De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Blok 4 Helemaal vrij? Deelvraag:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Blok 4 Helemaal vrij? Deelvraag:"— Transcript van de presentatie:

1 Blok 4 Helemaal vrij? Deelvraag:
Welke grenzen zijn er aan de vrijheid in Nederland?

2 Uitkomen voor je mening
In Nederland is er vrijheid van meningsuiting. Maar je mag niet discrimineren of aanzetten tot haat. In 2002 werd in Nederland Pim Fortuyn vermoord, een politicus met een duidelijke mening. In 2004 werd Theo van Gogh vermoord, een filmmaker.

3 Vrijheid of veiligheid?
Na de moord op Fortuyn en Van Gogh en na terroristische aanslagen in New York, Madrid en Londen voelden mensen zich niet meer veilig. Er kwamen strengere veiligheidsregels, zoals identificatieplicht. Politie en binnenlandse veiligheidsdienst houden verdachte mensen in de gaten. Alleen als er duidelijke aanwijzingen zijn dat je een misdaad wilt plegen, mag je in de gaten worden gehouden. New York na een terroristische aanslag, 2001.

4 Iedereen gelijk en vrij?
In Nederland moet iedereen gelijk behandeld worden. Discriminatie = mensen ongelijk behandelen omdat zij een bepaalde eigenschap hebben. Protest tegen vijandig gedrag tegen gelovigen, 2011.

5 Orde of chaos? Bestemmingsplan = plan van de gemeente waarin staat waar de grond in de gemeente voor gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld: woningbouw, bedrijventerrein of recreatiegebied.


Download ppt "Blok 4 Helemaal vrij? Deelvraag:"

Verwante presentaties


Ads door Google