De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Info competitie AANVOERDERS Technische commissie 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Info competitie AANVOERDERS Technische commissie 2017."— Transcript van de presentatie:

1 Info competitie AANVOERDERS Technische commissie 2017

2 VERANTWOORDELIJKHEDEN VAN DE VCL (Gijs den Engelsman)
Maken baanindeling aanvangtijd voor teams publiceren op Ballen voor de teams Informatiepakket aanvoerders CL-lijst EHBO-kist (bij computertafel)(inhoud Arja Meinesz) Afhandelen protesten, problemen, inhalen, invallers Aanwezigheid reglement, sproeisleutels, netsleutel, extra formulieren, relevante telnummers e.d.) Delegeren invullen uitslagen aan de aanvoerders op Bijhouden van de invallers

3 Taken van de CL Sproei-installatie op 0 zetten
Nethoogte alle banen controleren (met enkelspelpaaltjes) Teams ontvangen: Koffie/thee Introduceer jezelf: Bij jou kan men terecht voor vragen. Jij bepaalt wie wanneer een baan krijgt! Baanindeling bekend maken (evt. op bord). Nota bene: dit kan de CL altijd wijzigen als nodig! Controle op formulieren ploeguitwisseling en pasjes (= taak aanvoerders). Zorg voor een vrije baan voor elk team. Op tijd beginnen, max. 5 min inspelen! Voor leeftijd dispensatie en twee keer per week spelen, kijk op de site van de KNLTB Bezoekende teams mogen niet meer dan een half uur te laat aankomen. In overleg mag de CL mag het ontvangde team daarna het park verlaten. De (V)CL moet bepalen of het wel overmacht betreft en dit aangeven op het wedstrijformulier. Schone schoenen op de kunstof banen

4 Tijdens de wedstrijden
Controle op gedrag van spelers, Controle op baanbezetting Gebruik van enkelspelpaaltjes Controle op inspeeltijd Sproeien van de banen

5 Arbitrage Wat te doen bij verschil van mening op de baan?
In principe altijd een LET laten spelen Als je gevraagd wordt te tellen zoek eerst iemand anders (onpartijdige). Bij echte problemen: VCL bellen! Bij ongepast gedrag: waarschuwing en puntenaftrek (zie Bijlage-B & C van het competitie-regelement) Zonder vooraf ingevulde ploeguitwisseling kan er later geen protest meer worden behandeld over de spelers.

6 Onbespeelbare banen Als de banen vooraf al onbruikbaar zijn bepaalt
de VCL wanneer wordt gespeeld. Tijdens de wedstrijd van de baan af: 2 uur wachten tenzij de CL anders beslist. Tijdens de wedstrijd van de baan af: Noteer de spelstanden en wie serveert e.d. (aanvoerders!) Inhalen op EERSTVOLGENDE inhaaldag of eerder! De VLC bepaalt de aanvangstijd (op

7 Nieuwe regels 2017: Compact spelen:
Gewijzigde regels voor dubbelspelen

8 Compact spelen Beslissend Punt Systeem (BPS) bij de 40-40 stand
in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil)

9 Dubbels: 4-partijen competitie: in competitiesoorten met 4 dubbelspelen, gebaseerd op twee rondes met kruiswedstrijden (4xDD of 4xHD), is het wel toegestaan twee spelers twee keer in dezelfde dubbelcombinatie op te stellen. Het is ook toegestaan in de tweede ronde (een) ‘reservespeler(s)’ op te stellen. De door de reservespeler(s) vervangen speler(s) mag / mogen dan echter niet in de andere dubbelcombinatie invallen.

10 Taken van de aanvoerders
Op tijd met compleet team aanwezig zijn (aanvangstijden staan op Min. half uur voor aanvang. Koffie en thee halen bij de bar Volgen van aanwijzingen van de CL. Voldoende nieuwe ballen voor de wedstrijden beschikbaar hebben. Ploeguitwisselingsformulier volledig invullen. Controle pasjes en dispensaties. Invullen wedstrijduitslagen op Kennen van het comp.reglement (m.n. III-07 en verder) Vooraf goedkeuring VCL-er(Gijs) vragen voor invallers. TIP: begin met de mixed dubbel als je maar 1 baan krijgt. Voor dispensatie voor twee keer per week spelen, kijk op de site van de KNLTB Mappen terug na de laatste competitiewedstrijd. (in de la) Wedstrijd formulieren in de map bewaren. (in verband met invallers en protesten) VCL moet deze 3 maanden bewaren. Schone schoenen op de kunststof banen

11 Wedstrijdformulier III-18 Invullen van het wedstrijdformulier
De aanvoerder van de ontvangende ploeg is verplicht het wedstrijdformuliervolledig in te vullen volgens de voorschriften van de LCW. 2. Het aldus ingevulde wedstrijdformulier dient door de aanvoerdersvan beide ploegen te worden ondertekend. Hierdoor verklaren zijdat deze invulling op een juiste wijze heeft plaatsgehad en dat deuitslagen correct zijn weergegeven. De aanvoerder van de ontvangende ploeg is verplicht op hetwedstrijdformulier het tijdstip, waarop de wedstrijd begint, in tevullen. Indien nodig dienen de vermeldingen, bedoeld in artikelIII-08 lid 3 sub b., artikel III-15 lid 2, artikel III-17 en artikel IV-05lid 2, op het formulier te worden opgenomen. Daarna dienen de aanvoerders van beide ploegen deze vermeldingen, uitgezonderd die bedoeld in artikel III-08 lid 3 sub b. en artikel IV-05 lid 2, voorakkoord te paraferen. Indien van een competitiewedstrijd niet alle partijen zijn gespeeld door onvoltalligheid van een ploeg, dienen ook de door onvoltalligheid niet gespeelde partijen op het wedstrijdformulier te worden vermeld. Indien van een competitiewedstrijd niet alle partijen zijn gespeeld om andere redenen dan onvoltalligheid of afwezigheid van een ploeg, dient de aanvoerder van de ontvangende ploeg het extra wedstrijdformulier in te vullen. Op dit extra wedstrijdformulier moeten de uitslagen van de geheel en die van de gedeeltelijk gespeelde partijen alsmede de voorlopige totaaluitslag zijn ingevuld en 0-0 indien de betreffende wedstrijd nog niet is begonnen. Het formulier moet door de aanvoerders van beide ploegen zijn ondertekend. 6. Indien een competitiewedstrijd niet is gespeeld door afwezigheid van één der ploegen, dient het extra wedstrijdformulier door de aanvoerder van de aanwezige ploeg te worden ingevuld, na invulling van zijn ploegopstelling, met vermelding van de afwezigheid van de andere ploeg, en na ondertekening.

12 Aanwezigheid teams Een team is aanwezig als de aanvoerder er is!
Als een team niet compleet is verliest het twee wedstrijden! (III-10 1d: Indien, bij een wedstrijd bestaande uit 5 partijen, een ploeg onvolledig opkomt, mogen de enkelspelspelers niet samen dubbelen. ) Als een team een halfuur na geplande aanvangstijd niet aanwezig is verliest men alle wedstrijden (III-08 2) Als een speler een kwartier na oproep voor zijn wedstrijd niet op de baan staat verliest hij/zij de partij!

13 Indien een ploeg door overmacht op de bedoelde begintijd nog niet aanwezig is, maar alsnog binnen een half uur na deze begintijd verschijnt, dient de competitiewedstrijd op die dag zo spoedig mogelijk begonnen te worden. Als de overmachtsituatie, bedoeld in het vorige lid, niet door de aanvoerder van de andere ploeg wordt erkend, dient deze dit kenbaar te maken door vermelding ervan op het wedstrijdformulier bij de invulling, conform het bepaalde in artikel III-18 lid 3, van het tijdstip waarop de competitiewedstrijd had dienen te beginnen. De wedstrijd dient in een dergelijke situatie wel zo spoedig mogelijk begonnen te worden. De CL (van de KNLTB) neemt naderhand een beslissing of er al dan niet sprake is geweest van overmacht.

14 Uitstel van competitiewedstrijden
EenUitstel van competitiewedstrijden Een competitiewedstrijd wordt in zijn geheel gespeeld op de datum die vermeld staat in het competitieprogramma. Voor jeugdcompetitiewedstrijden in de Voorjaarscompetitie geldt echter een uitzondering. Meer informatie hierover lees je in het wedstrijdbulletin van de betreffende competitie. Het is toegestaan om een competitiewedstrijd voorafgaand aan de officiële speeldatum te spelen. Als beide aanvoerders hierover overeenstemming bereiken, is de overeengekomen datum de officiële speeldatum geworden. Alle regels gelden nu voor deze nieuwe speeldatum. Kan de wedstrijd op de onderling overeengekomen datum niet (uit)gespeeld worden (bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden), dan moet deze wedstrijd alsnog gespeeld worden op de oorspronkelijke speeldatum. Het is niet toegestaan om wedstrijden uit te stellen wegens verhindering, vakantie, ziekte of blessures van spelers. In dergelijke gevallen moet men voor invallers zorgen. Een afgebroken of niet-gespeelde wedstrijd (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) moet uiterlijk op de eerstvolgende inhaaldag worden (uit)gespeeld.

15 Wat te doen bij regen NIET slepen of sponzen bij natte banen
Bij gladde baan tijdig van de baan af! De C.L. bepaalt wanneer men weer de baan op kan! De C.L. bepaalt de volgorde van weer beginnen: in principe de wedstrijd die het verst gevorderd is eerst.

16 Uitwijken naar AA tennisrood
Alleen als beide aanvoerders akkoord zijn. Alleen als de C.L. het goedkeurt!

17 Blessures Verbandkist gebruiken (ook bij insectenbeten)
Paracetamol en pleisters niet uit de kist, maar achter de bar. Verstuikte enkels: IJS EROP! (vriesvak bij de ijsjes) Ernstiger blessures : 112 bellen. Altijd VLC inlichten Hartproblemen: DEFIBRILATOR in het invalidentoilet en 112 bellen. Altijd VLC inlichten Nummer huisartsenpost bij de telefoon.

18 Afsluiting Vragen? Opmerkingen?


Download ppt "Info competitie AANVOERDERS Technische commissie 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google