De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject beschutte en sociale werkplaatsen Juni 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject beschutte en sociale werkplaatsen Juni 2017."— Transcript van de presentatie:

1 Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject beschutte en sociale werkplaatsen
Juni 2017

2 Aanvraag tot doorstroombegeleiding gebeurt door werkgever en/of werknemer
Evaluatiegesprek door VDAB, werkgever en werknemer Besluit Toewijzing van werknemer aan consortium Start doorstroombegeleiding door consortium Einde doorstroombegeleiding

3 1. Aanvraag tot evaluatiegesprek
Aanvraagformulier invullen Digitaal bezorgen aan DABP Opladen POP (persoonlijk ontwikkelplan) in MLB/Vertrouwelijk Dit kan op eender welk moment tijdens de tewerkstelling, VDAB heeft geen vormvereisten voor de POP gedefinieerd. De inzagerechten zijn op naam van de registreerder, dus altijd persoonlijk en niet op organisatieniveau.

4 Indien de werknemer zelf de vraag tot doorstroom stelt aan VDAB, neemt de DABP extra contact op met de werknemer om aan te geven dat hij het gesprek moet opstarten met de werkgever. VDAB bezorgt vervolgens een brief/mail met een voorstel van datum aan de werkgever

5 2. Evaluatiegesprek door VDAB, werkgever en werknemer
De arbeidshandicapdeskundige brengt een bezoek aan de werkplaats en gaat het gesprek aan met werkgever en werknemer. De arbeidshandicapdeskundige gebruikt de bepalingscriteria doorstroom om tot een besluit te komen. De arbeidshandicapdeskundige schrijft zijn bevindingen weg in ICF

6 1. de persoonlijke situatie van de doelgroepwerknemer op het vlak van:
a) gezondheid b) mobiliteit c) leeftijd d) familiale situatie e) financiële situatie f)  het vermogen en de motivatie tot zelfstandig loopbaanbeheer . 2. de continuïteit op het vlak van de bedrijfsvoering van het maatwerkbedrijf of de maatwerkafdeling.   3. de mogelijkheid van een duurzame reguliere tewerkstelling zonder ondersteuning in de regio van de woonplaats van de doelgroepwerknemer.

7 3. Besluit De arbeidshandicapdeskundige: laat de beslissing weten aan werknemer en werkgever binnen de 20 dagen na bezoek vult ICF aan in MLB waar nodig en mogelijk Er wordt een advies doorstroom geformuleerd, dit kan negatief of positief zijn. Niet akkoord? Binnen de 45 dagen na ontvangst van de beslissing beroep aantekenen bij de heroverwegingscommisie van VDAB via bijgevoegd document.

8 4. Toewijzing aan consortium
De VDAB maakt zelf de keuze voor de toewijzing op basis van Nabijheid kennis met het lokale netwerk ervaring van de gemandateerde partner Opstart van deze begeleiding gebeurt binnen de 3 maanden na beslissing (uitzondering: 6 maanden – continuïteit van het bedrijf)

9 Gent & rand: Stad Gent Waas & Dender: JOMI Zuid-Oost-Vlaanderen: Compaan Eeklo & Meetjesland: Groep Intro

10 5. Doorstroomtraject Een tijdelijke kwaliteitsvolle en actieve begeleiding van de doelgroepwerknemer bij het zoeken naar een gepaste vacature in het reguliere arbeidscircuit (voortraject + jobmatching) – 6 maanden De organisatie en begeleiding van stages bij een toekomstige werkgever – 3 maanden. Nazorg

11 Stap 6: Na het doorstroomtraject
Interne doorstroom: WOP -> VOP Externe doorstroom Zonder tewerkstelling : terug tewerkgesteld binnen de beschutte of sociale werkplaats (VDAB bepaalt de hoogte van WOP) Verlenging doorstroomtraject Het is de bedoeling dat er een vlotte overgang is van WOP naar VOP en omgekeerd, zodat een werkgever geen subsidies verliest voor een deel van een kwartaal én er geen dubbele subsidiëring is. Stel dat iemand als doelgroepwerknemer werkt en in februari doorstroomt, dan stopt de WOP op het einde van het 1ste kwartaal en zal VOP starten begin van het 2de kwartaal. Indien de doelgroepwerknemer na de opstart van het doorstroomtraject zonder opgave van een door de VDAB gevalideerde reden weigert door te stromen, wordt de vergoeding stopgezet. 

12 VRAGEN? Jyoti Hullebus Expert gespecialiseerde klantenwerking
VAC - Virginie Lovelinggebouw Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 63, 9000 Gent Niet bereikbaar op vrijdag

13 Achtergrondinformatie Toegang tot MLB Toegang tot Vertrouwelijk luik

14 Toegang tot Mijn Loopbaan
Via de Servicelijn

15 www.vdab.be - 'Werkgevers' - klik op ‘Start registratie’ (…) - Klik op ‘Registreer’.
Download het contract 'Mijn VDAB voor bedrijven', print het af, vul in en onderteken. Bezorg VDAB binnen de 7 dagen het contract per mail naar per fax naar of per post naar VDAB Servicelijn, Keizerslaan 11 te 1000 Brussel. Na ontvangst van het ondertekende contract, krijgt uw administrator een gebruikersnaam en paswoord toegewezen waarmee hij/zij toegang krijgt tot 'Mijn VDAB' en de toegangen voor andere medewerkers binnen uw bedrijf zelf kan regelen. De administrator krijgt zijn login en paswoord toegestuurd per mail.

16 Toegang tot Vertrouwelijk luik
U vraagt aan de werknemer de toestemming om in zijn individueel dossier bij de VDAB te mogen registreren. Hiervoor moet de werknemer een document ondertekenen ‘Toegang vertrouwelijk luik’. (bijlage 4) Het ondertekende document mag u bezorgen aan de Servicelijn via de hierboven vermelde kanalen. De Servicelijn zal u dan toegang geven tot het vertrouwelijk dossier van de klant.


Download ppt "Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject beschutte en sociale werkplaatsen Juni 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google