De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Energie-efficiëntie keukenapparatuur

Verwante presentaties


Presentatie over: "Energie-efficiëntie keukenapparatuur"— Transcript van de presentatie:

1 Energie-efficiëntie keukenapparatuur
1 Energie-efficiëntie keukenapparatuur

2 Kookapparatuur EU Ecodesign richtlijn is van toepassing op apparatuur dat werkt op elektriciteit of gas Sinds 14 januari 2014 van kracht

3 Kookapparatuur Sinds 14 januari 2014 van kracht

4 Fornuizen, kookplaten en ovens
Bij voorkeur gas Inductie kookplaat is voor 50% efficiënter dan een traditionele elektrische kookplaat Combi ovens bieden hete lucht, stoom en combi-koken en kunnen de energiekosten met ongeveer 50% verlagen omdat ze een snellere bereidingstijd hebben Stoomkokers – werken zonder boiler of afvoer en verbruiken veel minder energie en water (4 of 8 liter per uur).

5 Koelautomaten

6 IJsjes-vriezers

7 Counter koelkasten

8 Koelkasten 1-deurs

9 Koelkasten 2-deurs

10 Koelkasten 1-deurs

11 Vriezers 2-deurs

12 Minibars

13 Magnetrons Deze gebruiken 70%-90% minder energie dan een conventionele oven en zijn ideaal voor het bereiden van kleinere porties eten. Er is geen voorverwarming nodig en ze gebruiken weinig energie wanneer ze niet worden gebruikt. Sommige modellen zijn voorzien van de functie voor hete lucht, terwijl andere het eten verwarmen door middel van ultraviolet en infrarood licht.

14 Stoomkokers Nieuwe, zeer efficiënte modellen zijn draadloos en werken zonder boiler of afvoer en verbruiken veel minder energie en water (8 liter per uur vergeleken bij 150 liter voor oude stoomkokers). Ze hebben ook betere isolatie die het warmteverlies verlaagt, een efficiëntere stoomafgifte systeem en een scherm waarop je instellingen kunt aanpassen, zoals minder energieverbruik tijdens stationair draaien.

15 Friteuses Moderne friteuses zijn sneller, vereisen minder olie en zijn efficiënter dankzij een geavanceerde brander en warmtewisselaar en geïsoleerde pannen die de warmte vasthouden.

16 Vaatwassers Doorschuifvaatwassers verbruiken energie en water
Nieuwe modellen zijn voorzien van warmterugwinning via een warmtewisselaar om het warme afvalwater te hergebruiken voor de verwarming van het watertoevoer. De nieuwste modellen hebben ook kleinere wasbakken, efficiëntere was- en spoelpompen en een betere waterfiltersysteem, wat zorgt voor minder energieverbruik en een betere resultaat. Verbeterde pomptechnologie, een beter design van sproeiarmen en een vermindering van het nodige spoelwater besparen op het water- en energieverbruik en tegelijkertijd zorgt verbeterde isolatie ook voor een hogere efficiëntie.

17 Ventilatiesystemen Ventilatieapparatuur met variabele snelheidsregeling zijn efficiënt omdat dit de prestaties in het koelsysteem optimaliseert, de condensatiedruk stabiliseert en condensor vervuiling vermindert. Dit leidt tot energiebesparing, en resulteert in een betere regeling en kwaliteit van het product.


Download ppt "Energie-efficiëntie keukenapparatuur"

Verwante presentaties


Ads door Google