De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leonard Cohen, dichter en zanger ( )

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leonard Cohen, dichter en zanger ( )"— Transcript van de presentatie:

1 Leonard Cohen, dichter en zanger (1934-2016)
Maakte vele versies van “Hallelujah”

2 Samen bidden tot de God die je toekomst bouwt 1
Samen bidden tot de God die je toekomst bouwt 1. Met een verbroken hart; 2. Met een zuivere geest. Davids overspel met Batseba, zie 2 Samuel 11 en 12. Het ‘naschrift’ (vers 20/21): een heel andere situatie, eeuwen later! Eerst: een persoonlijk gebed om vergeving. Zonde als breuk, ontrouw of kwetsen in een relatie van liefde.

3 Samen bidden tot de God die je toekomst bouwt 1
Samen bidden tot de God die je toekomst bouwt 1. Met een verbroken hart; 2. Met een zuivere geest. Gebed om reiniging van zonde én om vernieuwing door de heilige Geest (genade: twéé cadeaus!). Het werk van de heilige Geest: schepper en her-schepper. Vers 18/19: overgang naar het ‘naschrift’. Met een les: Het (ware) offer voor God is een gebroken geest; een verbroken en verbrijzeld hart. Bidden om vergeving is pijnlijk: erkennen dat je je Vader hebt gekwetst.

4 Samen bidden tot de God die je toekomst bouwt 1
Samen bidden tot de God die je toekomst bouwt 1. Met een verbroken hart; 2. Met een zuivere geest. Eeuwen later wordt dit persoonlijke gebed een gezamenlijk gebed om een nieuwe toekomst voor Jeruzalem. ‘Re-framing’ van de psalm: verlangen naar een nieuw soort offeren! Offers uit dank, offers uit gebroken harten. Een nieuw ‘Halleluja’: eerlijk, niet jezelf overschreeuwend, blij maar ook vermengd met pijn en besef van eigen kleinheid voor God.


Download ppt "Leonard Cohen, dichter en zanger ( )"

Verwante presentaties


Ads door Google