De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gospelkoor “Voices” Op D.V. 27 oktober begint ons koor weer met haar oefenavonden. Nieuwe leden zijn van harte welkom! We beginnen om uur, hier in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gospelkoor “Voices” Op D.V. 27 oktober begint ons koor weer met haar oefenavonden. Nieuwe leden zijn van harte welkom! We beginnen om uur, hier in."— Transcript van de presentatie:

1

2 Gospelkoor “Voices” Op D.V. 27 oktober begint ons koor weer met haar oefenavonden. Nieuwe leden zijn van harte welkom! We beginnen om uur, hier in de Kruiskerk. Tot dan!

3 Geen oppas Beste gemeenteleden, Door het teruglopende aantal oppasleden, is er op de vergadering van de Oppasdienst besloten dat er op elke laatste zondag van de maand geen oppas meer aangeboden zal worden. Dit betreft in 2016 de volgende data: 30 oktober, 27 november en 25 december. De Oppasdienst

4 Bijeenkomsten gemeentekringen
De eerstvolgende bijeenkomstmomenten van de gemeentekringen zijn als volgt. Voor de zondagkring is dit de tweede samenkomst; het eerste hoofdstuk uit “Ga met God” zal worden behandeld. Vanwege een lage opkomst bij de eerste samenkomst van de woensdagkring, wordt leden van deze kring geadviseerd zich aan te sluiten bij een andere kring door contact op te nemen met de leider. Voor de andere kringen is dit de eerste samenkomst. Gemeentekring Datum Aanvangstijd Locatie Zondagkring 20.00 uur Piet Staats huis Maandagkring 19.30 uur Fred Molenaars huis Dinsdagkring Kerk Donderdagkring Ab Froms huis Vrijdagkring Arnoud Noppers’ huis

5 Voedselactie Dorcas Op 4 en 5 november wordt de Dorcas voedselactie weer gehouden. Vorig jaar was dit een groot succes in Haulerwijk. Als u op deze dagen boodschappen doet, wilt u dan iets extra’s kopen voor de vluchtelingen wereldwijd? U vindt vrijwilligers in de COOP en de Poiesz. Wij zoeken nog vrijwilligers die een morgen of middag in de winkels willen staan. Informatie in de hal of bij Jannie van Breden en Gea Riedstra.

6 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 16 oktober :15 Oppas: Hennie 09:30 Kerkdienst : Br. J. Meijer 14:00 Kerkdienst : Ds. P. Groen 14:00 Kind in Kerk (Onderbouw): Olie van de weduwe. 15:00 Bloemen bezorgen: M. Jansma

7 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 23 oktober :15 Oppas: Martin 09:30 Kerkdienst - Ds. Wieringa 14:00 Kerkdienst : Br. F. Koning (Leek)j 14:00 Kind in Kerk (Bovenbouw): De toekomst van de schepping. 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

8 Jarigen aanstaande week
ma Br. S. Bijzitter (27) ma Machiel v/d Bos (25) di I. Boerma - de Vries (48) di Zr. K. Boonstra (39) do J. v/d Vaart (60)

9 Welkom Voorganger: br. J. Meijer Organisten: br. M. van den Bos br. D.D. Rouwhorst Beamisten: br. D.D. Rouwhorst br. Remi Vianen

10

11 Psalm 121: 1-4 Uit: Psalmen voor Nu
1 Ik kijk omhoog naar de hoge bergen: Waar komt mijn hulp vandaan? Mij helpt de HEER, die aarde en hemel, die alles heeft gemaakt. 2 Hij staat niet toe dat je voet zal zwikken. Hij is niet ingedut! Hij dommelt niet, valt zeker niet in slaap die Israël bewaart.

12 Psalm 121: 1-4 Uit: Psalmen voor Nu
3 De HEER bewaart, hij is je schaduw, steeds aan je rechterhand. De middagzon, en in de nacht de maan, doen je totaal geen kwaad. 4 De HEER bewaart je voor al het kwade. De HEER bewaart je hart. Ga je naar huis, of trek je eropuit: God helpt je altijd weer.

13

14 Votum en zegengroet

15

16 Psalm 27: 3, 4 3 Eén ding blijf ik steeds van de HERE vragen, één enkel ding, dat heel mijn hart begeert: om in zijn tempel al mijn levensdagen bij Hem te zijn, te wonen bij mijn HEER. Daar in zijn huis, waar alles spreekt van Hem, wil ik aanschouwen 's HEREN lieflijkheid, zijn schone dienst, verricht in heiligheid. Ik wil aandachtig luistren naar zijn stem.

17 Psalm 27: 3, 4 4 Want bij de HERE ben ik welgeborgen: Hij voert mij in de schuilplaats van zijn tent. Daar ben ik veilig, Hij zal voor mij zorgen, draagt mij naar hoogten die geen vijand kent. Ik breng de HERE offers tot zijn eer. Hij heeft mijn vijand van zijn macht beroofd. In zegepraal verheft zich nu mijn hoofd. Daarom zing ik een loflied voor de HEER.

18

19 Opwekking 624: 1-3 1 De woorden die U sprak, Heer, ben ik alweer vergeten. Het vuur van uw beloften is langzaam uitgedoofd. Met een hart vol van twijfel volg ik aardse wijsheid. Vergeef mij toch mijn ongeloof; hernieuw het vuur in mij. Refrein: Wees genadig, Heer vergeef mij. Wees genadig voor mij.

20 Opwekking 624: 1-3 2 Ik bouwde zelf een altaar van dingen van de wereld. Ik wandelde op wegen ver bij U vandaan. Nu keer ik terug en stort mij in uw armen van genade. Vergeef mij, Heer en help mij opnieuw uw weg te gaan. Refrein: Wees genadig, Heer vergeef mij. Wees genadig voor mij.

21 Opwekking 624: 1-3 3 Ik hunker naar uw liefde, barmhartig en genadig, als een stroom van vergeving die geen einde kent. Alles in mij buigt nu voor U, hier in uw nabijheid. Het licht van uw verlossing schijnt helder in de nacht. Refrein: Wees genadig, Heer vergeef mij. Wees genadig voor mij.

22 Opwekking 624: 1-3 Refrein: Wees genadig, Heer vergeef mij. Wees genadig voor mij.

23

24 Lezen Psalm 84 1 Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Van de Korachieten, een psalm. 2 Hoe lieflijk is uw woning, HEER van de hemelse machten. 3 Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER. Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God.

25 Lezen Psalm 84 4 Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten, mijn koning en mijn God. 5 Gelukkig wie wonen in uw huis, gedurig mogen zij u loven. sela

26 Lezen Psalm 84 6 Gelukkig wie bij u hun toevlucht zoeken, met in hun hart de wegen naar u. 7 Trekken zij door een dal van dorheid, het verandert voor hen in een oase; rijke zegen daalt als regen neer. 8 Steeds krachtiger gaan zij voort om in Sion voor God te verschijnen. 9 HEER, God van de hemelse machten, hoor mijn gebed, luister naar mij, God van Jakob. sela

27 Lezen Psalm 84 10 God, ons schild, zie naar ons om, sla goedgunstig het oog op uw gezalfde. 11 Beter één dag in uw voorhoven dan duizend dagen daarbuiten, beter op de drempel van Gods huis dan wonen in de tenten der goddelozen. 12 Want God, de HEER, is een zon en een schild. Genade en glorie schenkt de HEER, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan. 13 HEER van de hemelse machten, gelukkig de mens die op u vertrouwt.

28

29 Psalm 84: 1-5 Uit: Psalmen voor Nu
Allen: 1 Wat hou ik van uw huis, HEER van de hemelse legers. Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen van de HEER. Diep in mijn lijf is zo’n heimwee, zo’n blijvende schreeuw om de levende God.

30 Psalm 84: 1-5 Uit: Psalmen voor Nu
Vrouwen: 2 Een vogel is er thuis, HEER van de hemelse legers. Een zwaluw voedt haar jongen op bij u onder de pannen, God. Wonen bij u is een zegen, zo’n blijvende kans om te zingen voor u.

31 Psalm 84: 1-5 Uit: Psalmen voor Nu
Allen: 3 Gelukkig wie naar u vol van verlangen op weg zijn, zelfs in het dorre bomendal zien zij een bron en regenval, gaan ze van zegen tot zegen, naar God die verschijnt in zijn heilige stad.

32 Psalm 84: 1-5 Uit: Psalmen voor Nu
Mannen: 4 Ach hoor en kijk naar mij, HEER van de hemelse legers. Ja liever één dag dichtbij u dan duizend dagen zonder u. Liever bij u aan de drempel dan binnen te zijn in een duistere tent.

33 Psalm 84: 1-5 Uit: Psalmen voor Nu
Allen: 5 De HEER beveiligt ons, eer en geluk zal hij geven, hij heeft zijn liefde nooit ontzegd aan mensen, eerlijk onderweg. HEER van de hemelse legers, gelukkig zijn zij die vertrouwen op u. Coda: Wat hou ik van uw huis.

34

35 Preek

36 Preek (…) ‘Kom, volg mij! Ik zal van jullie vissers van mensen maken.’ Marcus 1: 17

37 Preek 2 Hoe lieflijk is uw woning, HEER van de hemelse machten. 3 Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER.

38 Preek 2 Hoe lieflijk is uw woning, HEER van de hemelse machten. 3 Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER. Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God.

39 Preek Ik zeg tot de HEER: ‘U bent mijn Heer, mijn geluk, niemand gaat u te boven.’ Psalm 16: 2

40 Preek (…) heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Marcus 12: 30

41 Preek 11 Beter één dag in uw voorhoven dan duizend dagen daarbuiten, beter op de drempel van Gods huis dan wonen in de tenten der goddelozen.

42 Preek 4 Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten, mijn koning en mijn God. 5 Gelukkig wie wonen in uw huis, gedurig mogen zij u loven. sela

43 Preek 6 Gelukkig wie bij u hun toevlucht zoeken, met in hun hart de wegen naar u. 13 HEER van de hemelse machten, gelukkig de mens die op u vertrouwt.

44 Preek 6 Gelukkig wie bij u hun toevlucht zoeken, met in hun hart de wegen naar u.

45 Preek 6 Gelukkig wie bij u hun toevlucht zoeken, met in hun hart de wegen naar u. want bij u vinden ze kracht. (BGT)

46 Preek 7 Trekken zij door een dal van dorheid, het verandert voor hen in een oase; rijke zegen daalt als regen neer. 8 Steeds krachtiger gaan zij voort om in Sion voor God te verschijnen.

47 Preek 10 God, ons schild, zie naar ons om, sla goedgunstig het oog op uw gezalfde.

48 Preek (…) ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. Matteüs 28: 20

49 Preek 12 Want God, de HEER, is een zon en een schild. Genade en glorie schenkt de HEER, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan.

50 Preek 12 Want God, de HEER, is een zon en een schild. Genade en glorie schenkt de HEER, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan.

51

52 Opwekking 429 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe kracht. Als ik mijn hand in zijn hand leg, wijst Hij mij de weg, wijst Hij mij de weg.

53 Opwekking 429 Al moet ik door de wildernis - Hij leidt mij. Hij toont mij een rivier in de woestijn. Alles zal ooit vergaan maar zijn liefde blijft bestaan en Hij maakt iets heel nieuws vandaag.

54 Opwekking 429 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe kracht. Als ik mijn hand in zijn hand leg, wijst Hij mij de weg, wijst Hij mij de weg.

55

56 Gezang 163: 1-3 1 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Niet eenzaam ga ik op de vijand aan. Sterk in uw kracht, gerust in uw bescherming. Ik bouw op U en ga in uwen Naam. Ik bouw op U, en ga in uwen Naam. 2 Gelovend ga ik, eigen zwakheid voelend. En telkens meer moet ik uw kracht verstaan. Toch rijst in mij een lied van overwinning.

57 Gezang 163: 1-3 3 Ik bouw op U, mijn schild en mijn Verlosser. Gij voert de strijd, de huld' is U gewijd. In 't laatste uur zal 'k zegevierend ingaan in rust met U die mij hebt voortgeleid.

58

59 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Rente & Aflossing

60 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 16 oktober :15 Oppas: Hennie 09:30 Kerkdienst : Br. J. Meijer 14:00 Kerkdienst : Ds. P. Groen 14:00 Kind in Kerk (Onderbouw): Olie van de weduwe. 15:00 Bloemen bezorgen: M. Jansma

61 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 23 oktober :15 Oppas: Martin 09:30 Kerkdienst - Ds. Wieringa 14:00 Kerkdienst : Br. F. Koning (Leek)j 14:00 Kind in Kerk (Bovenbouw): De toekomst van de schepping. 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

62 Jarigen aanstaande week
ma Br. S. Bijzitter (27) ma Machiel v/d Bos (25) di I. Boerma - de Vries (48) di Zr. K. Boonstra (39) do J. v/d Vaart (60)

63

64 Opwekking 710: 1, 2 1 Zegen mij op de weg die ik moet gaan. Zegen mij op de plek waar ik zal staan. Zegen mij in alles, wat U van mij verlangt. O God, zegen mij alle dagen lang!

65 Opwekking 710: 1, 2 Refrein: Vader, maak mij tot een zegen; ga mij niet voorbij. Regen op mij met uw Geest, Heer, Jezus, kom tot mij als de Bron van leven, die ontspringt, diep in mij. Breng een stroom van zegen, waarin U zelf steeds mooier wordt voor mij.

66 Opwekking 710: 1, 2 2 Zegen ons waar we in geloof voor leven. Zegen ons waar we hoop en liefde geven. Zegen om de ander tot zegen te zijn. O God, zegen ons tot in eeuwigheid!

67 Opwekking 710: 1, 2 Refrein: Vader, maak ons tot een zegen; hier in de woestijn. Wachtend op uw milde regen, om zelf een bron te zijn. Met een hart vol vrede, zijn wij zegenend nabij. Van uw liefde delend, waarin wij zelf tot bron van zegen zijn.

68 Opwekking 710: 1, 2 Refrein: Vader, maak ons tot een zegen; hier in de woestijn. Wachtend op uw milde regen, om zelf een bron te zijn. Met een hart vol vrede, zijn wij zegenend nabij. Van uw liefde delend, waarin wij zelf tot bron van zegen zijn.

69 Opwekking 710: 1, 2 Coda: Met een hart vol vrede, zijn wij zegenend nabij. Van uw liefde delend, waarin wij zelf tot bron van zegen zijn.

70

71 Amen

72

73 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Gospelkoor “Voices” Op D.V. 27 oktober begint ons koor weer met haar oefenavonden. Nieuwe leden zijn van harte welkom! We beginnen om uur, hier in."

Verwante presentaties


Ads door Google