De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gehandicaptenzorg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gehandicaptenzorg."— Transcript van de presentatie:

1 Gehandicaptenzorg

2

3 Gehandicaptensector? Zeer brede doelgroep
Vooral stage in verzorgingsgroepen bij personen met een verstandelijke handicap (+ comorbiditeit) Bijvoorbeeld: Gielsbos Zwart Goor Monnikenheide Lunetzorg (NL.) Daarnaast ook Huize Walden: fysieke handicaps Je kan later kiezen om altijd te werken met personen met een handicap, maar je kan er niet voor kiezen om er niet mee te werken.

4 Voorbeelden van LEERKANSEN?
Kennis Kennis maken met specifieke pathologieën en comorbiditeit van problemen Complexiteit medicatie Hulpmiddelen (communicatie, mobiliteit, …) leren kennen Vaardigheden Leren omgaan met een verschil in kalenderleeftijd en mentale leeftijd, o.a. in communicatie Basiszorgen aangepast aan de mogelijkheden van de cliënt bv. ochtendzorg, maaltijdmomenten, incontinentiemateriaal,… Sondevoeding, sondage,… Preventief werken bv. ivm decubitus, valpreventie,… Oefenen in stressbestendigheid ivm gedrag van cliënten

5 Attitude Op maat werken/ondersteuningsgedachte Creatief zijn in mensen stimuleren/uitdagen in hun ontwikkeling bv. adhv activiteiten zoals snoezelen, muziektherapie,… Multidisciplinaire samenwerking Een huiselijke sfeer creëren voor de bewoners De mogelijkheid om het leven van iemand in zijn nieuwe thuissituatie positief te beïnvloeden.

6 Zeg ja tegen de doelgroep…


Download ppt "Gehandicaptenzorg."

Verwante presentaties


Ads door Google