De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alles valt of staat met de juiste verbinding Interconnect Services Elwin Sterk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alles valt of staat met de juiste verbinding Interconnect Services Elwin Sterk"— Transcript van de presentatie:

1 Alles valt of staat met de juiste verbinding Interconnect Services Elwin Sterk

2 Alles valt of staat met de juiste verbinding Interconnect Services Elwin Sterk

3 Interconnect Services
Hoofdkantoor: ‘s-Hertogenbosch Locaties: 2 Aantal medewerkers: 80 Hoofdactiviteiten: Datacenter, Connectivity, Cloud & Security We zijn uitgegroeid in 20 jaar tijd tot de grootste onafhankelijke service provider

4 We zijn uitgegroeid in 20 jaar tijd tot de grootste onafhankelijke service provider

5 Agenda Afhankelijkheid van connectivity Factsheets onderzoek Security

6 Minutenlang wachten.

7 Economische impact.

8 2 miljoen klanten getroffen.
Kabelaar Ziggo lag woensdag voor de tweede dag op rij onder vuur van hackers. Een DDoS-aanval trof de provider waardoor 60 procent van de ruim 3,2 miljoen internetklanten van Ziggo “last kunnen krijgen” van de storing. De storing bij Ziggo is voorbij. Sinds donderdagochtend kunnen Ziggoklanten weer internetten. ” “Een enkeling zal zijn modem moeten resetten, maar in principe werkt alles weer”, zegt een woordvoerder van het internetbedrijf. “We hebben de hele nacht met man en macht gewerkt om alles weer aan de praat te krijgen.” Het gaat allemaal om klanten in het voormalige verspreidingsgebied van Ziggo, voor de fusie met UPC. Voormalige UPC-klanten hebben er geen last van. Volgens een woordvoerder van het internetbedrijf was de DDoS-aanval “nog groter” dan die van dinsdagavond. “Daarom werken de maatregelen die we toen hebben genomen, op dit moment niet.”

9 Zonder connectivity Gaat alles op zwart

10 De wereld van nu is een wereld waar beschikbaarheid van data vanzelfsprekend is

11

12 Uitval verbinding Kabelbreuk Uitval apparatuur
Problemen core network ISP De verbinding kan wegvallen door kabelbreuk (werkzaamheden) of het uitvallen van apparatuur. Problemen in het core network van de ISP.

13 Oplossing is redundantie
Geografisch gescheiden paden Verschillende invoer bedrijfspand Apparatuur redundant uitvoeren Twee netwerklevaranciers Wegvallen verbinding Toverwoord hierbij is redundantie (dubbel uitvoeren), maar hoe ver wil je dit doorvoeren? Geografisch gescheiden paden, verschillende invoeren in uw bedrijfspand, apparatuur redundant uitgevoerd, twee netwerkleveranciers, verschillende dragers (Koper DSL, Glas, Radio), verschillende ISP’s? Hoe meer redundantie, hoe hoger de prijs. Verschillende dragers… Koper eindigt uiteindelijk in het core netwerk van de netwerkleverancier. Het core netwerk bestaat uit glasvezel…. Verschillende netwerkleveranciers en geografisch gescheiden….. In eerste instantie moeten beide netwerkleveranciers jou hiervoor volledig inzicht geven over hoe de verbinding loopt. Maar blijft deze route in de toekomst hetzelfde? Bij reconstructies kan het gebeuren dat er een traject verlegd moet worden. Hierbij kan het gebeuren dat de ene netwerkleverancier in dezelfde geul komt te liggen als de andere netwerkleverancier. Laat dat nou net de netwerkleverancier zijn waar jij ook gebruik van maakt… Weg geografisch gescheiden… Verschillende ISP’s? Op welke locatie(s) gaat de ISP het internet op? Welke Tranist, Peering partijen gebruiken zij. De meeste Nederlandse ISP’s gaan het internet op via Amsterdam, wat als de verschillende ISP’s dezelfde manieren gebruikt om connectie maken met het internet? Wat is de redundantie dan waard?

14 Te lage bandbreedte Trage verbinding Verlies van data
Te lage bandbreedte (verlies van data, te traag) De verbinding heeft een te lage bandbreedte en kan niet alle data pakketten verwerken en dropt pakketten. Vergelijk dit met een brievenbus, die bijvoorbeeld met Valentijnsdag overvol raakt en de postbode moet de kaarten langs de brievenbus leggen. De kans is aanwezig dat de kaarten kwijt. Dan moet je grotere brievenbus nemen, dus hogere bandbreedte. Het gaat allemaal te langzaam, de snelweg is niet breed genoeg waardoor de weg/bandbreedte wordt ingenomen door andere weggebruikers. Deze weggebruikers kunnen andere bedrijven zijn (overboeking), maar kan ook verkeer zijn afkomstig uit uw eigen organisatie. Iemand download een groot bestand of stuurt een groot bestand naar de printer.

15 Te lage bandbreedte Simpelweg bandbreedte verhogen
Prioriseren middels Quality of Service Te lage bandbreedte Oplossing klinkt simpel, de snelweg verbreden/ bandbreedte verhogen. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om voor het verkeer naar de Cloud een speciale vluchtstrook aan te leggen. Dit kan middels het prioriseren van verkeer met behulp van Quality of Service.

16 Latency Vertraging op verbinding Vertraging op handelingen
Latency Te hoge latency waardoor de performance niet goed is, pakketjes worden via een grote omweg naar de plaats van bestemming gestuurd. Voorbeeld: Kantoorlocatie zit in Eindhoven en het Datacenter is ook gevestigd in Eindhoven. De klant neemt via het KPN netwerk een internetverbinding af bij een ISP gevestigd in DC Utrecht. De Cloud omgeving draait in DC Eindhoven. De Data gaat dan als volgt: Locatie EHV > glasvezelnetwerk KPN > POP locaties van KPN > Koppelpunt tussen KPN netwerk en netwerk van ISP (WAP) in Amsterdam > POP locaties van ISP in Amsterdam > Core netwerk van ISP > Core Router van ISP in DC Utrecht > Core netwerk ISP > Internetknooppunt AMSIX > Core netwerk Cloud provider > DC Eindhoven > de Cloud in DC Eindhoven Dit moet geografisch gezien korter kunnen…….

17 Latency Korte verbindingen tussen cloud en locatie
Cloud & connectivity bij zelfde ISP afnemen, of bij leveranciers die in zelfde datacenter zijn gevestigd. Latency De verbinding zo kort mogelijk houden met zo weinig mogelijk apparatuur tussen uw vestiging en de Cloud. Een goed startpunt hierin is om de verbinding en de Cloud af te nemen bij dezelfde leverancier of bij leveranciers die in hetzelfde datacenter zijn gevestigd.

18

19 Belangrijkste voorwaarden gebruik cloud
Schaalbaarheid Beschikbaarheid Flexibiliteit Performance Bron: Redis Labs Latency De verbinding zo kort mogelijk houden met zo weinig mogelijk apparatuur tussen uw vestiging en de Cloud. Een goed startpunt hierin is om de verbinding en de Cloud af te nemen bij dezelfde leverancier of bij leveranciers die in hetzelfde datacenter zijn gevestigd. Grootste eisen / voordelen van cloud. Cloud moet je zien te benutten.

20 Performance issues zijn een belangrijk aandachtspunt bij het beheer van clouddiensten
64% van de bedrijven zegt dat een slechte gebruikservaring door performanceproblemen een van de drie grootste aandachtspunten is. Bron: Ovum 2015 “We zijn op een punt aanbeland waarop we de vraag kunnen omdraaien: kunnen organisaties een geode reden bedenken om NIET naar de cloud te gaan?” Tim Jennings – Ovum (bron: Cloudworks # ) -

21 Performance issues zijn een belangrijk aandachtspunt bij het beheer van clouddiensten
51% noemde imagoschade als gevolg van een slechte performance. Bron: Ovum 2015 “We zijn op een punt aanbeland waarop we de vraag kunnen omdraaien: kunnen organisaties een geode reden bedenken om NIET naar de cloud te gaan?” Tim Jennings – Ovum (bron: Cloudworks # )

22 Performance issues zijn een belangrijk aandachtspunt bij het beheer van clouddiensten
44% verliest inkomsten door verminderde beschikbaarheid, performance en troubleshooting. Bron: Ovum 2015 “We zijn op een punt aanbeland waarop we de vraag kunnen omdraaien: kunnen organisaties een geode reden bedenken om NIET naar de cloud te gaan?” Tim Jennings – Ovum (bron: Cloudworks # ) .

23 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

24 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

25 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

26 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

27 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

28 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

29 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

30 Netwerk to the cloud ?? OK, wel moet in het plaatje nog wat duidelijker worden gemaakt wat alles betekent. Iemand die dit plaatje niet kent snapt niet wat hier staat. Onze naam hoeft er dan niet bij, maar wel bijv. termen als “Datacenter”, “Internet Exchange”, “Internet” zodat duidelijk is wat hier staat. Netwerk gefaseerd opbouwen. Redundantie toevoegen.

31 Security maakt performance nog beter
Managed Firewall IP-VPN Anti-DDoS

32 Vragen? Download de whitepaper via interconnect.nl/whitepaper

33 Contactgegevens Bedrijfsnaam: Interconnect Services
Adres: De Steenbok 1 / ‘s-Hertogenbosch Telefoonnummer: adres: Standnummer:


Download ppt "Alles valt of staat met de juiste verbinding Interconnect Services Elwin Sterk"

Verwante presentaties


Ads door Google