemiddeld 16 uur per dag en verorber ongeveer 30 kg bamboe. Heel af en toe eet ik plantenbollen of wortels. Ik ben familie van de bruine beer. Ik ben een bedreigde diersoort.

27 Slak Ik leef in bossen, tuinen, graslanden en weiden. Ik lust alleen kruidachtige planten. Ik draag een huisje op mijn rug en sommige mensen eten mij graag op Parkiet In de vrije natuur eet ik vooral graszaden. Mensen houden me in huis in een kooitje en geven me ook fruit, groenten en kruiden. Geef me nooit avocado, dat is giftig voor me.

28 Krokodil Ik kan tot 7 m lang worden en ik kan wel 1000 kg wegen. De mensen zijn terecht bang van mij. Ik eet vooral vis, maar ook buffels, antilopen, giraffen, slangen, schildpadden, hagedissen en jonge nijlpaarden. Ik eet zowat alles soorten vlees. Duizendpoot Van mij bestaan er ongeveer 3000 soorten. Mijn naam verraadt niet hoeveel poten ik echt heb. Ik ben een snelle jager met giftige kaken. Ik eet graag insecten, slakken, wormen, pissebedden en spinnen. Als ik jou bijt, voelt het aan als een wespensteek.

29 Fret Ook al houden sommige mensen mij als gezelschapsdier, eigenlijk ben ik een roofdier. Ik word soms ook gebruikt voor de jacht. Ik eet het liefst muizen, ratten en andere knaagdieren, maar ook kleine vogels, zoals kwartels en duiven. Leeuw Ik word de koning der dieren genoemd. Op mijn menu staan zebra’s, antilopen, gnoes, gazellen en soms zelfs een giraf. Bij ons zijn het vooral de vrouwtjes die jagen. De mannetjes vallen te sterk op. Ik jaag altijd in groep.

30 Slang Ik heb geen poten en geen vleugels. Mensen zijn wel eens bang van mij. Ik lust erg graag knaagdieren, insecten, hagedissen en kikkers. De grotere exemplaren van onze soort eten ook vogels en zoogdieren. Denk maar aan de anaconda. Arend Ik ben een grote roofvogel met brede vleugels, een stevige snavel en scherpe klauwen. Ik eet graag knaagdieren, vogels en hagedissen. Als ik verschijn op een wapenschild of vlag, noemen ze mij ook adelaar.

31 Een vegetariër is een persoon die geen vlees, vis, gevogelte en schaaldieren eet.

32 Dit eet een vegetariër

33 Klik op het juiste antwoord
Ik lust uitsluitend planten. Alle herkauwers behoren tot mijn soort. Ik ben een __________________. vleeseter vegetariër alleseter planteneter

34 Klik op het juiste antwoord
Ik lust uitsluitend planten. Alle herkauwers behoren tot mijn soort. Ik ben een planteneter. Ik lust planten, maar ook vlees of vis. Ik ben een __________________. vleeseter vegetariër alleseter planteneter

35 Klik op het juiste antwoord
Ik lust planten, maar ook vlees of vis. Ik ben een alleseter. Ik lust alleen vlees of vis. Geen planten voor mij ! Ik heb scherpe hoektanden en knipkiezen om vlees van het bot te scheuren en te vermalen. Ik ben een ____________________. Ik lust uitsluitend planten. Alle herkauwers behoren tot mijn soort. Ik ben een planteneter. vleeseter vegetariër alleseter planteneter

36 Klik, op de volgende dia’s, op het juiste antwoord
Alleseters

37 ________________ Ik eet graag planten, vis, vogels en zoogdieren, maar ook wortels, bessen en kruiden. Mijn ‘broer’ de ijsbeer eet alleen maar vis, vogels en robben. chimpansee varken parkiet meeuw mens kakkerlak bruine beer arend pandabeer

38 Bruine beer Ik eet graag planten, vis, vogels en zoogdieren, maar ook wortels, bessen en kruiden. Mijn ‘broer’ de ijsbeer eet alleen maar vis, vogels en robben. _________________ Ik ben een intelligent dier. Van mijn haren maken ze verfkwasten. Ik eet alles, net als de mens. Als ik gekweekt wordt, krijg ik veevoeder in brokjes of in een brij. chimpansee varken parkiet meeuw mens kakkerlak bruine beer arend pandabeer

39 ___________________________
Ik lijk heel sterk op de mens. Ik houd van fruit, bladeren en noten, maar ook van insecten, vogels, mieren en soms zelfs een zwijn. chimpansee varken parkiet meeuw mens kakkerlak bruine beer arend pandabeer

40 Chimpansee Ik lijk heel sterk op de mens. Ik houd van fruit, bladeren en noten, maar ook van insecten, vogels, mieren en soms zelfs een zwijn. __________________ Ik ben een vogel en ik leef aan de kusten. Ik eet van alles : wormen, krabbetjes, vis, visafval, mosselen, brood of afval dat mensen op het strand achterlaten. chimpansee varken parkiet meeuw mens kakkerlak bruine beer arend pandabeer

41 _____________________
Ik ben een insect. Als de mensen mij zien, beginnen ze meestal spontaan te gillen. Ik eet echt alles en als je me in huis ziet, wil dat vaak zeggen dat er resten van eten rondslingeren. chimpansee varken parkiet meeuw mens kakkerlak bruine beer arend pandabeer

42 Kakkerlak Ik ben een insect. Als de mensen mij zien, beginnen ze meestal spontaan te gillen. Ik eet echt alles en als je me in huis ziet, wel dat vaak zeggen dat er resten van eten rondslingeren. _______________ Ik lijk in de verste verte nog wel een beetje op een dier, want ik stam wel degelijk af van de apen. Normaal gezien eet ik alles. Ik lust misschien niet alles, maar dat is iets anders. chimpansee varken parkiet meeuw mens kakkerlak bruine beer arend pandabeer

43 Klik, op de volgende dia’s, op het juiste antwoord
Planteneters

44 _____________ Ik leef in bossen, tuinen, graslanden en weiden. Ik lust alleen kruidachtige planten. Ik draag een huisje op mijn rug en sommige mensen eten mij graag op koe krokodil slak leeuw slang pandabeer giraffe parkiet veldsprinkhaan

45 Slak Ik leef in bossen, tuinen, graslanden en weiden. Ik lust alleen kruidachtige planten. Ik draag een huisje op mijn rug en sommige mensen eten mij graag op _______________ Ik ben een herkauwer en lust alleen gras, hooi en andere planten. Ik heb vier magen en ben een van de bekendste boerderijdieren. Met mijn melk maakt de mens boter, kaas, ijs… koe krokodil slak leeuw slang pandabeer giraffe parkiet veldsprinkhaan

46 _____________________
In de vrije natuur eet ik vooral graszaden. Mensen houden me in huis in een kooitje en geven me ook fruit, groenten en kruiden. Geef me nooit avocado, dat is giftig voor me. koe krokodil slak leeuw slang pandabeer giraffe parkiet veldsprinkhaan

47 Parkiet In de vrije natuur eet ik vooral graszaden. Mensen houden me in huis in een kooitje en geven me ook fruit, groenten en kruiden. Geef me nooit avocado, dat is giftig voor me. ___________________ Ik eet gemiddeld 16 uur per dag en verorber ongeveer 30 kg bamboe. Heel af en toe eet ik plantenbollen of wortels. Ik ben familie van de bruine beer. Ik ben een bedreigde diersoort. koe krokodil slak leeuw slang pandabeer giraffe parkiet veldsprinkhaan

48 _________________________
Ik kan erg ver springen met mijn krachtige achterpoten. Sommige mensen eten mij op. Zelf lust ik alleen maar grassen en kruiden. Mijn soortgenoot, de sabelsprinkhaan eet alles. koe krokodil slak leeuw slang pandabeer giraffe parkiet veldsprinkhaan

49 Veldsprinkhaan Ik kan erg ver springen met mijn krachtige achterpoten. Sommige mensen eten mij op. Zelf lust ik alleen maar grassen en kruiden. Mijn soortgenoot, de sabelsprinkhaan eet alles. _______________ Ik ben het hoogste dier ter wereld met een heel lange nek en slanke poten. Ik eet graag bladeren, vruchten, scheuten en knoppen van struiken en bomen. Mijn lange nek komt dus goed van pas. koe krokodil slak leeuw slang pandabeer giraffe parkiet veldsprinkhaan

50 Klik, op de volgende dia’s, op het juiste antwoord
Vleeseters

51 __________ Ik heb geen poten en geen vleugels. Mensen zijn wel eens bang van mij. Ik lust erg graag knaagdieren, insecten, hagedissen en kikkers. De grotere exemplaren van onze soort eten ook vogels en zoogdieren. Dank maar aan de anaconda. krokodil meeuw arend bruine beer slang leeuw fret parkiet duizendpoot

52 Slang Ik heb geen poten en geen vleugels. Mensen zijn wel eens bang van mij. Ik lust erg graag knaagdieren, insecten, hagedissen en kikkers. De grotere exemplaren van onze soort eten ook vogels en zoogdieren. Dank maar aan de anaconda. ______________ Ik word de koning der dieren genoemd. Op mijn menu staan zebra’s, antilopen, gnoes, gazellen en soms zelfs een giraf. Bij ons zijn het vooral de vrouwtjes die jagen. De mannetjes vallen te sterk op. Ik jaag altijd in groep. krokodil meeuw arend bruine beer slang leeuw fret parkiet duizendpoot

53 ________________ Ik kan tot 7 m lang worden en ik kan wel 1000 kg wegen. De mensen zijn terecht bang van mij. Ik eet vooral vis, maar ook buffels, antilopen, giraffen, slangen, schildpadden, hagedissen en jonge nijlpaarden. Ik eet zowat alles soorten vlees. krokodil meeuw arend bruine beer slang leeuw fret parkiet duizendpoot

54 Krokodil Ik kan tot 7 m lang worden en ik kan wel 1000 kg wegen. De mensen zijn terecht bang van mij. Ik eet vooral vis, maar ook buffels, antilopen, giraffen, slangen, schildpadden, hagedissen en jonge nijlpaarden. Ik eet zowat alles soorten vlees. ________________ Ik ben een grote roofvogel met brede vleugels, een stevige snavel en scherpe klauwen. Ik eet graag knaagdieren, vogels en hagedissen. Als ik verschijn op een wapenschild of vlag, noemen ze mij ook adelaar. krokodil meeuw arend bruine beer slang leeuw fret parkiet duizendpoot

55 _____________ Ook al houden sommige mensen mij als gezelschapsdier, eigenlijk ben ik een roofdier. Ik word soms ook gebruikt voor de jacht. Ik eet het liefst muizen, ratten en andere knaagdieren, maar ook kleine vogels, zoals kwartels en duiven. krokodil meeuw arend bruine beer slang leeuw fret parkiet duizendpoot

56 Fret Ook al houden sommige mensen mij als gezelschapsdier, eigenlijk ben ik een roofdier. Ik word soms ook gebruikt voor de jacht. Ik eet het liefst muizen, ratten en andere knaagdieren, maar ook kleine vogels, zoals kwartels en duiven. ________________________ Van mij bestaan er ongeveer 3000 soorten. Mijn naam verraadt niet hoeveel poten ik echt heb. Ik ben een snelle jager met giftige kaken. Ik eet graag insecten, slakken, wormen, pissebedden en spinnen. Als ik jou bijt, voelt het aan als een wespensteek. krokodil meeuw arend bruine beer slang leeuw fret parkiet duizendpoot

57 Vegetariër

58 Klik op het juiste antwoord
Een vegetariër is _______________________________________________________________________ een persoon die alleen vlees, vis, gevogelte en schaaldieren eet een persoon die geen vlees, vis, gevogelte en schaaldieren eet een persoon die alleen gevogelte, schaaldieren en eieren eet

59 Klik op datgene wat een vegeatriër eet

60 Je hebt dit tot een goed einde gebracht !
Super !! Je hebt dit tot een goed einde gebracht !


Download ppt "Smullen maar ! Alleseters Planteneters Vleeseters Vegetariërs."

Verwante presentaties


Ads door Google