Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdChristiaan van der Linden Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Eet Lokaal 13 oktober 2017
2
De GoodPlanet Challenges :
5 dagen, 5 thema’s, 5 eenvoudige gebaren. Een campagne om jongeren te mobiliseren voor het milieu. Jongeren ondernemen actie om aan te tonen dat ieder gebaar telt.
3
Eet Lokaal Op 13 oktober worden in heel België duizenden lokale groenten en fruit verorberd! Lokaal en seizoensgebonden eten beperkt het transport en zorgt voor minder CO2 uitstoot!
4
Voor Eet Lokaal zal onze school:
Kiezen voor: appels/peren/wortels… Die afkomstig zijn van: (plaats van productie) Dankjewel aan de leerlingen van het ….. Die deze actie voorbereid hebben!
5
Onze voeding legt gemiddeld 2000 km af voor het in ons bord belandt!
7
Iedere EET LOKAAL bespaart 36g CO2 per persoon.
Vandaag hebben we dus met de andere jongeren in België ongeveer 3,6 ton minder vervuild!
8
Vergelijkingstabel - CO2
EET LOKAAL CO2 uitgespaard per persoon CO2 uitgespaard wanneer alle jongeren in Wallonië deze actie 1 keer doen ( jongeren tussen 5-19 jaar) Vergelijking met het aantal km dat we met de auto zouden afleggen (170gr/km) Een lokale appel ipv een stuk fruit ingevoerd per vrachtwagen uit het zuiden van Spanje (1900 km) 36 g 22,86 ton CO2 km met de auto Een lokale appel ipv een stuk fruit ingevoerd per vliegtuig (9000 km) 1426 g 905,5 ton CO2 km met de auto De berekening is gemaakt op basis van de cijfers uit « l’Atlas de l’alimentation dans le monde » van Millstone E. & Lang T. (Edition Autrement, 2005)
9
Voeg hier jullie foto’s of afbeeldingen toe
11
Een appel van bij ons eten in het juiste seizoen betekent….
slechts één kleine dagelijkse handeling wijzigen nadenken over ons dagelijks energieverbruik meehelpen om de wereldwijde CO2 uitstoot te verminderen
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.