De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Logopedie op de Vuurtoren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Logopedie op de Vuurtoren"— Transcript van de presentatie:

1 Logopedie op de Vuurtoren
Logopedist op de Vuurtoren is: Xandra Grundeken

2 Alle kinderen, die nieuw komen op de Vuurtoren worden bekeken door de logopedist.
Waar wordt op gelet? Is de stem voldoende helder? Kan uw kind alle klanken goed uitspreken? Is er sprake van stotteren? Hoe is de luistervaardigheid? Kan uw kind goede zinnen maken? Kan uw kind voldoende duidelijk vertellen over belevenissen?

3 Wat gebeurt er daarna? Uw kind heeft logopedie nodig.
Uw kind komt op de controlelijst Er zijn geen bijzonderheden

4 Ad 1. Als er logopedische problemen zijn, kan uw kind op school logopedie krijgen.

5 Ad 2. Soms is er wel iets aan de hand, maar kan er afgewacht worden of uw kind dit na een tijdje zelf kan verbeteren. Uw kind komt dan op de controlelijst te staan en na een half jaar wordt er gekeken of er voldoende vooruitgang te zien is. Ouders en leerkrachten kunnen adviezen krijgen om thuis of in de klas mee aan de slag te gaan.

6 Ad 3. Als er niets aan de hand is met het spreken van uw kind, hoeft er niets te gebeuren.

7 De ouders/verzorgers krijgen altijd schriftelijk bericht over de uitslag van het logopedische (controle-)onderzoek. Als u vragen hierover heeft, kunt u altijd contact opnemen met de logopedist.

8 De logopedielessen: In overleg met de leerkracht wordt er een logopedierooster gemaakt. De lessen zijn onder schooltijd. Als uw kind aan de beurt is voor logopedie, krijgt u schriftelijk bericht over het tijdstip van de logopedielessen en u wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

9 Als u vragen heeft of u zorgen maakt over het spreken van uw kind, kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de logopedist(via de administratie). U mag ook voor of na schooltijd bij de logopedist binnenlopen om een afspraak te maken(de laatste kamer in het gangetje tegenover de kleutergroep) De logopedist is aanwezig op: maandag, woensdag en donderdag.


Download ppt "Logopedie op de Vuurtoren"

Verwante presentaties


Ads door Google