De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Science2Design4Society Wat is … DesignLab? Het DesignLab is een platform voor multidisciplinaire samenwerking, innovatie en creativiteit, waar ‘design.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Science2Design4Society Wat is … DesignLab? Het DesignLab is een platform voor multidisciplinaire samenwerking, innovatie en creativiteit, waar ‘design."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Science2Design4Society
Wat is … DesignLab? Het DesignLab is een platform voor multidisciplinaire samenwerking, innovatie en creativiteit, waar ‘design research’ wordt onderwezen, onderzocht en uitgevoerd vanuit een duidelijk eigen profiel: Science2Design4Society. ‘Design’ is hierbij het realiseren van creatieve en multidisciplinaire verbindingen tussen wetenschap en samenleving. Het verbinden van wetenschap met de samenleving via design vereist een ontwerpende aanpak, samenwerking tussen disciplines, en expliciete aandacht voor de relaties tussen technologie en samenleving. Science2Design4Society

4 Wat… bieden we? S2D4S METHODE
Science 2 design 4 Society aanpak is de Design methode van de Universiteit Twente. Design onderzoek Multidisciplinair & teamwork Iteratief, creatief, reflectief, reframing Maatschappelijke impact

5 RUIMTE Wat… bieden we? Open creatief flexibel creerend
DE plek voor multidisciplinair design research Drop-in voor ELKE student, medewerker en bedrijf

6 Wat… bieden we ? PLATFORMFUNCTIE
Intern heeft het DesignLab tot doel om het ontwerpende profiel van de Universiteit Twente verder vorm te geven, in combinatie met multidisciplinariteit en aandacht voor de relaties tussen technologie en samenleving. De ‘Science2Design4Society’ benadering van het DesignLab belichaamt deze doelstelling: het verbinden van wetenschap met de samenleving via design vereist een ontwerpende aanpak, samenwerking tussen disciplines, en expliciete aandacht voor de relaties tussen technologie en samenleving. Deze rol vervult het DesignLab door een platform te zijn voor ontwerpgerelateerd onderzoek en onderwijs, waar zoveel mogelijk medewerkers van de UT zich thuis voelen.

7 Wat… doen we? ONDERZOEK Stimuleren en ondersteunen van multidisciplinaire design research Onderzoeksfaciliteiten UT crossovers Met bedrijven en organisaties Thuis voor icoonprojecten Betrekken studenten Voorbeelden: Design research projecten met externe partijen (ethische en juridische aspecten van het ontwerpen van drones, ICAVE, FOCUS) Samenwerking over faculteiten en instituten (Center for Monitoring and Coaching) Thuis voor icoonprojecten (Living Smart Campus, Early Diagnostics) Delen van onderzoeksfaciliteiten (Social Science Lab)

8 Wat… doen we? ONDERWIJS DesignLab specifiek onderwijs
Voorbeelden: Designlab specifiek onderwijs: HTHT module, Design honours, Masterclass Collaborative Future making, lezingen Designlab gefaciliteerd onderwijs: vakken vanuit IO, CreaTe, HMI, maar ook communicatiewetenschappen, psychologie, bedrijfskunde ONDERWIJS DesignLab specifiek onderwijs DesignLab gefaciliteerd onderwijs Voorlichting

9 Science2Design4Society
Overall is het DesignLab een fysieke uiting van een diepe stroming aan de UT die we gezamenlijk willen ontplooien, namelijk het ontwerpende karakter dat diep in het DNA van de UT komt weer expliciet maken.

10 Science2Design4Society
Ook nationaal en internationaal krijgt het DesignLab steeds meer bekendheid. Zo heeft Jet Bussemaker het DesignLab in 2014 niet alleen geopend, maar noemt zij het DesignLab ook overal als het excellent voorbeeld voor multidisciplinair werken en een plek waar studenten met de 21st century skills worden klaargestoomd die we als maatschappij zo hard nodig hebben.

11 Questions?


Download ppt "Science2Design4Society Wat is … DesignLab? Het DesignLab is een platform voor multidisciplinaire samenwerking, innovatie en creativiteit, waar ‘design."

Verwante presentaties


Ads door Google