Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdHidde Martens Laatst gewijzigd meer dan 7 jaar geleden
1
Automatisatie MH Pieters Techniek in evolutie
Philippe De Bie – Purchase & Technical manager december 2016
2
Marine Harvest 344,000 tonnes 4.2 million NOK 16 billion
A leading seafood company The largest salmon producer Vertical integrated Market leader in Seafood industry Volume produced 2011: Salmon meals each day: 344,000 tonnes 4.2 million * We produce 24% of the world's Atlantic salmon * 4.2 million dinner portions every day, 365 days a year Sales 2011: Employees: NOK 16 billion in 22 countries Salmon aquaculture
3
Marine Harvest World wide
Faroes 6,349 tonnes harvested Scotland 50,000 tonnes produced Norway 201,676 tonnes harvested Iceland Asia 19,876 tonnes harvested Canada 34,000 tonnes produced Ireland 8,636 tonnes harvested Poland The Czech Republic China The Netherlands France Japan Italy South Korea Belgium Spain VAP Europe 58,159 tonnes total sold volume Taiwan Usa 36,204 tonnes Hong Kong Singapore Chile 36,204 tonnes harvested We produce in six countries We process in a further six countries We have sales offices around the globe In total we are present in 22 countries and sell to more than 50 countries Head office Farming and processing activities Primary and secondary processing Sales
4
Marine Harvest Pieters in cijfers
Opgericht in 1953 337 medewerkers 268 in Brugge 69 in Oostende 165 M€ omzet m² gebouwen ton/jaar afgewerkt product ton/jaar capaciteit MAP ton/jaar Marine Harvest wereldwijd productievolume zalm (2015)
5
kwaliteit ervaring innovatie quality service 5
6
State-of-the-art productieapparaat
Top seal technologie Online portioneren Variabel gewicht & vast gewicht (e-norm) Vision technologie Pick & place technologie ERP-gestuurd Full EDI communicatie met de klant
7
Situatie voor automatisering
Draaitafels aan alle productielijnen Manueel verpakken in kratten 25 miljoen schaaltjes per jaar
8
Medische klachten door repetitieve handelingen aan hoge snelheid
Bottlenecks Ergonomie Medische klachten door repetitieve handelingen aan hoge snelheid Rugklachten Heffen boven schouderhoogte Veiligheid Ongevallen veroorzaakt door grote trafiek aan aan- en afvoer van kratten Capaciteit Snelheid lijn beperkt
9
De oplossing
10
Projectfases Uitbreiding productie oppervlakte Marktonderzoek
Bouw nieuwe diepvries opslag Herindeling producie ruimtes Marktonderzoek RFQ uitgestuurd naar 7 bedrijven 3 weerhouden en verder uitgewerkt Gecontracteerd met Abar Automation Installatie en implementatie Opbouw installatie Softwareontwikkeling & koppeling met ERP Evaluatie Tijdens de implementatie bleken capaciteitsproblemen te ontstaan. De installatie werd hier en daar aangepast.
11
Opstelling
12
Backup scenario 6 robotarmen Fanuc
Robots 6 robotarmen Fanuc Keuze voor armen bepaald door producteigenschappen Verwisselbare grippers Schalen, kratten en stapelpatroon kan verschillen Gekoppeld aan ERP Orderinformatie (aantal, stapelpatroon, type verpakking) Sequentie productieorders wordt meegestuurd Backup scenario
13
Kwaliteitscontrole eindproduct Vision system
Uitdagingen Kwaliteitscontrole eindproduct Vision system Afname kratten op het einde van de installatie Ergonomie Profiel operatoren en storingstechniekers Operatoren dienen meer en meer technisch geschoold te zijn Inzicht in de werking van het systeem
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.