De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een gedachte-experiment is een experiment dat niet uitgevoerd wordt in de realiteit, maar in iemands gedachten. Iemand gebruikt een gedachte-experiment.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een gedachte-experiment is een experiment dat niet uitgevoerd wordt in de realiteit, maar in iemands gedachten. Iemand gebruikt een gedachte-experiment."— Transcript van de presentatie:

1 Een gedachte-experiment is een experiment dat niet uitgevoerd wordt in de realiteit, maar in iemands gedachten. Iemand gebruikt een gedachte-experiment veelal om zijn theorie beter uiteen te kunnen zetten, en om die theorie kracht bij te zetten. De term Gedankenexperiment werd voor het eerst gebruikt door Hans Christian Ørsted, maar de techniek is al veel ouder. Een gedachte-experiment heeft niet dezelfde dwingendheid als een werkelijk experiment. Het heeft immers geen uitkomst met een feitelijke conclusie. Wel biedt het procedé de mogelijkheid tot creatief, origineel denkwerk. Het kan heel wat verduidelijken. Met een gedachte-experiment kan men bepaalde gevolgen van een hypothese inzichtelijk maken.

2

3

4

5

6 Lesrooster Stress docent om de stof op tijd te halen Voorbeelden Tec Amsterdam en Wiskunde Altra en Bascule 3 uur per week

7 Equality = gelijkheid Equity = eigen vermogen

8 Lesrooster Stress docent om de stof op tijd te halen Voorbeelden Tec Amsterdam en Wiskunde Altra en Bascule 3 uur per week

9 Hersenen werken met beelden

10

11


Download ppt "Een gedachte-experiment is een experiment dat niet uitgevoerd wordt in de realiteit, maar in iemands gedachten. Iemand gebruikt een gedachte-experiment."

Verwante presentaties


Ads door Google