Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdQuinten de Ridder Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Anders werken met de Omgevingswet
Symposium Aan de slag met de Menukaart Regio Foodvalley 5 juli 2017
2
Programma 1e kwartier: korte inleiding over anders werken met de Omgevingswet 2e kwartier: casus: aan de slag met de Menukaart bij de Omgevingswet 3e kwartier: plenair gesprek over de Menukaart bij de Omgevingswet
3
Motto Omgevingswet Ruimte voor initiatief, waarborgen voor kwaliteit
4
Verbeterdoelen van de Omgevingswet
Samenhangende benadering beleid, besluitvorming en regelgeving Inzichtelijkheid, voorspelbaarheid en gebruiksgemak Bestuurlijke afwegingsruimte Versnellen en verbeteren besluitvorming
5
Invoering Omgevingswet
Manier van werken Digi-talisering Juridisch en inhoudelijk
6
Anders werken met de Omgevingswet
Integraal en samenhangend Gebiedsgericht In samenwerking met de regio en de keten In samenwerking met initiatiefnemers, belanghebbenden en belangstellenden
8
Aan de slag met de Menukaart bij de Omgevingswet
Hoe kun je (anders) werken met de Menukaart bij de Omgevingswet?
10
2e kwartier: casus bespreken in groepjes
Hoe kun je (anders) werken met de Menukaart bij de Omgevingswet? Wat betekent dat voor regionale / ketensamenwerking? Wat betekent dat voor participatie van belanghebbenden? Wat betekent dat voor de integrale afweging van belangen? Wat betekent dat voor de rollen van college en raad?
11
3e kwartier: plenair gesprek
Hoe kun je (anders) werken met de Menukaart bij de Omgevingswet? Wat betekent dat voor regionale / ketensamenwerking? Wat betekent dat voor participatie van belanghebbenden? Wat betekent dat voor de integrale afweging van belangen? Wat betekent dat voor de rollen van college en raad?
12
annemieke.vanbrunschot@vng.nl 06 – 83592320
Bedankt! 06 –
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.